Šneci a slimáci

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

NefertitiA
Šneci a slimáci

Ahojky, poradte, prosim co se sneky a slimaky na zahradce. Mame novy domecek, predtim se o zahradu nikdo nestaral. My ji „dali dohromady“ a oseli :-) ale ted si na nasi zelenince pochutnavaji tyhle priserky s ulitou i bez. :cry: Po chemii se mi sahat nechce… Diky Moc! Nefertiti A

Reakce:

muškatek

Dobrý den,pokud nechcete použít chemii tak jedině sbírat a sbírat.Já dělám obojí chemii i sběr,ty co mají ulitu tak ty seberu ze zeleninové zahrady a odnesu je do trávy,v květinové je nechám myslím si že neškodí.Ty škaredé sbírám do kbelíku kde si dám trochu cementu nebo nehašeného vápna a oni nevylízají pak uschnou a já je vysypu do popelnice.Vanisch sypu taky ale většinou když nasadím rostlinky.Ale prozatím slimáky nemáme. :lol:

NefertitiA

Diky moc za radu, sbiram a sbiram, ale vapno jsem jeste nezkousela, urcite vyzkousim (zatim jsem je topila v barelu).

chuanitka

Jediné, co mi opravdu pomohlo, jsou vaječné skořápky. Bohužel nejdou rozházet po celé zahradě :lol: Řeším tím třeba kytky, když si nějakou vyberou a poctivě ji ožírají :cert:
Takže vaječné skořápky nechám vyschnout, pak je v dlani podrtím a nasypu kolem rostliny a oni to nepřelezou :)

Pavla Nováková

Jednou v noci jsem si na ty uličníky posvítila a nestačila jsem se divit. Takové množství jsem opravdu nečekala.

sud
Zrůdy

I já občas udělám noční,to jdu s lopatkou–a těch zrůdiček je opravdu veliké množství.

mandevila  27.06.11 19:53

SUPER TAK TO OSKOUŠÍM VČERA JSEM JICH VEČER SEBRALA 83 :cry:

kyti5
pacholci

tak já večer otevřela dveře a hned před nimi se „proháněli“ po betonu ,ráno jsem jich taky pár sebrala .
Už nám zase začnou ztrpčovat život pacholci :think: :think: :think:
jsem je v igelitu odnesla do popelnice

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce