Aloe

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

Bábina
Aloe

Prosím o pomoc.Dostala jsem aloe vera.Už když jí dárkyně přinesla z květinářství,byla tak ubohoučká.Jen holé kořeny v přepravním květináčku a celá jako by rozpadlá.Mám jí asi měsíc a už jí upadly 2 listy(dáli se to tak říct).Ráda bych jí zachránila,ale nemám s toto roslinou žádnou zkušenost.Pro­sím,poradí mi někdo?

Reakce:

kyti5

Aloe je nenáročná , nesmí se přelít, protože je tučnolistá a začala by měknout a hnít. Nevystavujte ji plnému slunci , ona se zmároří.
V zimě by měla být rostlina na suchém, chladném stanovišti.
Teploty mezi 10 – 12 °C jsou pro ni akorát

Bábina
Aloe

Není u okna,zalívám ji minimálmě.Ale jsem celá divná,že byla z krámu v takovém stavu.Dívka co mi jí darovala jí prý vzala ze soucitu,jestli té kytičce pomohu.Nikdy jsem tučnolistky nepěstovala.Pro­sím,jak často se zalévá?Přihnojuje se nečím ,nebo stačí tyčinky?Dává se do půdy písek?Moc bych jí chtěla zachránit jen jaksi nevím kudy na to.Díky za pomoc.

kyti5

Pěstuje ji můj tchán, a roste mu krásně , stále množí nové a nové rostlinky, prostě ji odlomí nechá 2 dny zaschnout a pak zasadí , zeminu nemá nic extra bere ji na zahrádce.
pro jistotu si přečtěte tohle
http://www.mojealoe.estranky.cz/…ni-aloe.html
a určitě nezoufejte stačí maličký odlomený kousek a zasadíte a vyroste vám nová .Nebojte se a zkuste to. :wink: :wink:

Bábina
Aloe.

Děkuji Vám mnohokrát.Ty upadaně listy tak zkusím.Přeji hezký večer.

kyti5

určitě se to povede nechte zaschnout a zasaďte

Bábina
Aloe

Ještě jednou moc a moc děkuji.Doporučenou stránku už mám v záložce.Jen co bude trochu čas dám se do studia.Držte mi palce. :-)

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce