Jahody rozmnožování

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

ledik
Jahody rozmnožování

ahoj, potřebovala bych radu. Nemám vůbec žádné zkušenosti s pěstováním jahod, pouze z konzumací :mrgreen:
Letos na jaře jsem zkusila zasadit sazenice jahod, hnojila jsem přírodním hnojivem, teď v létě mám krásnou úrodu. Před pár týdny se začaly dělat nové výhony, které pouštějí kořínky. Mám počkat až se pořádně zakoření nebo přesadit hned jak se udělá nový výhon? A můžu je rozesadit rovnou do nového záhonu nebo se dávají nejdříve třeba do truhlíku?

Reakce:

buliznik

Já je dávám hned do země.Do zimy stačí pěkně zakořenit a nevymrznou. :palec:

muškatek
Jahody

Jahody zasaďte hned na nový záhon srpen je nejvhodnější doba a teď když je napršeno tak se Vám dobře ujmou.

Magdalenka73

Sousedka mi poradila „fígl“ pro lepší zakořenění. Odnož dám do kelímku se zeminou a až řádně zakoření a roste, odstříhnu od mateřské rostliny a sázím na záhon už hezkou sazenici i s balem.

Tereza5555
Můj způsob

Já tedy je pěstuji jen na balkóně, ale teď mi také vyhánějí nové výhony a buď je jen omotán okolo truhlíku anebo když se mi jó chce tak ustřihnu celý šlahoun a pak ještě ostříhám jak jsou tam ty lístky a zasadím do hlíny do truhlíku…a oni samy zakoření. Viz. obrázek, který jsem jen na rychlovku stáhla z googlu jen abych ukázala, kde já zastřihuju ty šlahouny.To je můj způsob…

ledik

Velké díky za rady. Mám ještě jeden dotaz. Je lepší půdu pohnojit teď před sázením, nebo raději až na jaře po zakořenění?

Tereza5555
Hnojení

Já bych řekla, že na podzim, ale každý má svůj způsob. Zkuste to třeba jednou na podzim a jednou na jaře a uvidíte z čeho budete mít větší úrodu. Vše je jen o zkušenosti – teď poradím já Vám, příště poradíte třeba zas vy mě… :-D :palec:

buliznik

Já hnojím na jaře,protože přes zimu by měly mít rostliny veget.klid,ale můžete vyzkoušet obojí,jak radí Tereza5555. :palec:

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce