Čím popsat cedulky u záhonů.

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

Pudloslavaa  26.04.10 15:57
Čím popsat cedulky u záhonů.

Moje letošní úroda bude jedno velké překvapení – počasí mi už dokonale spláchlo všechny popisky u záhonů. Zkoušela jsem lihový fix, propisku a tužku, tužka ještě trochu drží, jinak nic. píšu na tvrdý karton, třeba z různých krabic od potravin.

čím to označujete vy?
vím, že někdo tam dává sáček od semínek, ale já málokdy spotřebuji všechna naráz.

Reakce:

Jura007

Pudli, používám nastříhané bezpečnostní tabulky („Pozor nebezpečí úrazu elektrickým proudem“) a na ně píšu nejměkčí obyč tužkou, co seženu. Ničím ji neumyješ, můžeš jen rozmazat rukou. Propisku a lihovku jsem zavrhl, popisovač na DVD jsem nezkoušel.

Místo tabulek můžeš v nouzi rozstříhat kelímek od půlkilového jogurtu. Ale prohlídni si napřed recyklační značku na něm – na polypropylénu tužka nedrží, na tvrdém polystyrénu ano.

Pudloslavaa  26.04.10 18:18

jak vypadá ta značka?
kelímeky jsem měla vloni, ale ne v kombinaci s tužkou, lihovka zmizela taktéž

Jura007

Ta recyklační značka jsou takové tři zatočené šipky, je z nich udělaný trojúhelník a v něm je buď napsáno PS nebo PP nebo je tam číslo (04, 05, 06). V tom případě jsou písmena pod ním.

Buď je to natištěné tmavomodře na boku kelímku nebo plasticky vylisované na jeho dně.

Pudloslavaa  26.04.10 20:19

a polystyren je predpokladam PS- diiiik

jirkapospa
čím popisovat?

Nejvhodnější jsou rozstříhané bezpečnostní tabulky např. únikový východ a pod. popsané popisovačem CD a DVD liner, nic to nesmyje a lze je použít i příští rok. Krásné jaro.JIRKA

sud
cedulky
Pudloslavaa píše:
Moje letošní úroda bude jedno velké překvapení – počasí mi už dokonale spláchlo všechny popisky u záhonů. Zkoušela jsem lihový fix, propisku a tužku, tužka ještě trochu drží, jinak nic. píšu na tvrdý karton, třeba z různých krabic od potravin.čím to označujete vy?
vím, že někdo tam dává sáček od semínek, ale já málokdy spotřebuji všechna naráz.

sud

Cedulky kupuji buď zinkové,nebo umělohmotné,ale ty se občas lámou a popisuji popisovačem na CD,nebo také lakem na nehty který už nevyhovuje.Přeji hodně úspěchů

fidla

nejjednodussi je na plastovy kolik(treba nastrihany z tech bezp.cedulek :palec: ) napsat mastnou tuzkou nebo voskovkou.. lety provereny postup v zemedelskem pokusnictvi :palec:

sud
cedulky

Moc děkuji a hurá do toho :potlesk:

Pudloslavaa  27.04.10 07:32

a ty cedulky kupujete? ony jsou totiz celkem drahe

fidla

stacila by treba podlozka na psani z papirnictvi nastrihat.. jinak fantazii se meze nekladou, treba najdete v domacnosti cokoliv jineho vhodneho

Jura007

Jedna firma tady v Brně vyprodávala nějaký sklad zkrachovalého státního podniku, tak jsem měl cedulky za tři koruny kus… Ale staré zásoby už došly… :oops:

jiříz  10.02.11 06:21

Nápisy mám většinou stejné každý rok,sázím zhruba stejný sortiment, tak si názvy vypaluji do dřeva.

jiříz  23.02.11 08:13

Kdo potřebuje hodně popisek, prodávají se umělohmotné lžičky 1000 ks za cca 100 Kč Popisují se vhodnou fixkou na umělé hmoty ,tenší částí se zabodnou do země

sud
Lžičky

Ahoj a říkám,dost dobrý nápad. :potlesk:
Hlavně je tam nenechávat přez zimu (sníh je určitě poláme) :twisted:

60
cedulky

to s těma umělýma lžičkama je dobrý nápad,už jsem taky vyskoušela všechno možný a nic nevydrželo,dík :palec:

research paper  15.06.11 11:19

I guess everybody has his own opinion about this!

research paper

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce