Jak na krtka a hroboše na zahradě.

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

Boza13
Jak na krtka a hroboše na zahradě.

Ahoj mám dotaz nevíte, jak vyhnat hraboše a krtky ze zahrady?
Máte někdo nápad, jak jednoduše se jich zbavit?
Máme v zahrádkářské kolonii chatičku a zahrádku kterou jsme zatravnili. Ale pravidelně každé jaro a podzim máme na trávníku hromadu krtinců. Já jsem si zahrádku chtěla užívat v klidu jen tam mám pár ovocných stromků a květin a tohle mě opravdu kazí náladu. :-(

Reakce:

jiříz  08.02.11 06:52

Začal jsem je vyhánět silvestrovským pirátem. Zapálím strčím do díry, přikryju prkýnkem. Tak 3× to zopakuji.

sud
Lump krtek

Nevím,nevím,snad by bylo nejlépe se odstěhovat :-(

julisek

na jare jim vzdycky ty krtince rozhrabej :wink: a jestli jich tam mas hodne, tak si porid kocku nebo tam nastrkej nejakou tu pyrotechniku :-D taky zabira..

midla
Krtek

Sousedka je vyháněla nějakým zakoupeným přípravkem, co jim lila do díry. Ale nevím už jak se to jmenovalo, zkuste si nechat poradit v zahradnických centrech. Vyhnala je úspěšně, ale bohužel k nám. :cry: Máme teď dokonalé oraniště rovnou před domem.
Bylo to v takové černé umělohmotné láhvi.

midla

Kočka je nechytá. Koček se u nás courá…

Dalibor6
Dalibor

Co se týče vypuzení krtka,mám dobře vyzkoušený bzučák na baterky,nebo solární,píchne se na zahradě do hlíny,zapne a dokáže to spolehlivě ochránit asi 15metrů zahrady,ale každý výrobek je jinak silný,dokonce mám vlastní zkušenost z takovým,který ze zahrady vyhnal i mě,musel jsem ho vypínat,když jsem chtěl být na zahradě.
Dalibor.

Bábina
Krtek na zahradě

Pokud moji rodiče měli zahrádku,tatínek tam dával dřevěný větrník a tyč zarážel hluboko do země.Prý jak se větrník točí,tyč třese zemí a to krtci a hraboši nemusí.Prodávám jak jsem koupila.Nejsem zahrádkář. :-D

jiříz  14.02.11 16:59

Pomůže i čpavková voda nalitá do díry. Je k dostání v drogerii.

Boza13

Moc děkuji za rady, něco s chlapem vyzkoušíme.
Hezký večer.

Xantypaz  19.03.11 16:02
hraboše

Dlouho jsem s hrabošema vedla nerovný boj až jsme v Německu objevili přípravek, který pomůže. Nezbaví vás hrabošú nafurt, ale zlikviduje všechny na zahradě. Už se dá sehnat i u nás, mrkněte na www.polytanol.cz

T152  27.11.11 13:11
Hraboše

Mě se na hraboše osvědčily trubkové pasti na netu cca 60kc v OBI asi 120,–kč- ,ale kovové části jsou tam z lepšího materiálu a nereznou. Vloni jsem koupil 3 (1×OBI – na vyzkoušení a 2× net)a během 2 měsíců jsem chytil 11 hryzců nebo hrabošů – těžko to rozeznat a letos nic ani nebyli brambory okousané a předtím co řádek,tak nora přes celý řádek brambor.Jen zůstal problém s krtky – 2 se podařilo načapat,tak pomohla motyka,ale ještě tam tak 2–3 budou.Máte někdo reálnou zkušenost s odpuzovačem od F. Daramax-cvrček? Jestli to funguje. http://www.deramax.cz/…70577-c-908/

Lanková
nic jiného nepomáhá než...

…postavit se s motykou u krtičiny a sledovat pohyb. Až bude nahoře, podhrábnout a někam ho odnést. Případně něco jiného. Nám se to takto povedlo a dříve se jinak krtci nehubili… :nevim: Naďa

buliznik

Pořidte si psa,ten bude běhat po zahradě a krtek se jí zdaleka vyhne,protože má rád klid-mám to vyzkoušené :pocitac: :mavam: :palec:

Jana Zemanová  10.12.11 22:43
Hryzci? Krtci? Hraboši?

