Pozná někdo, co je to za kytku?

Fotoalbum tématu (4) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu První příspěvek v tématu

Kakika
pozná někdo, co je to za kytku?

Kamarádka mi dala krásnou „kytičku“. Jsou to takové kuličky, dostala jsem odnože už asi po 4., předtím mi to vždy uschlo a když jsem se pokoušela najít název, abych si to případně obstarala, tak jsem nic nenašla. Strašně se mi to líbí, ráda bych si našla info, jak se to má pěstovat, aby to zase nevzalo za své. Poznáte někdo z fota, co je to za pokojovku?

Reakce:

Kakika

a tady je to foto :think:

Krtek zahradník

Kakiko, tato překrásná květina s velice netradičním vzhledem se jmenuje Straček Rowleyův (Senecio rowleyanus), tak snad jsem Tě potěšil :-) Zdraví Tě Krtek zahradník

Kaktusáci  29.08.10 18:47

Dobrý den,včera jsme si přiezli kytku,vypadá takhle…Nevíte někdo co je to za druh??Květiny moc nepěstujeme,ale když už jsme si ji koupili,tak chceme,aby nám vydržela.a taky chceme aby měla dobrou péči,ale nevíme jak na to..... 8-o
Poradíte prosím??

Kaktusáci  29.08.10 18:52

ještě se snažím přidat fotku ,ale zatím mi to nějak nejde… :-?

Kaktusáci  29.08.10 18:52

sláva :-D

jahulka

Určitě se jedná o pokojovou „kapradinu“ Nephrolepis exaltata. Potřebuje stále vyšší vlhkost vzduchu a polostinné stanoviště. Výborně se jí daří třeba v koupelně s oknem. Obtížnější je ji udržet hezkou přes zimu v místnosti s ústředním topením. Jinak vytváří velké množství vzdušných kořenů, ty doporučuji nezkracovat. :-)

Jimmi  14.04.11 11:04
co je to za kytku?

Dobrý den. potřeboval bych zjistit, jak se jmenuje tahle kytka, abych se o jejím dalším pěstování (zálivka, přesazování) něco dověděl.
Děkuji za odpovědi. :-)

jahulka

Myslím, že se jedná o druh orchideje Miltonia (tzv.macešková orchidej). Péče je stejná jako u ostatních druhů orchidejí. Pěstujeme v průhledném květináči, hnojíme jednou za 14 dní v letních měsících, zálivka mírná, až proschne kořenový bal. :-)

Pipet

Mám dalšího neznámého, dostala jsem a netuším, co je to zač :think:
Nevíte někdo?

Resume  15.06.11 11:18

Personally I like all about animals and plants at home!

Resume

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce