Vistárie - nekvete

Fotoalbum tématu (2) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

vranecka
Vistárie - nekvete

Mám Vistárii už asi 7 let. Zakoupenou v květináči. Roste jako z vody, ale nekvete a nekvete. Dočkám se někdy ?

Reakce:

iris66
vistárie

aby vistárie kvetla musí se každé jaro zkrátit nejméně o půl metru,chce stříhat a pak nasadí na květy.

jahulka

Vistarie opravdu potřebuje hodně ořezat. Já ji střihám vždy po odkvětu, v červenci nebo srpnu – boční větve tak na 3 očka. Jinak je možné, že je ještě mladá, ona kvete tak až po třech letech, nehnojila bych dusíkem, spíše fosfor a draslík. :-)

iris66
vistarie

děkuju za radu,mě vykvetla celkem brzo,asi už druhým nebo třetím rokem,byla obalená hrozny květů,ale čím je starší,tak květů ubývá,takže poslechnu vaší radu a zkusím jí ostříhat už te´d. :palec:

60
vistárie

já ji koupila vloni a měla 5 květů,tak jsem zvědavá letos,protože jsem ji nestříhala

jurek  07.06.11 01:23
Proč nekvete ?

Myslím že hlavní důvod proč nekvete tu nebyl vysloven. Vistárie sama od sebe kvete až tak po 12 letech od vysetí, neb vysazení. Aby kvetla dříve, roubuje se na podnož roub odejmutý z již starší, tedy kvetoucí rostliny. Pak kvete již třeba následující rok. Mám zkušenost že řez opravdu podporuje množství květů, ale upřímně řečeno nevím zda by kvetla dříve i neroubovaná Vistárie. Na tu moji se můžete podívat zde http://www.projektyzahrad.jiri-janda.cz/…alerie5.html . Má dvacettři let a dosahuje 25 metrů. :-)

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce