Zahradnictví Starkl - zkušenosti, recenze

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

Moni25
ZAHRADNICTVÍ Starkl

ahoj všichni..

nejsem žádný veliký pěstitel,ale chtěla bych si zútulnit balkon nějakými květinami v truhlících :-)
vždycky jsem nakoupovala sazenice v Hornbachu,ale přemýšlím letos o profesionálním zahradnictví..

máte někdo zkušenost se zahradnictvím Starkl a jejich zásilkovým obchodem?

díky moc za „recenze“.. případně i můžete poradit jiné zahradní centrum v Praze a okolí.. :palec:

Reakce:

Gina108

Kdysi se moje teta nechala nalákat na krásný katalog a koupila si tam sazenice jahod. Polovina z nich pochcípala do měsíce a to teta není takový amatér jako já. Radši bych si dojela do nějakého místního menšího zahradnictví a nakoupila tam.

hailliejade

Moni, já mám moc ráda zahradnictví Chládek ve Střešovicích http://www.zahradnictvi-chladek.cz/
kytičky tam mají vždycky nádherné, je to tam veliké a velký výběr a umí poradit, bych tam mohla v klidu nechat celé jmění

Sany

U Starkla objednávám už leta a sem max. spokojená.

Linda1

já si objednala letos taky a čekám na zásilku a jsem zvědavá :wink:

Viktorie

i já u Starkla objednávám a maximální spokojenost  :palec:

Hanule

U Starkla jsme objednali vloni okrasné keře, borůvky, jabloně a hrušeň. Stromečky jsou v pořádku, borůvky zařvaly pod sněhem (ulámaly se větvičky) a na keříky jsem radši ještě nekoukala… Letos objednávám růže a jahody, tak uvidím .)

Veruš1

Já si loni objednala od Starkla a z Krakonošovo zahradnictví a vše vydrželo, ale mamina se svezla se mnou a objednala Pepíny a když dorazily, tak si radši koupila i v obchodě v místě bydliště a dobře udělala, protože ty co přišly, to byli chudáčci…

Moni25

moc díky všem za podělení se o zkušenosti, tak jak to tu vidím, je to půl na půl.. :-)
nevíte,jaké jsou možnosti,pokud ty sazenice budou špatné už když přijdou? je tam nějaká možnost reklamace? měla by být ze zákona,ne?

Veruš1

Moni a nemáš možnost si v Praze zajít do nějakého zahradnictví osobně? Já teda jsem nadšená ze psidia(jahodový strom), ale jinak nic extra a radši jsem letos šla do zahradnictví a vybrala jsem si jak převyslé jahody do truhlíku, tak muškáty…A to jsem si z Krakonoše objednala zakrslou broskvoň na balkón a ani mi nenapsali, že neni, prostě jí neposlali… :cert:

Veruš1

A jinak gratulace k těhu :potlesk: :potlesk: :potlesk: :kytka: :kytka: :kytka:

Sany

Na reklamaci právo máš. Jednou nám nevyšla Goja, dorazila polomrtvá a po zasazení se nerozjela tak sem jim napsala email a obratem nám poslaly Goji nový. Vůbec se necukaly, nechtěly nic dokazovat..

Moni25

Veru asi tomu věnuju tu energii a projdu něco osobně,no.. :think: ještě jsem přemýšlela Líbeznice..
jinak děkuju za gratulaci, zatím se neradujeme, ale doufáme,že tentokrát to už dobře dopadne.. Ty máš koukám taky špatnou zkušenost,tak ať je vše v tom nej nej pořádku!!!! :kytka:

bamba

Já mám se starklem taky špatné zkušenosti,růže nejen,že si člověk nemůže vybrat barvu,bo napíšou mix a z 5ti jsem měla jen jednu obyčn žlutou a 4 stejné červené.Sousedka si tam objednala nějaké spešl žluté muškáty,pořát nešly,tak protelefonovala spoustu peněz,aby ji nakonec poslaly obyč růžové.
Na balkon koupíš všude,v OBI v GLOBU…levnější a můžeš si vybrat.

Veruš1

Moni, děkuju a i já tobě přeji, aby bylo vše v pořádku :palec:

lasička1

Starkl je na stejné úrovni jako kterékoli jiné zahradnictví.Ne­čekej zázraky,cena neodpovídá kvalitě.Zboží mají v pěkném katalogu,nádherně nafocené a to je to co prodává.
Měli jsme od nich jahody,stáleplo­dící,ale plodili jen jednou.Angrešty byly moc pěkné.Kanadská borůvka rostla,ale pomalu a nerodila.Begonie byly výstavní.Takže záleží jakou rostlinku pošlou.To je jako kdyby v OBI někdo stál na bral jednu rostlinu po druhé a posílalo se to poštou.Může vzít do ruky pěknou,ale i ošklivou.A v ob­chodě si můžeš vybrat,jak která je rostlá a která vyhovuje nejvíc.
Starkl byl super v době,kdy nebylo tolik zahradnictví,žádné OBI,Baumax či Hornbach.

Mufina

Taky doporučuju v Praze zahradnictví Chládek ve Střešovicích – výběr mají obrovský, ceny přijatelné. U Starkla se nakupovat dá, ale lepší je, když jsi tam třeba na nějaké výstavě osobně si vybrat. Taky jsem několikrát objednávala od zahradníka Basíka – www.basik.cz a byla jsem spokojená – ale ten nemá moc balkonovky, spíš skalničky a trvalky.

Anonymní  26.03.10 22:20

No já bych hlavně vynechala výše jmenované obchody OBI, Bauhaus a spol. a zašla do zahradnictví. V zahradnictví pečují o kytky jinak než v těch obchodech, akorát nejsem z Prahy, tak neporadím konkrétní zahradnictví. A rozumí tomu(alespoň u nás) v zahradnictvích více než prodavači v těch obchodech, které mají pouze oddělení pro zahradu.

Moni25

holky,asi si v sobotu sjedu do Chládka :palec:

Linda1

Mě o víkendu přišli sazeničky od Starklu a vypadali krásně :palec:

lulik

Ahojky, já mám zkušenosti se Starklem dobré i špatné. Takže těžko radit. Je to o štěstí taky. ALE!!! Pokud ti zašlou opravdu špatné kytičky stačí pouze zavolat nebo napsat email a hned zašlou nové a zadarmo a ještě tentokrát v krásném stavu. je jasné, že hned nebudeš mít to co je katalogu. Pokud to vyjde tak časem (roky). Zásilkový prodej je teda bez problémů!!!!!!!

Blanishka
spokojenost

ahojda já jsem teda se starklem spokojená stromky i květiny mi přišli vždy okamžitě poštou a bez poškození…rostlinky se vždy krásně ujaly,nyní od nich pěstuji ženšen pětilistý a ted na jaře se tak rozrostl že jestli to takhle půjde dál tak budu mít nasušených lístečků na čaj pro krásu a zdraví na celý rok:)) :-)

Jalenka  17.05.10 18:20
Starkl ? Už nikdy

protestuju a jako důkaz posílám foto-chcípáčci uprostřed jsou od Starkla,měly mít při dodání 30–40 cm.A srovnat ceny snad umí každý.Ty obří a levné keře jsou od Hrušky z Velimi u Kolína.Není to má první špatná zkušenost se Starklem,vždy byly rostliny těžce podměrečné a předražené.Se Starklem končím provždy

sud
Starkl

Také nemám moc zkušeností,protože jsem před lety objednala veliké maliny,ostružiny a jahody–ani jedno se nedožilo ani měsíc a více jsem neobjednávala.Měla jsem tušení,že při reklamaci by určitě řekli,že jsem se sazenicemi nepřiměřeně zacházela.Vzdala jsem se a více jsem neměla odvahu. :twisted:

bombastic.1
Jak co???

Od Starkla mám maliny červený a bílý.Každý rok je beru křovinořezem a je jich čím dál víc.Jahody sekám po sběru kosou a po 7 letech jsem je přesadil.Každý rok užasný výnosy(hnojeno slepičincem)borůvka 4 roky žiovoří.Je to o místě púdě a hnojení.Spoutů rostlin se ani neujalo.Tak jsem si tam zajel a rozhodně mě to vyléčilo.Zklamaní nebralo konce.Masové pěstování na minimálním prostoru.Okrasné dřeviny dovoz Hollandsko taktéž růže vše přešlechtěné a náchylné na nemoce a hlavně mráz.Jediné plus dostanete leták jak rostlinu pěstovat + recepty.Pro růže jezdím pod Humprecht do Sobotky a jinak kupuji v Krakonošovím zahr. nebo u soukromích malích pěstitelu co prodávají na trhách Kolíně Jičíně atd.Vyzkoušejte a uvidíte.

Příspěvek upraven 19.09.10 v 19:35

julisek  18.09.10 11:41

no,ja s starklem nemam moc dobre zkusenosti, ale je fajn www.zahradnictvikruh.cz to se mi jiz osvedcilo a nebo si zajiz normalne do nejakeho kvetinarstvi 8-) :-D :-) :lol: :-P preju mnoho uspechu a radosti !

buliznik

taky bych nedoporučovala,to co inzerují je krásné a potom vám pošlou takového chcípáčka,že byste plakali.Radši kupuji to co můžu vidět na vlastní oči! :think: :cry:

bombastic.1

Zahradnictví Kruh je v Jilemnici a rostliny jsou vypěstovány v podhůří jsou odolnější.Růže nakupuji v Sobotce pod Humprechtem.Má skvělé ceny i výběr.Teť vybíráte a objednáváte a na podzim posílá.Dobrý.U­dělejte si výlet :potlesk:

Lenka.Šmídová  25.08.11 16:05
Zkušenosti se starklem

Narazila jsem na tuhle stránku Zahradnictví Starkl  – tam se o zkušenostech s nimi rozepsalo vícero lidí :-)

midla
Chládek

U Chládka ve Střešovicích jsme koupili angrešt. výslovně psali odolný proti americkému padlí. už mi zašel a můžete hádat na co. Když potřebuju postřiky nebo urychlovač kopstování, zaručeně tam mají to nejdražší. Mám lepší zkušenost s malým zahradnictvím Krulichovi v Břevnově – na sazenice. www.zahradnictvikrulichovi.cz/

papavlinka33

Moje babicka, objednava od Starkla uz spoustu let a je spokojena.

brasica  30.04.12 09:40
Má někdo zkušenost s tímto zahradnictvím?

Zdravím má někdo zkušenost s tímto zahradnictvím? http://eshop.nejlevnejsizahradnik.cz/ Děkuji az info

Alihna

Ahoj mě dorazilo zboží od Starkla prvně minulý týden, všechno bylo pěkně zabalené, ale řekla bych, že zboží je srovnatelné s jakýmkoliv zahradnictvím­.Objednávala jsem balkonové kytky a jahody, kytky krom 2 sadiček petunií asi přežijí, jahody se chytly všechny. Takže zkušenost veskrze pozitivní i když na druhou stranu v jakémkoliv zahradnictví si můžete vybrat kytky jaké chcete, tady musíte spoléhat na to co vám pošlou…

kyti5

Máš pravdu a cenově ale jsou dosti nesrovnatelní – když si zajdu u nás do zahradnictví vyberu si sama co se mi líbí a hlavně si nevyberu ty „mrzáčky“..
Prostě oni to umí nafotit a tím nalákat lidi. Už bych nic neobjednávala- ale to je jen můj názor – nechci aby se jím druzí řídili.

emilka12

V televizi říkali že mají obrázky upravené počítačem.Nikdy jsem si nic neobědnávám.Máme tu několik zahradnictví a vidím co kupuji. :mrgreen: :mrgreen: :D :D

Seal

Je to tak, i při detailnějším pohledu na obrázek je vidět úprava fotky – přidané množství ovoce, o barvách a velikosti nemluvě. Vloni jsem u nich na zkoušku objednala balkonovky a mix cibulovin. Ze sazenic to jedna nezvládla, cibuloviny vylezly všechny, ovšem těm na obrázku se nepodobaly ani vzdáleně :lol: V zahradnictví jsou rostliny za polovic a nekupujete zajíce v pytli. Jejich katalog si projdu s úsměvem a spíš pro inspiraci, ale nakupovat už chodím k zahradníkovi 8)

Alihna

Píši ještě dodatek ke Starklu, tak mě nepřežili dvě sazenice petunií a po nahlášení Starklu mi do týdne přišlo sazenic 6. Takže zase na druhou stranu reklamace má smysl…spokojenost! To by se mi v třeba v Obi vysmáli, že mi něco chcíplo:-)

Váš příspěvek
Zobrazit: všechny rostliny, všechny škůdce