Yucca elephantipes - usychání

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

Kristyna+Daník
Yucca elephantipes - usychání

zdravím, mám výše zmíněnou rostlinu a chtěla bych poradit .. Květina mi od začátku topné sezony odchází a mne to velice mrzí.. Osychají ji listy – má tři kmeny a ty dva menší jsou na pohmat měkké a zelené listy z ní odpadávají v celém tom trsu…

Reakce:

julisek

ahoj , doufám , že ti to pomůže :wink:

Charakteristika rostliny Juka, Yucca elephantipes:
Tato palmám podobná rostlina pochází např. z USA a Mexika. Existují 2 odlišné typy juky: s kmínkem, z něhož vyráží růžice dlouhých, převislých, mečovitých listů, a juka bez kmínku, která se skládá z jediné listové růžice. Listy mají tmavě zelenou barvu.

U starších rostlin se mohou objevovat květy, ale v pokojových podmínkách je to spíše vzácností.
Druh:pokojová rostlinaTrvan­livost:Při správné péči dlouhodobá pokojová rostlina. Požadavky na pěstování Juka, Yucca elephantipes:
Světlo:Rostlina vyžaduje přímé slunce po celý rok. Teplota:Pro pěstování je vhodná běžná pokojová teplota, minimální však 7 º C. Voda:V době vegetace vydatně zaléváme, v zimě slabě.Vlhkost:Ro­sení vyloženě nevyžaduje. Pokud je však rostlina v teplé místnosti, rosení je velmi prospěšné.Hno­jení:V době vegetace hnojíme každých 14 dní standardním tekutým hnojivem, v zimě 1× do měsíce.Množeni:Mno­žíme odnožemi nebo stonkovými segmenty, které zakořeňují při teplotě půdy 25 ° C.Přesazování:Pře­sazujeme pokud je to možné každé 2 roky na jaře.Zemina:ra­šelinový substrátProblé­my:Pokud rostlinu opomeneme zalít, hnědnou špičky listů.Škůdci:Suchý vzduch podporuje výskyt svilušky.
já myslím, že to je tím, že má moc suchý vzduch.. zkus se kouknout na tu tabulku. Odněkud jsem ji zkopírovala …

bousova  17.02.12 16:46
juka na kminku

Dobry den
chtela jsem se zeptat.Mam druhy rok v zimni zahrade juku na kminku ktera dosahuje velikosti dva metry.Najednou mi zacali ruzice se svesovat, jako by byla prelita.Mam strach ze spis mi umrzla v zimni zahrade kde se netopi nechci o ni prijit.Prosim muzete mi poradit,jak ji zachranit.
 Dekuji

emilka12

JÁ JSEM JI ZASE PŘELILA.ZMĚKL KMÍNEK.TAK JSEM ZAVČASU UŘÍZLA KONCE, DALA ZAKOŘENIT A MÁM YUCCU BEZ KMÍNKU.

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce