Pokojový ibišek - druh

Fotoalbum tématu (2) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

JanouškaIrča
Pokojový ibišek - druh

Dobrý den nevíte prosím co je to za druh ibišku a jak mám o něj pečovat?Mám ho po babičce a květ je teda krásnej, aspoň mě se líbí :-)

Reakce:

Tereza5555
Ibišek

Zdravím. O jaký druh jde nevím-my mu říkáme Ibišek plnokvětý. Péče o něj není těžká ani nijak zvláštní. Zálivka: tak aby nebyl mokrý ale ani přeschlý. Světlo dostatečné po celý rok. A v zimě mu dopřejte klid na světle s menším omezením zálivky. Co se týče teploty tak přes léto ho mám na balkóně a od prvních nočních chladných teplot (cca +5 stupňů Celsiových) jsem ho dala do bytu, kde je okolo 23 stupňů. Řez já provádím na podzim a pak ořezané větévky můžete použít jako řízky a zasadit je. Květ je opravdu nádherný ještě mi stále nasazuje poupata.
Přeji mnoho zdaru při pěstování a doufám, že jsem Vám alespoň trochu pomohla. Se srdečným pozdravem Tereza.

60

Ahoj,tak vám závidím,jak vám krásně kvetou vaše ibišky a já jsem nešťastná,protože nejdříve mu opadali květy,to bylo asi před měsícem a teď se mu mladé listy kroutí.Zalévám opatrně,aby nebyl přemokřený,ani suchý,je na parapetu na okně,aby měl světlo,tak už nevím co mám dělat :-( :-( :think: Poraďte…

emilka12
ibišek

Ahoj šedesátko.mě taky opadaly květy.Je to taky vzducem.podívej se jestli na květech nemáš molice nebo mšice.ja ty mušky hubím ahubím a pořad se jim u nas líbí.jdu prohnat psa.Zas me tu kouše do ruky

emilka12

:potlesk: Také ibišky v zimě zalévám zespodu.Raději méně a víckrát.snad se mu bude dařit.

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce