Orchidej

Fotoalbum tématu (4) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

marky2111
Orchidej

Dobrý den potřebovala bych poradit, sestra mi přinesla orchidej v celkem špatné stavu, původně jí chtěla vyhodit, listy má má povadlé a měkké přikládám foto a zajímalo by mne jestli je ještě šance že se zachrání

Reakce:

eskargoth

Určitě to cenu má, mají docela dobrou životost (jen bych tak rok nečekala, že vykvete…):)

Jak na to celý plastový květináček i se substrátem položit cca na hodinku do odstáté vody (ideální by byla dešťová, ale vodovodní alespoň pár hodin odstátá bude stačit). Poté vytáhnout a dát na místo, kde svítí sluníčko, ale ne celý den. SUbstrát by za tu dobu měl natáhnout dostatek vlhkosti. Pozor, aby se voda nedostala mezi listy té rostlinky (v případě nutnosti osušit kapesníčkem). A nechat pár dní substrát zase skoro vyschnout (zdravé rostlinky cca po pěti dnech až týdnu, záleží na počasí, tady bych možná, vzhledem k dehydrataci a tomu, že je zatím venku teplo zopakovala koupel za čtyři až pět dní, uvidíte podle toho, jak bude substrát vypadat). Hodně štěstí!

Magdalenka73

Ach jo..takhle končí všechny moje orchideje. Takže jsem jejich pěstování nadobro vzdala a raděj obdivuji tu nádheru u ostatních :wink:

60

Já jsem to taky vzdala,neumím je pěstovat a přitom jsou tak nádherný :think: :think: :think:

cajik

Moje tchyně takové orchideje také zachranujě a dělá to asi tak – v první řadě zkontroluje kořeny, je možné že některé budou uhnilé nebo poškozené, ty je lepší odstranit. Pokud ještě nebyla přesazovaná, je možné, že má od prodejce uprostřed takovou hnusnou nasákavou hmotu, té je třeba se zbavit (opatrně, chce to namáčet). Pak je dává do čisté piniové kůry. Pokud byste musela při čištění kořeny máčet, pak pár dní opatrně se zálivkou. Třeba jen postřikovat povrch kůry, což prý i podporuje tvorbu nových kořenů. Přeji hodně štěstí a určitě nám jí přijdtě ukázat jak se vzpamatovala :wink:

eskargoth

Ta moje na fotce vypadala před dvěma měsíci stejně… kupovala jsem v Baumaxu ve slevě (vždycky je mi jich líto), vypadají často takhle, ale rychle se z toho dostanou..,,

marky2111

Děkuju moc všem za rady určitě něco z toho vyzkouším :wink: já sama mám dvě, u kterých jsem ustřihla po odkvětu stonek a nedávno jsem si všimla že už začíná růst zase nový, tuhle mi dala sestra, a ta se moc o květiny starat neumí a bylo mi líto aby ji vyhazovala tak jsem si řekla, že ji vyzkouším vzkřísit tak doufám, že se mi to povede

emilka12
ORCHYDEJ

CHUDAČEK KYTČKA.KUPTE SI ZEMINU NA ORCHYDEJE.KE TO DRCENÉ DŘEVO.V OBCHODĚ PORADÍ.OBČAS NAMOČIT DO VODY A NECHAT ODKAPAT.TAHLE TEDKOM KVETE

emilka12

jak dopadla orchidej? :dance:

emilka12

TYHLE TŘI KVĚTY VYKVETLY ZE STARÉHO VÝHONKU :palec: :think: :potlesk:

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce