Kočky - jak na výkaly?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

Kacica
Kočky-jak na ně a na jejich výkaly?

Ahoj,
za tři týdny se máme stěhovat do nového domu a zjistila jsem, že sousedka má 11 :-o koček a že naše zahrada vypadá jako jejich záchod. Poradíte mi, jak se toho zbavit? Existuje třeba něco, co jim nevoní, nějaké rostliny?
Bohužel nový plot nehrozí a navíc jsou tam 2 stromy, po kterých můžou pohodlně přelézt k nám :-(
Díky
 Katka

Reakce:

rhiannon

Kaci – on by ani nový plot nezabral.. :wink: opravdu nevím, jestli něco takového je, aby to zabralo na celou zahradu :nevim: prodává se nějaká síť, ale ta je jen místní – tedy na pískoviště, záhon, apod.

Jinak u nás měl soused taky hodně koček, ale nějak jsem nezaregistrovala, že by chodily extra k nám na zahradu :nevim:

chuanitka

Já mám kočky ráda, ale tohle je moc :zed:
Napadá mě jedině pes :nevim: Plot by nepomohl ani náhodou.

jizvíková

Nemas sanci, jsem milovnik kocek a muzu ti rict, jestli k vam budou chtit chodit, tak proste budou… Pes taky moc nezabira, on na strom nevyleze :lol:
nevyhazuj penize za odpuzovace kocek, nefunguji, proste je to na tech kockach, ty nic nezmuzes

beckie

Pes. Nebo od přítele máma to řešila tak, že po nich stříkala hadicí, když přišly na zahradu a ony se to odnaučily, ale to chce být ve střehu a hlídat. Velkej pes k domu je nejspolehlivější rešení…to by se rychle odnaučily.

Kacica

To jste me teda nepotesily :-( A neexistuje aspon neco, aby tam nekadily? Nebo jim mam naopak treba v rohu nachystat neco jako zachod?
Diky Katka

chuanitka
jizvíková píše: … Pes taky moc nezabira, on na strom nevyleze :lol:

Měla bys vidět sousedovic vlčáka, to se kočky krčí i přes dva ploty, když ho vidí. A k němu na zahradu by v životě nevlezly :wink:

mumisek

Náš kocour se bál sousedovic vzteklýho jezevčíka, tak k nim do zahrady moc nelezl, ale jinak vlezl do zahrady všem ostatním. Našla jsem tu sprey, který odpuzuje http://www.nasi-mazlicci.cz/index.php?… nevím, zkušenosti s tím ale nemáme.

eeevaaa

a nemůžeš se domluvit spíš se sousedkou aby ONA nachystala záchod? kočky jsou čistotný a když budou videt že maj někde v koutu připravenej píšeček kterej se navíc vyměnuje, budou preferovat ten… my měli kočky- vesnice- běhaly venku, ale čůrat i na velkou chodily domu ptž tam měli připravený kočičí wc- takovou boudičku, byly tam schovaný a měli to tam vždycky čistoučký, tak se jim to líbilo víc než někde na záhoně… a nikdo jsme je to neučili, jen jednou ukázali že tady je píseček a venku nikdy nikde nic :palec:

Kacica

no prave se sousedkou to asi nepujde :-( ona uz tam s nima zije delsi dobu a kdyz to neudelala doted…
no uvidime

mikitaa

ja bych to videla taky leda na psa…kocky jak jsou nekde nauceny tak nic nepomuze…myslim ze ani pisecek v rohu.. :nevim:

rhiannon

Je fakt, že pes mě nenapadl…a přitom od té doby, co máme psy, tak tu kočka není vidět – maximálně vyjímečně, když se pes vyhřívá na druhé straně baráku :lol:

Podotýkám, že jsem jinak taky milovník koček – naše kočka dělá na psy dlouhý nos, je s nima srostlá :wink:

Lenkae

Máme ten samý problém. Stahují se sem všechny sousedovic kočky a samozřejmě tady kadí. Navíc se ještě nekontrolovatelně množí. :cert:

beckie

a ten psík, to není řešení? I když je fakt že pes může mít flegmatickou povahu a budeš mít jen o starost víc a s čičinama nepomůže. Já doma měla kočky dvě, ale jak píšu, doma. S tím jak odnaučit cizí venkovní kočky chodit na zahradu, to nevím. :nevim: :nevim: A co ta hadice s vodou?

Saxana22

Tak mě taky napadl leda pes. A ještě se chci zeptat, je se sousedy rozumná řeč?

macík

Pes sice pomůže, stačí nějaké to malé vzteklé plemeno – nejlépe knírač. Ale pokud psa nechceš, tak můžu poradit vyhradit část zahrady, tam porýt hlínu, přidat písek a menší kamínky a všude jinde mít jen trávu. Ony kočky strašně rády hrabou při konání potřeby – je to z toho důvodu,že jejich výkaly více smrdí a oni chtějí pach zamaskovat před nepřáteli. Mám to odzkoušené, vozíme v létě každý den na zahrádku naše tři kočky a taťku šel šlak trefit, že mu s..rou do záhonků. Co jsme udělali tento venkovní záchodek, dali pokoj.
U toho psa bych měla i strach, že některou ze starších koček poškube a není to zrovna nejhezčí zážitek vidět polomrtvou kočku a nemět jí jak rychle pomoci. :poblion:
Je to smutné, že má paní sousedka tolik koček, je vidět, že se o ně nestará. A ty s tím budš mít starosti. Kdyby měla 2,nebo 3 kočky, navíc vykastrované, nebyl by to až takový problém. Ale 11? To abys ten záchodek čistila minimálně 1× týdně. Já bych to viděla na stížnost na městkém úřadě, nebo aspoň se tam zajít poradit.

Rendy.Kate

Holky mají pravdu, kočky se dají špatně odnaučit…ale co já vím, tak chodí na místa, kde mohou hrabat, takže když budeš mít trávu bez záhonků a bez pískoviště (ale to lze přikrýt plachtou) a nebo beton a dlaždice, tak tam chodit nebudou. A nebo opravdu psa…a takového, které nemá rád kočky! Náše fenka RTW je má doma a stejně je prohání seč ji síly stačí, takže u nás na zahradě jsou pouze kočky naše a ještě k tomu jen na dobu než přeběhnou na pole…jinak se tam žádná jiná kočka nezdržuje…ona by jim neublížila, ale hrála by si a uňufala by je, ale to ta kočka neví :jazyk: a nebo pokud by to hraničilo a ty bys nervama nevydržela obrátila bych se na mšsto, že třeba máte alergii na kočičí výkaly a třeba by to vyřešili a sousedka by to musela nějak řešit! To ale je na dlouhé lokte, protože máme také sousedský problém a není to sranda a pokud není soused(ka) ochotná to řešit, tak to je jek boj s větrnýmy mlýny.Držím palečky…a nebo si pozvy občas nějakou kamarádku se psem na kávu a ty kočky to budou vědět, že se tam objevuje pes :mavam: zlom vaz.

zulok

no..pes je ozaj najlepsia varianta..ale ked dakto enchce psa..a este treba dat pozor..ked si nahodou zozeniete psika..a bude to male steniatko..ono sa lahko s mackami skamaradi.. :roll:
nasho psika , bol nauceni zit so sliepkami, morkami..ako ovciarsky pes..no, ale ucili sme ho odhanat potkany..ale ked sme v zahrade neboli, jedli so spolocnej misky..( to nam povedal sused a veru sme ho aj vymakli..ako si s potkanmi veselo naziva :lol: )
tak aby ste nedopadli tak..ze psik bude kamarat s mackami a mate po chlebe..ono ho potom treba fakt ucit stvat ho proti mackam uz odmalicka :think:

Veruš1

Ahojky, já to nečetla celé :oops: , ale tak namátkou a vidím rady typu pes…Jo, to je dobrý, ale ještě lepší je vlastní kocour, ten si do svého rajónu jen tak cizí kočku nepustí, můžeš ho i klidně vykastrovat (osobně doporučuju), zahrada bude vždy jeho rajón.

Rendy.Kate

To je dobrý nápad…to mě nenapadlo :palec:

Mandarinka01

Tak my máme úplně stejný problém a už vážně nevím, co zkusit. My máme navíc problém s něčím kocourem, který nám značkuje barák, stříká nám na novou fasádu, na které je to vidět, o tom smradu ani nemluvím. Sousedovic kočky nám skáčou do oken, na fasádě jsou otisky tlapek, bahno, jsem z toho zoufalá. Zkoušela jsem snad všechno, pepř, chilli, ocet, savo, spreje, trvá to dál. Ve fázi největšího zoufalství jsem koupila i ultrazvukový plašič, nevím, jestli to pomůže… Psa máme, ten by je prohnal, ale pozemek před domem je obecní, neoplocený, takže tam si kočky dělají, co chtějí.

Rendy.Kate

Tak to tě lituju :cry: možná, že když se ti ji podaří jednou chytit, tak ji pořádně naplácej! Miluju kočky a vím, že je to pro ně přirozené, ale opravdu to otravuje život. Naše tři kočky jsou v pohodě a u cizí už to mám vyzkoušené. Dostala ode mě po tlamě (asi dvakrát) a už k nám pak nešla a stačilo aby mě viděla. Tím samozřejmě nechci podporovat násilí na zvířatech, jsem jejich milovník, ale čeho je moc toho je příliš a když je lidé neumí dát vykastrovat a pak se rozmnožjí nezřízeně, tak to už je o tom se bránit. Ale pozor, budou se bránit a škrábou…A ještě jedna informace. Od koček se dá chytit toxoplazmóza (u mladých se léčí antibiotiky, u starších se nechá a tělo si na ní vybuduje protilátky, ale není to nic příjemného. Je dokázané, že ženy potrácejí a starší lidé jsou unavení a vypadá to jako únavový sindrom) takže není radno si s tím zahrávat. Zkušenost v rodině. Budu držet palečky :palec:

Erian

Teda to je nezáviděníhodná situace…
Pokud se paní sousedka o kočky nestará, zkusila bych na ní zavolat veterinární správu, nebo aspoň přes úřad zkusit útulek, který by čičinky odchytil, vykastroval a pak vrátil zpět, aby se aspoň nemnožily.
Já s přítelem máme koček šest, bývalo jich osm, ale díky miminku jsme museli dvěma najít nový domov. Máme dům a zahradu, ale pravda, že naše kočky mimo zahradu nechodí, protože to jsou domácí mazlové, na zahradě jsou přes den, sluní se blbnou a nemají potřebu někde courat a zlobit…
S tím psem – nevím, zda je to šťastné řešení. Pokud ho budete proti kočkám štvát a jemu se podaří nějakou třeba chytit a potrhat, bude problém. Buď zaplatít její léčbu a to jsou desetitisíce, nebo Vám ho můžou nechat utratit. Zažila jsem oba případy. Jednoho čokla jsem nechala utratit, v druhém případě páníček cáloval jak divej. Přiznám se teda že psi nemám ráda a obojí to byla chyba páníčků.

Rendy.Kate

Tak na to budu taky reagovat. Můj pes kočky pouze honí a chtěla by si hrát…kočke je rychlejší, takže tomu psovi uteče…a nikdy bych neplatila za to, že na mém pozemku můj pes napadl kočku…zrovna tak jako kdyby k nám přeletěla slepice a můj pes ji zakousl. Myslím, že máš štěstí, že jestli to bylo na pozemku psa a ten ti tu tvou kočku napadl, tak že ti jeho majitelé zaplatili a proboha, nechat utratit psa kvůli tomu, že nepadl kočku? Není to moc…to mi přijde jako když by kočka chytila myš a nechala bych jí za to utratit. Mám doma tři kočky a dva psi a žijeme v pohodě, sousedi mají kočky a psi a další sousedi taky a je pravda, že k nám sousedovic kočky nechodí a naše kočky nechodí k nim…a všichni žijí spokojeně 8-) myslím tedy když to shrnu, že bych nejprve promluvila s paní sousedkou, a pokud by se i tak nic nestalo, tak bych to zkusila jinak, ale nejprve cestou míru. Uvidíte a dejte vědět, jak jste dopadli. Budu držet palečky :mavam:

mumisek

Vlastní kocour je také dobrý nápad, ale občas se stane, že se s některou kočkou začne kamarádit a vodit si jí na zahrádku :mrgreen: Náš kocour nesnesl žádný jiný zvíře u sebe v rajonu (mimochodem,jeho rajon byly i sousedovic zahrady,nejen ta naše), ale našel si prostě kámoše, se kterým se venku procházel a ten směl i do jeho rajonu.
Tím chci tedy říct, aby se neskamarádil se sousedovic bandou, případně, aby ho neterorizovali, když jich bude na něj víc :think:

speeny  06.10.10 21:20
kočky

Ahoj, tak jediná rada: pořiď si kocoura. Ten si bude bránit svoje území, i když u nás to zrovna moc nefunguje, kočky ze všech domů mají siesty kde se jim zrovna zachce :-) Ale je fakt, že chodí na „záchod“ pouze k sousedům, kteří kočky nemají rádi a vyhánějí je :-)

speeny  06.10.10 21:26

Mám hodně zkušeností s kočkama, a skutečně pomůže, když se jim dá kočičí záchod s pískem. Dnes jsou písky, které absorbují veškerý zápach,sice stojí kolem 200,– Kč, ale rozhodně se to vyplatí. Máme zahradu a kočky chodí pouze na písek, i když jsme je našli vyhozené v popelnici a jednu v lese… Nebyly zvyklé, stačilo jednou ukázat a bylo vyřešeno… Pokud by byl s kočkama velký problém, že jich má paní přemnoženo apod., stačí mi napsat na e-mail: speeny1@seznam.cz, moje mamka s kolegyněma založily útulek pro opuštěné kočky – je v Plzni a stačí zavolat, napsat nebo zavolat PČR a kočičky jsou odebrány, poté vykastrovány, odčerveny apod. a předány majitelům, kteří jsou kontrolováni…

speeny  06.10.10 21:30

Samozřejmě, pokud jsou kočky a kocouři vykastrováni, tak si rozumí :-)ú I k nám chodí kočky sousedů na jídlo a naše zase k nim ochutnat :-) je to pouze o toleranci mezi sousedy a o lásce k zvířatům… Jak se říká: Kdo nemá rád zvířata, nemá rád lidi… Rozhodně zakoupením WC pro kočky a zakoupením kvalitního písku, který stačí měnit pro 2 kočky pouze 1× měsíčně se vyplatí… Samozřejmě se musí odstraňovat tuhé extrementy, ale to je to nejmenší… Zvířata Vám veškerou lásku a péči, kterou jim dáváte vrátí!

speeny  06.10.10 21:35

Mandarinka: Tak se zamyslete, jak byste se chovala v takovém případě k dětem… Pokud Vám kocour „značkuje“ dům, tak je nevykastrovaný, stačí se domluvit s jakýmkoliv zařízením, které se stará o kočky a oni ho nechají zdarma vykastrovat… Nevidím sebemenší problém… Jinak děti nekreslí na zdi, nic nezničí, nikam nelezou, neprozkoumávají???? Jak jsem napsala: kdo nemá rád zvířata… A na dětech se Vám to s Vaším přístupem vrátí…

Bábina
kočičí výkaly

Jeden nápad bych měla.Protože sama mám kočičího mazlíčka,truchu jsem je prokoukla.I když u koček to není až tak pravda.Zasaďte do rohu tahrady Šantu kočičí,která kočky přitahuje a jak se k ní dostanou tak se blahem tetelí.Tam jim udělejte kočičí záchod.Okolo ještě nůžete nasázet kočičí trávu a nebo takovou tu barevnou co roste v trsech.Já bydlím v paneláku a balkon mám propojený jen zábradlím se sousedem který kočky nerad.A to moje mu tam pořád lezla.Tak jsem dala kbelik se šantou k přepážce a je pokoj.Kočku zastaví vůně bylyny a dál nejde.Jen musíte dávat pozor aby vaše zahrada nakonec nebyla plná šanty.Je to plevel a vytadá jako hluchavka. 8-)

julisek  27.11.10 13:51

jo, s tim musim plne souhlasit… jsem takova kocici kralovna… :lol: do rohu zahradu jsem nasazela santu a kockam se to strasne libi a taky je super pridavat santu kockam do hracek… hraje si s tim tak dlouho az usne :lol: :-P :lol:

Bábina
Kočičí výkaly

Jasně.Šanta kočičí je pro kočky něco jako pro nás třeba víno.Taky je unaví do zblbnutí.Jsou schopné padou tam kde stojí.A cítí ji na dálku a tak jinam na zahradu nepůjdou.

dodo2005  29.06.11 16:31

Prý pomůže rozhodit po terénu který chcete chránit, směs kávového logru a drcené suché kůry citrusových plodů-pomeranče mandarinky grepy. Osobně jsem však nezkoušel.

chuanitka
Bábina píše:
Jasně.Šanta kočičí je pro kočky něco jako pro nás třeba víno.Taky je unaví do zblbnutí.Jsou schopné padou tam kde stojí.A cítí ji na dálku a tak jinam na zahradu nepůjdou.

A kde se dá sehnat?

Graphic  27.04.12 10:44
Jediná možnost

Stačí si nabít zbraň a sejmout je, pokud se mi k domu nějaká přiblíží. Kočku pak zakopat a prohnojit pak půdu. :mavam:

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce