Pěstováni ananasu

Fotoalbum tématu (6) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

bubli
Pestovani ananasu

Pestujete nekdo ananas? Ja jsem pred 2 roky zasadila a roste jen do plodu se mu moc nechce. Pry se musi nejak stimulovat. Nejake tipy?

Reakce:

Essexi

Ahojky, já žádnou radu nemám ale dotaz jo. To sis ananas koupila nebo sama vypipla z uříznutého vršku anansu. A jestli ho máš z vršku jak na to aby se mi chytnul? díky

bubli

Mam ho z vrsku. Staci odkroutit ci odrezat zelenou cast. Odstranit dve az tri rady listu a dat do vody. Za par dni uz zacnou vylizat koreny. Nekdo nedava do vody ale sadi rovnou do hliny.
Hlina, do ktere se sadi byva smes zeminy, raseliny a pisku ale pomer si nepamatuju, staci pohledat na internetu.
Taky jsem slysela ze jak jsou zasazeny tak je dobry je hodne rosit, minimalne zalivat, maji radi hodne vlhkosti a vodu sajou listy, zacla jsem to tak delat a je videt zlepseni (pres zimu ve vytopene, suche mistnosti trpely).

fidla neprihl.  18.04.10 13:54

Ja jsem s nim nedelala vubec nic specialniho a jednoho krasneho dne vyhodil stvol, vykvetl a i sklizen byla :mrgreen: Byl to seriznuty vrsek z baby ananasu, mela jsem ho v praci v zasedaci mistnosti, ktera byla jak zimni zahrada, hodne svetla a malo vytapena- mozna prave to potrebuje???
Moc jsem teda neporadila, ale je zrejme, ze to jde i s laickym pristupem :-)

Essexi

Děkuju za radu, určitě vyzkouším :lol:

julisek  02.10.10 14:10

fajn,dalsi rostlina kterou muzu pestovat :lol: :-D pockam az budou vanoce to jich mame doma strasne moc :-) :-P

jahulka

To je nádhera. Taky jsem ho zasadila, ale nikdy jsem se plodů nedočkala. Takže doporučujete v zimě chladno a světlo? Snad by se dal pěstovat podobně jako všechny bromelie? :?:

luky1111

trochu vám poradím. Ananás potrebuje hodne svetla, i prímé slunce. A když kvete, tak by se mel postrikovat etylénem, to je prírodný plyn který podporuje nasazení plodu. :-) samozrejme i mnoho vody. to je všechno, zdar anánasum. :-) :palec:

vena 60  15.01.12 22:13
ananas je plevel

Při zakoupení ananasu, musí být růžice zelená.Otrhám od spoda asi 2–3cm lupen.
posypu růžici jakýkoli stimulátorem růstu.Zasadím do koupené zeminy na přesazování.Ne třeba celí rok přihnojovat,za rok přesadíme do nové zeminy 1/2.
roslin. V poměru 1 díl dobře vypraného betonového nebo říčního písku a 2dílů
zakoupené zeminy.Největší nepřítel ananasu je špatné zalévání.
Zalévám jen při suché zemině na povrchu květníku.
Po dva a půl až třech letech a délce listů 70 až 80cm se bez nějakého urychlování na květ, dočkáte se krásného fialového květu a zlaté barvy zralého štavnatého ananasu, který nikde nekoupíte./v cz se prodávají zelené nezralé ananasy.
Jsem amatér s dobrým úspěchem, tři svoje ananasy výborné kvality jsem snědl,
další dva na to čekají.A 11 sazenic dobře zakořeněných roste.
Stimulátor růstu je proti hnilobě a musí být použit při sadbě ananasu. čau vena

LEGA  19.01.12 14:07
Doma vyp.plod ananasu

Ananas jsem zasadil a on vykvetl sám bez jakékoliv pomoci.

vena 60  19.01.12 21:21

Abych jen nepsal, přidám také foto. Váha mích ananasů. zatím třech se pohybovala
od 0,80 do 1 kg na kus i s růžicí…v pěs­tování přeji mnoho úspěchů, ale jde to…

tommmule  17.03.12 15:34
kolik dni vydrzit ananas

kolik dni vydrzit ananas

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce