Nevíte, jak na tuto palmu?

Fotoalbum tématu (3) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

Markét33
Nevíte, jak na tuto palmu?

Ahoj všem, potřebovala bych poradit s palmou. Loni jsem si na pláži na Djerbě koupila palmy (smace a samice) údajně jde o palmu datlovou- má velmi tvrdé dlanité „listy“. Nebo spíš by měla mít. Zasadila jsem 4 rostliny dle návodu, 3 jsem rozdala a jednu si nechala, dopadly ale všechny stejně. Vůbec nerostou. Konkrétně moje rostlina jsou dva zelené pahýly. Hnojím ji, rosím, sprchuji, zkusila jsem všechny místa v bytě i venku a nic. Nevíte, co by ji mohlo zachránit? nerada bych o ni přišla…

Reakce:

60
Palma

Tak s palmama je to těžké,opravdu se jim daří v teple,mně taky pošla a taky co jsem si přivezla z ciziny mi nikdy nevydrželo,přeju hodně štěstí

muškatek
Palma

Musíte si počkat ona se Vám rozvětví,ale měla by mít těch pahýlků jak píšete více aspoň čtyři.Zítra nafotím mou je taky ze semínka zasazeného vloni,ale já ji dostala již rozvětvenou.

Markét33

Děkuji, má 3 pahýly :-? a už ji mám takto rok, tak bych chtěla, aby se začalo něco dít…Vždy jsem zasadila dvě do jednoho květináče a myslím, že mně jedna hned uhynula a ty 3 pahýly je ta druhá. Tak uvidíme. A podle toho jak vypadá si spíše myslím, že jde u žumaru..

muškatek
Palma

Tak tady je ta palma ještě musím podotknout,že ji sadil zahradník a byla celou zimu ve vytápěném skleníku jak jsem napsala zasazená vloni v červenci ze semínka dovezeného z Chorvatska posbíraného pod palmou,já ji dostala na jaře.Nechte ji ještě ,já ji mám na jižním okně.

Markét33

Dobře, děkuji. Ještě ji nechám. Našla jsem na internetu diskusi o dovezených palmách a nějakému pánovi začla růst až za 3 roky, tak to mám ještě 2 roky čas :lol:

dissertation writing  17.07.11 12:17

I like a palm and I have two different types at home! Thanks for this dissertation writing

robingg  08.02.12 18:41

my nafotím is also planted from seed last year, but I got it already branched. meet local woman

robinggdddd  08.02.12 18:42

z Chorvatska posbíraného pod palmou,já ji dostala na jaře.Nechte ji ještě ,já ji mám na jižním okně. meet local woman

jakce  09.02.12 12:26

čtyři.Zítra nafotím mou je taky ze semínka zasazeného vloni,ale já ji dostala již rozvětvenou. copywriting

emilka12

Mě tahle palma taky neroste a neroste. :! :!

aliska007

Thanks very much for a wonderful web-site which helps me smile just like after wearing designer dresses

aliska007

Thanks so much for a excellent web-site which helps me smile just like after wearing designer dresses

ZAHRADNÍK
palmy ze semen

dovolte abych zase trošku přispěl do diskuze , palmám ze semen strašně rychle trvá žež začnou pořádně růst po vyklíčení si vytváří první bohatý kořenový systém poté nastupuje po pár letech část listová , u ročních semenáčů doporučuji letnění a většinou zapustit i s květináčem do volné půdy

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce