Malý průzkum - použití ROUNDUPU

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu První příspěvek v tématu

Jura007
Malý průzkum - použití ROUNDUPU

Dobrý večer vespolek,

protože se mezi zahrádkáři samouky často skloňuje slovo ROUNDUP, ale málokdo ho umí použít ideálně, zakládám tuto diskusi. Pokud jste ROUNDUP letos použili, zkuste popsat, za jakých podmínek (včetně naznačení stavu vzdušné vlhkosti a teploty vzduchu…) a s jakým výsledkem. Myslím, že při větším počtu příspěvků se nám tady začne rýsovat cosi užitečného…

Reakce:

Loan

Vyzkoušela jsem ho letos prvně. Ředění asi 40ml/1l , ale jen co jsem to postříkala, začalo malinko pršet. Následující dny byli slunné. Asi do týdne všechno zežloutlo.

enasus

Dobrý den,

Roundup jsem letos použila poprvé. Budujeme zahradu po stavbě rodinného domu. Na ploše se vyskytuje hlavně pýr…a i další druhy plevele. Ředím do 5 litrové nádoby cca 1,5 dcl Roundupu biaktiv. Od jara co jsem stříkala zatím všechno vyšlo, že nepršelo ani po aplikaci. Výsledek byl vidět do cca po 7 dnech.

neeve

Také jsem ho letos použila, mezi spáry u dlažebních kostek a taky kde co prorůstalo. Všude zafungoval. Jen od sousedu k nám prorůstá jakási hnusná plazivá, pichlavá mrcha, která je snad nezničitelná :twisted:

bombastic.1

Roundupem jsem celkem spokojený,ředím dle návodu a zklamal jen jednou…a to chtěl jsem zlikvidovat Škumpu.K smíchu jo??? Dnes to vím taky,tu nezlikviduje ani hraboš. :lol:

chuanitka

Používám. Naředím dle návodu, stříkám za bezvětří, dopoledne, za slunného počasí, aby ho nespláchl déšť.
Nefunguje mi na zbytky růží, které potřebuju dostat ze záhonu a na keře typu šípky atp.
Subjektivně mi připadá, že líp funguje na jaře, ale možná je to jen pocit :nevim:

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce