Slepičáky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

Tulda
Slepičáky

Nevíte prosím někdo kolik těch slepičáků a kolik vody, jak dlouho to má kvasit a jak se to při zlévání má ředit. :think: Díky moc.

Reakce:

vrtulek

Asi ti moc neporadím :think: , ale loni jsem si koupila tekutý slepičinec a tam bylo přesné dávkování napsáno. Taky jsem si chtěla udělat vlastní slepičinec,ale bála jsem se že právě neodhadnu dávkování . Dávala se 1 odměrka na 10l konev :wink:

buliznik

taky mám tekuté slepičince už 3roky a dávkování je napsané na obalu,hnojím s tím i pokojovky a v pohodě. :palec:

Tulda

Díky moc za odpovědi. Já bych spíš potřebovala zužitkovat slepičáky od našich slepic, abych to hnojivo právě nemusela kupovat. Vím že babičce to vždycky kvasilo v sudu ale bohužel mě nikdy nenapadlo se jí ptát kolik tam čeho dala a jak s tím potom zalévá.

julisek

no, ja bych rekla, ze tam nahazela normalne teba 0.5 kg slepicince (susenych) na… tusim 10l vody ,nechala to zkvasit a potom to redila s vodou … ja osobne to tak delam, a kytky zijou.. mam doma jak kravenec, tak i slepicinec :-)

Fabiána
Co hnojit kuřincem?

Já hnojím zatím jen květiny a jahody. Jaké jsou další možnosti? :think:

Mirek008  27.03.12 08:14
kuřince

Celkem moc nezáleží kolik dáte kuřinců do sudu s vodou.Počítej­te,že to pořádně smrdí.Problém je ředění pri zalévání.Musíte ředit nebo dávat málo-raději míň než více-je to silné hnojivo.V podstatě jde o ledek a ten je na růst.Pozor na zelenou hmotu-spálí ji to pokud ji při zálivce zasáhnete.

vlastinka1

Dobry den, ja dostavam vzdycky od sousedky, dam do sudu necham natekat destovku a potom zalevam a doplnuje se destovka,jinak uz nenareduju, vydrzi az do podzimu.
Nevim, zda je to spravne, ale delam to tak uz 7 let a kytky a kere krasne rostou a kvetou.

Fabiána

Do konve z vodou dám asi kelímek od perly zkvašených kuřinců. Ještě jsem nic nespálila. Co se tím dá ještě hnojit? Vlastinko jaké keře?

vlastinka1

Ahoj Fabiano,
ja tim vlastne zalevam vsechny kytky i okrasne kere, oleandry, muskaty, zkratka vsechno co mam za kvetiny na zahrade.
Zeleninu s tim teda nehnojim, ale vlastne proc ne.
Ale asi to delam s tim slepicincem spatne, protoze to nenechavam nijak kvasit, zkratka dam do sudu a necham pod zlabkem, odkud mi nateka ta zminena destovka.
Mej hezky den.

Ilonne
Slepičince

Zdravím, teta to zrovna tak dělá. Nahází do sudu slepičince, asi zas tak moc nezáleží na přesném poměru. Třeba kýbl a sud dolije vodou, nechá kvasit, to se pozná jak dlouho prostě je vidět že to kvasí. V létě to je samozřemě rychlejší. Průběžně doplňuje jak slepičince, tak vodu. Potom nabere do velké konve, jen trochu na dno asi 5 – 10 cm a dolije vodou. Zalévá s tím na zahradě úplně všechno, hlavně však okurky a rajčata. Rostou jako divé. Hlavně se to nesmí s tím koncentrátem přehnat, protože by to vše spálilo.

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce