Surfinie a pelargonie v jednom truhlíku - lze?

Fotoalbum tématu (2) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

Andylee
Surfinie a pelargonie v jednom truhlíku - lze?

Ahoj holky, jsem tele neznalé nezkušené v zahradničení, letničky na oknech jsem ještě neměla… Ráda bych se tedy zeptala, jestli můžu mít surfinie v jednom truhlíku s převislými pelargoniemi? Popřípadě, jak na husto je můžu k sobě sázet, jeden truhlík má 80 cm. Díky.

Reakce:

Adélky

Já je tak měla vloni (akorát se stojacíma muškátama), vypadalo to moc hezky :wink: . Dávala bych je od sebe tak kolem 15 cm, takže do 80 cm truhlíku tak pět.

Linda1

holky nemáte fotečky? Taky budu dávat letos poprvé ven kytičky do truhlíčku :wink:

Andylee

Adél, děkuji, mám jich málo, tak to budu muset ještě něco dokoupit, hodí se ještě něco k surfiniím a pelargonkám ještě něco?

Lindo, fotky sem určtě dám, až to bude aktuální, zatím mi „spí“ v květináčkách v technické. Budu je dávat v truhlících na okno někdy v květnu.

Adélky

Dává se mezi ně takovej jako „břečťan“, někde tomu říkají „smraďoch“, ale nesmrdí to :lol: , kterej je visací, ale úzkej, nevím přesně, jak se to jmenuje, ale odpuzuje mšice. Vypadá to taky pěkně, protože je to jakoby nesouměrné :wink: .

Adélky

Tak jsem to našla – jmenuje se ta rostlina „molice“.

http://www.garten.cz/…eruv-molice/

Ale ten smraďoch jak jsem psala, to přesně není, nemůžu ho najít, ale v zahradnictví určitě poradí :wink: .

Andylee

Děkuji :-)

sempraflora

Surfinie se s muškáty snesou, ale musíte počítat s tím, že surfinie potřebují vyšší dávku železa jak v substrátu, tak v hnojivu, jinak trpí chlorózou (zežloutnou listy). Muškátům vyšší přísun železa nevadí (ani ho nepotřebují). Proto používejte pro jistotu speciální substrát i hnojivo (pro petunie a surfinie).

jahulka

Já také dávám pelargonie dohromady se surfiniemi, hnojím Krystalonem START a PLOD a KVĚT a krásně to roste. Jenom na surfinie nesmí pršet, to mi pak chytnou padlí.

Magdalenka73

Měla jsem je loni (foto),letos zase..kombinace bílá- červená. Hnojím též Krystalonem.
Truhlík mám 60 cm a sázím 3 surfinie a 1 pelargonii.

Magdalenka73

..a ještě jedna..
Takhle kvetly ještě v půli října.

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce