Lilie

Fotoalbum tématu (4) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

iris66
lilie

líbí se mi lilie,ale nic o nich nevím,poradí někdo s jejich pěstováním?mám první rostlinku. :-P

Reakce:

kyti5
pěstování lilií

Bylo mi doporučeno zasadit je dost hluboko, často dělají pěstitelé chybu ,že je zasadí mělce a pak se vyvrací, také jich pár mám, ale mám na ně alergii, takže kolem nich moc neběhám :oops: :oops: -přečtěte si toto zde se vše dobře popisuje

Lilie vyžadují kyprou, humózní a dobře
propustnou vlhčí zeminu. Cibule lilií vysazujeme poměrně hluboko. Nad cibulí vysazenou do země má být třikrát vyšší
vrstva zeminy, než je průměr cibule. Pokud vysazujeme do těžší půdy, volíme hloubku rovnou dvojnásobku průměru
cibule. Lilie se sází ze země do země – nesmí vyschnout. Cibule jsou křehké proto s nimi pracujeme opatrně. Po vyjmutí
cibulky očistíme a případné zahnívající části odstraníme. Půdu pro výsadbu řádně prokypříme, smícháme se substrátem či listovkou . Cibule lilií nemají žádnou dobu klidu, protože v době, kdy se zdánlivě nad povrchem nic neděje, probíhá
pod zemí růst kořenového systému. Důležité je vysadit cibule lilie brzy na podzim. Venkovní raně kvetoucí lilie se
vysazují na počátku vegetačního odpočinku – klidu, tj. asi V polovině září, později kvetoucí druhy je možno vysazovat
také na jaře. Cibule pro jarní výsadbu skladujeme v chladném prostředí v zemině převyšující 2× výšku cibule. V lehčích
půdách vysazujeme cibule hlouběji pro lepší ukotvení stonku a také proto, aby se nám nelámal či nevyvracel. Lilie
ponecháváme několik let na místě a přesazujeme až po vyčerpání půdy nebo pro jejich špatný růst a kvetení. Až
přestane kvést, vyjměte cibuli a dělením této získáte další materiál k výsadbě

iris66
lilie

moc děkuji za příspěvek,jsem zvědavá jak budu úspěšná. :?:

60
lilie

Iris,jak jste úspěšná s těma liliema,já je mám teprve 2 rokem a docela se jim daří,už vám nějaké kvetou? :think:

iris66
lilie

dobrý večer,koupila jsem letos na jaře již nakvetlou lilii v květináči,jenom jsem jí přesadila do většího,krásně rozkvetla,po odkvětu jsem jí nechala v květináči,a te´d právě nevím co sní,jestli jí mám ustřihnout nad hlínou,nebo vyndat z květináče a dát jí do záhonu,nebo počkat až zaschne a uložit jí do sklepa?Nevím,nemám zkušenost,tak se ptám jak se to dělá a co s ní po odkvětu. :?:

60

Já bych ji určitě dala na záhon,já je tam mám přez zimu a koukněte,jak mi kvetou,ale lidi radí,aby je nesežrali hryzce,tak ji zabalí do síťky,já to nedělám,zatím jsou všechny a množí se,držím palce :palec:

60
lilie

jo a hnojím celeritem,tak 1 za 14 dní

lysolka  10.05.12 06:54
jedovatost???

Je lilie jedovatá?

60

Já myslím,že ne,mám ich hodně a nic :lol: :lol: :lol:  :mavam:

lysolka  10.05.12 11:23

A co když to sežere kůň nebo ovce?

kyti5
lilie