Co mi to na zahrádce řádí, nevím, ale je to hrůza. Nastoupila jsem do důchodu a zasadila jsem si na zahrádce růžičky, které už krásně povyrostly a já se z nich těšila…ale nic netrvá věčně. Tam, kde byl trávník, je teď oraniště, koupený bzučák se neosvědčil a pod povrchem trávníku je tolik cest (vyzdvihnutý terén, krtince), že už to vypadá hrozně. Bojím se o růžičky a jsem z toho nešťastná. Máme psa, ale ten jen kolem čichá a hrabe. Já tam nikdy „myš“ či krtka neviděla, zahrádka se seče sekačkou, ale už to skoro nejde, trávy ubývá, nerovnosti rozhrabuji, ale už to nestačím, neustále se plocha rozryté země zvětšuje. Poraďte, prosím!

buliznik

nám pes krtka spolehlivě vyhnal :pocitac: :mavam:

Lanková
Hryzci...

Zdravím Vás Jano, jestli máte krtičince o růžičky se nebojte. Hryzec by jim ožral kořínky, ale krtek ne. My i sousedé jsme zkoušeli vše možné i nemožné a manžel nakonec krtka dostal motykou, přesně jak to dělali hospodáři dříve. Jen to chce notnou dávku trpělivosti a pozorovat čerstvou krtinu jestli se hýbe. Krtek se vyhrabe nahoru, uvidíte packy i rypáček. Pak hbitě podebrat širší motykou a dále si poradíte…Chce to trpělivost. Nám jediný krtek zdevastoval pozemek, sousedům z obou stran taktéž. Teď buď vydržet do jara, nemusí zimu přežít, nebo se do toho ještě pustit. Držím pěsti, jsou to strašní parchanti a ještě ke všemu chráněni. Dejte vědět!!! Zdraví Naďa :mavam:

Lanková
ahoj bulizniku

…ono asi záleží i na velikosti pejska. Naši bezprostřední sousedé mají pokojového mrňouska a dělal přesně co Janě. Čmuchal a sem tam zahrabal a nic. Sousedé o kus dál nemají ani myšku, ale vlastní dva veliké psy a ti spolehlivě vše zaženou nebo zlikvidují. Tak držíme Janě pěsti a ahojky! Naďa :mavam:

Myšák11  05.01.12 01:02
Máme doma krtka

Dva roky jsme bydleli v domečku a po dvou letech začali rekontruovat. A nyní tam dva roky nebydlíme. Cca od října se nám v jednom místě začali objevovat krtince. Nejdříve dva-tři, a dnes, když jsem se byl podívat na stavbě, tak mě málem trefilo. Mraky krtinců. Máme garáž pod domem a dokonce krtince máme i pod zatravňovacími dlaždicemi při vjedu do garáže, dále jsou krtince před plotem v ulici, no hrůza. Přemýšlím, proč tak nejednou, když tři roky klid. Četl jsem výše Vaše příspěvky, že mají rádi klid…Tak to je asi tím. Dokonce jsem našel i krtinec na druhé straně baráku. Začínám mít strach, že to celo podkopou a půda se začne propadat. Vyhlásil jsem tedy dnes krtkovi/krtkům (to snad nemohl udělat jeden krtek) válku. Máte zkušenosti s tímto přípravkem? http://pasti.cz/…rtek-48.html. Podle mě to není jeden nediný krtek. Máme na cca 30m2 asi 20 krtinců… :cert:

dunka  06.05.12 14:31
gel

Dobrý den jen Vám chci říct,že jesem v loni koupila gel a dala do všech děr, ale zázrak se nekonal, letos jsem opět na prášky ,záhonky jsou podebraný a stále jich přibývá, ale asi vyzkouším ty kleštový pasti, nebo trubkový pasti,tak uvidím ,jestli se něco chytne , jinak už jen sednou ke krtincu a číhat až vystrčí tlapky ..

Myšák11  07.05.12 20:35

Tak to jste mě moc nepotěšila…Já jsem gel koupil. Nechci to zakřiknout, ale začali jsme opět rekonstruovat a nikde ani krtina. Jestli zmrzli? Nevím. Kažodpádně jsem ještě koupil dýmovnice a soused mi doporučel kulový pumy na silvestra. Že ho prý zabije tlaková vlna…Musím to zaklepat, ale zatím poté, co jsme tam začali pracovat, po krtkovi ani stopa…Nicméně muniční arzenál mám stále v potovosti…Jinak Vám držím palce… :mavam:

dunka  09.05.12 10:00

Myšáku, tak at se daří a krtek zmizí, dejte vědět, jestli krtek nezačal opět tancovat na zahradě. Já jsem si tady ještě přečetla o zázračným účinku Polytanol 500g za 420 kč, když nebude zbytí ,tak jdu do toho . není přece možný, aby si dělal co chce… :mavam:

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce