mravenci na zahradě

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu První příspěvek v tématu

céčko
mravenci na zahradě

Máme hodně mravenců na zahradě a nevíme jak se jich zbavit. Jsou malý černý nebo rezavý. Dělají si hromádky v trávě a já je popráším tím modrým nebo růžovým práškem a stejnak tam pořád jsou. Máte na ně nějakou dobrou radu ? :think:

Reakce:

vulpes

Radu nemám, ale taky by mě moc zajímalo, co s tím!! :twisted:
Dřív tam ti mravenci nebyli (jasně že trochu byli, ale tak málo, že jsme si toho nevšímali) a nějak od předloňska je to fakt děs, zahrada je jedno velké mraveniště, vůbec si není kam sednout na trávu :-( (zvlášť loni mi to vadilo – Matys se batolil a představa dát ho na trávu na deku moc nevycházela :-( )

Jinak já jsem to řešit ještě ani nezačala, takže ani o žádném prášku nic nevím …?

Loan

Také prosím o radu… máme tu několik mravenišť a nevím, co s tím

bubli

Taky jich par mame, zajima me kdo co poradi. Ja se loni se zamerila na likvidaci msic, s tim, ze se aspon nebudou mit cim krmit a nebudou se tak mnozit. Tak jsem zvedava kolik mravenist letos na zahrade najdu. Zatim jsem objevila jedno.

marťanka2

Zdravím
O mravencích ani nemluvte.Hrůůůůza :twisted: .Já na ty mrchy používám BIOTOLL prášek.Je na tom namalovanej velkej mravenec.Já bych řekla,že to docela zabírá.
Přesně tak bubli,mšice je pro mravence ráj,dnes na ně jdu taky.Mám úplně zamšicovaný venkovní ibišky.

bombastic.1
Mravenci

Dobrý večer,poradím Vám.Stačí obyčejný prášek do pečiva.Nasypete trochu na mraveniště a přikrejete prkýnkem(proti rose)Prášek mravencům chutná krmí s tím mladé a ty naboptnají a praskají.Nemají potomstvo a do týdne vyhynou.Když je mraveniště větší musíte víckrát přikrmovat.Ale déle jak týden to netrvá.Má to však nevíhodu,nesmí pršet než mravenci prášek odnosí.Hodně úspěchů v boji s mravenci.

bombastic.1

Mravenci mšice doslova pěstují a roznáší po rostlinách protože produkují sladký lep kterým se živí.Mravenci dokáží roznést mšice po celém sadu slivoní.

Loan

Tak sypu prášek jak divá a pořád je tu mravenců jak na..... Připadá mi jako by se jen přestěhovali o kus dál. Fakt nevim co s nima.

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce