Aporocactus - převislý kaktus - pěstování

Fotoalbum tématu (2) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

goldenka
aporocactus-převislý kaktus

máte někdo zkušenost s jeho pěstováním? Před 3 měsíci jsem ho dostala jako dárek a začal mě jaksi zasychat, jenže nevím jestli je to nadměrnou nebo nedostatečnou zálivkou, kaktusy co dima mám zalívám v zimě tak 1 za 2 měsíce a to jen málo, tady ten tak 1krát měsíčně a substrát má vždy úplně vyschlý. Jenže nevím jestli to na něj není moc a nebo málo?Ty stonky jsou úplně seschlý :zed: :-(

Reakce:

Boza13

Ahoj mylím si, že ta zálivka co dáváš je dostačující. Kaktusům to nevadí, že mají suchou zeminu tím ten kaktus ještě víc kvete. V zimě mají odpočívat.
Mám s tím zkušenosti pokud jsem v zimě zalívala víc, tak mi uhnili. Vyjímka je pokud je máš přímo na okně a u radiátoru to je něco jiného to bych přidala 1 zálivku navíc.
Snad ti to pomůže.

Boza13

Toto jsem našla koukni.
http://kaktusy.yc.cz/…ocactus.html

bt-cz

Taky prosím o radu ohledně aporocactusu. Máme ho doma už dlouho, ale ještě ani jednou nekvetl. Nemůže to být tím, že je na špatném místě – málo/moc světla?
A když ho chci namnožit, co mám dát do květináče?

Moc děkuji. :)
_____________­________________________­____________
Zimní zahrada  – příroda na dosah po celý rok

julisek  20.11.10 12:12
pěstování

ahoj tady posílám par rad :lol: , sama ho mám doma tak doufam ze ti tyto informace budou stacit :wink: Umístění :světlý polostín. Teplota v zimě okolo 15 C(snížení teploty je nutné kvůli vyvolání kvetení). Převislý až 1 m dlouhý. vhodný do závěsu.

Péče
Zálivka přiměřená, ani v zimě nenechat zcela vyschnout. Hnojit po dobu vegetace ( duben – říjen) po třech měsících hnojivem na kaktusy. Substrát speciální kaktusový, kyselá reakce půdy.

Kvete na dvouletých výhonech

julisek  20.11.10 12:19

jo, a jakou mate barvu kvetu ? ja mam cervenou a ruzovou :lol:

bt-cz
julisek píše:
ahoj tady posílám par rad :lol: , sama ho mám doma tak doufam ze ti tyto informace budou stacit :wink: Umístění :světlý polostín. Teplota v zimě okolo 15 C(snížení teploty je nutné kvůli vyvolání kvetení). Převislý až 1 m dlouhý. vhodný do závěsu.

Péče
Zálivka přiměřená, ani v zimě nenechat zcela vyschnout. Hnojit po dobu vegetace ( duben – říjen) po třech měsících hnojivem na kaktusy. Substrát speciální kaktusový, kyselá reakce půdy.

Kvete na dvouletých výhonech

Děkuji za rady, uvidíme, jestli zaberou i u toho mého. A až vykvete, určitě pošlu fotku. :)
_____________­________________________­____________
Zimní zahrada  – příroda na dosah po celý rok

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce