Ačokča

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

Janaen
Ačokča

Ačokča, neboli achocha, neboli hezky česky paprikookurka. Letos jsem ji zasadila 5 rostlinek a příští rok zasadím asi 10, 15 sazenic.

Reakce:

Tománková  07.02.12 15:09

Ano ačokča je boží požehnání, mám ji naloženou na kyselo s okurčičkami s houbami s malou dýničkou s barevnými paprikami je to radost ,už se těším na sázení ,taky chci letos zkusit okru ,všichni tvrdí že půjde jenom ve skleníku , :kytka: :lol: ale já se nevzdám ,o ačokče to ze začátku tvrdili taky a jak se nám pane vybarvila

julisek

Taky jsem premyslela, ze bych to letos zkusila, ale bohuzel nemuzu sehnat seminka… nevíte o necem ? Nebo jakoukoli zeleninu a ovoce. Chci letos neco dalsiho zkusit :)

Tománková  11.02.12 10:18

Dobrý den semínka mám od loňska a ráda se s vámi rozdělím ,napište mi adresu a je to ,ráda pošlu :mavam:

julisek

a jak to vlastne chutna ? Jen sem o tom četla, ale nemám s tím nejake zkusenosti… co byste poradili vy, zkuseni ? :D Diky :)

Tománková  11.02.12 13:54

chutná to jako třeba mladý hrášek nebo třeba paprička ,je to šťavnatý a je to docela dobrý ,musí se to sklízet když to je tak tři čtyři dny starý protože větší jsou už trochu tvrtší.Já mám na plotě asi tři rostlinky který si předpěstuju, když se rozrostou tak je nestačím sklízet .Loni jsem je dala do takové směsi mám výborný lák na okurky a tak jsem je naložila dala jsem tam ačokču malý dýničky ,houby co jsem prostě sklidila v tu dobu ,teď si pochutnáváme .Taky jsem udělala s toho lečo i to jsem dala do sklenic s rajskýma a nepoznáte že to není paprika .Jo je to plodina která ani nepotřebuje zvláštní péči a nestačíte sbírat.Vřele doporučuju ,musí to ale být u nějaké opory ,proto že to roste jako divý

julisek

A slimáci se po deštích do toho nepustí ? Ta rostlinka má nároky jako okurka, dýně a tak nebo spíše jako ty papriky ? U nás máme strašně přemnožené slimáky, takže budu muset ačokči vyhradit nějaké VIP místo :) Dá se to jíst i tak, samotná, jako třeba ty hrášky nebo spíše jen upravené ?

Janaen

Kdo by měl zájem, tomu mohu semínka poslat, zdarma, za poštovné :-) Mám jich 10 navíc. Letos hodlám vysázet 10 sazeniček, jsou to opravdu popínavky divoký, sklízeli jsme je až do zámrazu, dokud rostly :-) Kdo by měl zájem, napiště si, dvakrát po pěti semínkách ráda podaruji!

Janaen
odkaz

Ještě Vám doporučím tento odkaz, pán má Ačokču docela v malíku. http://achocha.unas.cz/

Tománková  11.02.12 16:05

no to víte slimáci jsou bestie ,asi by se pustili i do ačokči ,ale já jsem je obsypala těma granulema a uchránila jsem je ,možná že letos díky těm mrazům třeba ani nebudou.Nároky to má minimální hnojila jsem to krystalonem plod a květ a bylo toho hodně ,hlavně to chce asi sluníčko .Taky jsem loni pěstovala dýně všechny možný druhy ,no a to bych taky doporučovala ,jednak jsem měla okrasný pro radost a jednak všechny možný druhy na jídlo ,když jsou mladý tak ty sou opravdu moc dobrý ,dají se kousat přímo za syrova a ty sou jako kedlubny no a pak když dozrajou no tak já jsem, je moc nevyužila protože jsem je rozdala dětem od sousedů na bubáky ,ale co mi zbylo tak jsem dělala koláč slanej a sladkej a hlavně polívku ta je moc dobrá ,no ale protože jsou naši všichni mlsní tak jsem si to většinou dělala pro sebe ,ale radost jsem měla z nich velikou ,tak letos budu zase pěstovat dně už se těším.

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce