Fíkuš benjamin

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

marky2111
Fíkus benjamin

Ahoj potřebovala bych poradit, minulý rok v tomto období jsem si pořídila fíkus benjamin, na jaře jsem ho přesadila a vypadalo to, že se přijal, teď mu, ale začali celkem dost padat listy, chtěla bych se zeptat jestli jde ještě nějak zachránit?

Reakce:

Tereza5555
Snad Vám má rada pomůže...

Příčina opádávání listů je buď průvan nebo časté přemisťování možná také nedostatek světla, ale to by se spíše listy zbarvovaly z té bílo-zelené na jen zelenou (můj případ). Podle mě byste ho měla nechat na světle přes zimu, zalévat ho a rosit jako by měl listy a uvidíte na jaře třeba obrazí-možná obrazí i dříve uvidíte. A ještě jedna věc – povídejte si s ním, normálně na něj mluvte říkejte jak je krásný (ikdyž Vám to teď možná tak nepřipadá)-není to žádné šarlatánství je do prokázané, že to pomáhá, ale musí to člověk myslet od srdce a vážně. Nepřipusťte si, že by odešel-myslete pozitivně.
Kdybyste potřebovala ještě nějakou radu klidně se na mě obraťte.
Přeji mnoho zdaru Vám i vašemu benjaminkovi.
S pozdravem Terka.

eskargoth

A kdyby opadal skoro celý.. pořád se dá zachránit. Několikrát se nám to stalo (měli jsme tyhle fikusy snad patnáctileté…), pak, jako poslední šance, hodně ostříhat. Vypadá to hrozně a beznadějně, ale nám vždycky znova obrazil:)

Magdalenka73

Ty moje mají každoročně období, kdy opadávají a pak zase obrostou. Nejstarší mám už 16 let a je to u něj takhle stále dokola :wink:

jarka 5
benjamín a červci

Jak se zbavit tohoto nezvaného parazita už vážně nevím. Je to takový zavoskovaný bílý kopeček na stvolu listu,který nakouše a vysaje,list upadne. Každý den z něj ty hajzlíci obírám ručně.Zkoušela jsem insekticidy a zdá se že nic nepomůže. Už nevím,co na ně.Ví snad někdo? Díky za odpovědi. :,(

emilka12

Jarko skus to biolitem.Dej ho do uzavřený místnosti.Poš­plíchej ho ,honem uteč,zavři dveře a nechej pusobit. :think:

jarka 5

Emilko, aby ten biolit nezlikvidoval nakonec mě .. :potlesk:

emilka12
jarka 5 píše:
Emilko, aby ten biolit nezlikvidoval nakonec mě .. :potlesk:

Neboj já to tak dělám taky :potlesk:

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce