Ahojte, potřebuju poradit. Na okno se mi vejde truhlík o velikosti 110cm. Je lepší dát jeden 110cm nebo dva 50cm? Chtěla bych si právě koupit truhlíky od Lebiše, ale ten má největší délku 60cm.
Ahojte, potřebuju poradit. Na okno se mi vejde truhlík o velikosti 110cm. Je lepší dát jeden 110cm nebo dva 50cm? Chtěla bych si právě koupit truhlíky od Lebiše, ale ten má největší délku 60cm.
S dvěma se líp manipuluje – ale pokud koupíte od Lebiše mám je taky
-stačí jeden – nasázíte velmi hustě sazenice a pěkně se vám rozrostou
i do šířky takže budete mít okno plné květin .
Letos mi říkala známá,/když jsem obdivovala její okna , že dává až
20 sazeniček do 60cm od Lebiše a má ohromné nárůsty a převisy –
prostě okna jak v Rakousku.
Také jsme si nadělala sazeničky -tak se napřesrok chystám, že dám
také tolik sazenic
![]()
já jsem pro 2-také kvůli manipulaci,protože to zvládnu sama a nemusím
čekat až bude mít „ten můj“ čas.
jo a používám obyčejné ![]()
já měla hrozně let obyčejné a nyní 2 roky samozavlažovací -no pro mě to není až takový rozdíl já je mám přístupné i z venku -snadno na ně dosáhnu a zaliji je kdykoliv . Já si je pořídila kvůli tomu když odjíždím na dovolenou tak naliji vodu a nemám starost. Jinak zásadní rozdíl v tom nevidím spíš jen v ceně . Takže klidně si dejte dva obyčejné a bude to nastejno.
kyti5 píše:
S dvěma se líp manipuluje – ale pokud koupíte od Lebiše mám je taky -stačí jeden – nasázíte velmi hustě sazenice a pěkně se vám rozrostou i do šířky takže budete mít okno plné květin .
Letos mi říkala známá,/když jsem obdivovala její okna , že dává až 20 sazeniček do 60cm od Lebiše a má ohromné nárůsty a převisy – prostě okna jak v Rakousku.Také jsme si nadělala sazeničky -tak se napřesrok chystám, že dám také tolik sazenic![]()
![]()
20 sazenic?
Čeho? Bála bych se, že se truhlík převáží.. ![]()
Jak ukotvujete truhlíky na oknech?
my jsme v přízemí a mám na oknech dřevěný plůtek
20 sazenic muškátů nevěřila jsem tomu a musí se zasadit cikcak
v truhlíku -Lebiš je taky tak osazuje proto je má také tak bohatě
kvetoucí
Lebiše mám, přízemí taky
Jen
ten plůtek schází..
Do příští sezony zkusím napravit, musí to být fakt krása mít takové
koberce z oken ![]()
No já si chci taky koupit od lebiše, ale dneska jsem se na ně dívala v obchodě a v té misce jsou nějaké kolíčky, na kterých ten truhlík je posazený. Mám strach že se mi truhlík převrátí.
ano to je potřeba truhlíky/ a jsou i vysoké s tím spodním
podtruhlíkem /
moc dobře upevnit udělat pevnou ohrádku a vysokou a protože
i váha těch květin s převisem je velká je fakt přemýšlet o dobrém
ukotvení
![]()