Rajče

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

venda123
Rajče

Dobrý den,jsem začátečník a letos poprvé jsem zasadila rajčata do skleníku,mám je přivázané k tyčce,zaštípala jsem postraní výhony,ale chtěla jsem se zeptat,zda mouhu odstříhnout spodní listy,jsou moc velké a rajčata se mi špatně zalévají a plejí.Všechny je mám už na květ.Děkuji za radu a pomoc.

Reakce:

muškatek
Rajče

Klidně je ostříhejte,stejně na těch spodních se objevuje plíseň nejdříve.Já je vždy po vysazení asi za 3 týdny vždy odstraním.

venda123

děkuji za odpověď,aspoň to trošku zkůlturnim a nebude to vypadat jako džungle.Pěkný den.

60
rajče

tak jsem asi udělala chybu,protože mám krásná rajčata,měla jsem je pořád přikryté folií a dnes jsem ji sundala a přišla taková bouřka,tak si myslím,že zas dostanou plíseň,protože jsem slyšela,že na ně nesmí pršet,tak co teď a pořád bouří a prší,na Turnovsku

Lenulisa1
Moje zelenina

Dobrý večer, chci se zeptat jestli můžu semínka rajčat, paprik, pažitky, mrkve, melounu, salátu a okurky zasadit už teď. A jestli některé jo tak které a jak začít? Jsem úplná začátečnice a ráda bych začala pěstovat. Mám zahrádku tak bych je mohla v květnu přesadit do skleníku. Budu ráda za každou drobnou i větší radu. Děkuji za cokoliv.

muškatek
Moje zelenina

Dobrý večer, na všechno máte ještě čas papriky sazím 15 února,a to je vysazuji do skleníku,rajčata 15.března,mrkev se vysévá přímo na záhon podle počasí konec března a duben salát nevysévám to si koupím sazeničky okurky dávám přímo na záhon asi tři semínka do jamek asi 25 cm od sebe 1.května ale můžete si je předpěstovat v kelímcích zrovna tak meloun.Když tak se ještě zeptejte. :lol:

Fabiána

Má už někdo vysetá rajčata? Už mám cukání, tak abych z toho neměla jen vytáhlé nitě :think:

muškatek

Rajčata seju až 15–20 března jak píšeš vytáhnou se. :(

ZAHRADNÍK
ZAČATKY S PĚSTOVÁNÍM ZELENINY

Dobrý den
taky přispěji ze svou troškou do mlýna , začnu s paprikou jestli jste ji nezasela již dnes tak už zítra bude pozdě ale není to zase tak strašné sice budete klizet později ale sklidíte stejně , dále jste tam mněla rajčata ty se v domácích podminkách doporučuje vysevat koncem března jelikoš doma nedosáhnete rozptýleného světla takže by se vám zbytečně rostlinky vytáhli a optýmální výsadba je kolem toho začatku května , takže měsic na vypěstování sazenice rajčat je dostačující . Pažitka jestli by jste chtěla již v letošním roce sklízet tak Vám dám jednu radu určitě když letos zasejete tak nic moc nesklidíte , ale když už tak bych vám zaslal naši rychlenou pažitku v květináči kterou budete mit teť za oknem v dubnu vysadite na nějaké venkovní stanoviště kde přetrvá i několik let . Mrkev tak tu vysevat již tehdy kdy klimatycké podninky dovolí a buda bude dostatečně proschlá aby šlo zasetv, zima nevadí mrkev má dlouhou klíčivost . Meloun sazenici dvou melounu si raději taky kupte a lepe naroubovaného na podnoži tykve fíkolisté a vysaďte na venkovní stanoviště až po polovině května meloun totiš nesnáší prudké vykyvy teplot . Salát radím si koupit rovnou sazenice v domacích podninkách nedokážete vypěstovat kvalitní sadbu pro jarní výsadbu , v průbehu června můžete pěstovat listový salát již s přimého výsevu na záhon anebo salát hlávkový u kterého si dokážete vypěstovat prostokořenou sadbu na záhoně . Okurky zaleží jakou okurku by jste si ráda vypěstovala potom dokážu poradit v případě jakéhokoliv dotazu se na mně můžete obrátit rád poradím :D

ZAHRADNÍK
výsev rajčat

rajče potřebuje pro svůj růst rozptýlené světlo které se v domácích podmínkách dosahuje velice těško proto jedna rada zní rajčatovvou sadbu vždy behěm dne od 11 hodiny vytáhnout ven na zahradu a kolem 17 hodiny zase schovat , dají se taky požít regulátory růstu :D

60

A když je chci předpěstovat v paneláku na okně?? :nevim: :nevim:

ZAHRADNÍK

všechno se dá , nezbývá nic jinačího než v daném panelakovém případě použít po vyklíčení regulátor růstu , který zastáví vytahování rostlin a způsobí kvalitní sílení stonku , ale zde je na řadě otázka zda si raději nekoupit kvalitní rostlinu od nějakého zahradníka

60

Děkuji :mavam:

ZAHRADNÍK

není vůbec zač , já jsem rád že můžu komukoliv poradit a mé poznatky a zkušenosti s profesniho života předat dál :D

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce