Zpracování rajčat

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
kyti5
6058 příspěvků 15.08.11 08:07
zpracování rajčat

Prosím pěstitele, jak zpracuje rajčata? Jestliže jich máte větší množství zralá i nezralá.
Chtěla bych jen vaše vlastní recepty, nápady vámi vyzkoušené.
A něco nového , abych obměnila moje letité nápady.Moc všem děkuji za příspěvky. :lol: :lol: :lol: :lol:

Konev
Reakce:
 
Lanková
2066 příspěvků 15.08.11 10:10
rajčata

Nazdárek Kyti, podívej se na: bylinky::vebr-Webnode. Hned první nabídku rozklikni, dostaneš se na bazalka pravá a když budeš listovat, najdeš recept na rajčatovou omáčku s bazalkou. Je strašně dobrá na těstoviny. Zkus se na to alespoň podívat, třeba ještě něco objevíš…my zelená rajčata nezpracováváme, necháme je v temnu dozrát a daří se to. Jinak přebytky sypeme do pytle do mrazáku a do jara není nic…hodně zdaru Naďa

 
kyti5
6058 příspěvků 15.08.11 10:28
rajčata

Naďo díky za tip

 
Simply  02.09.11 12:05
čatní

čatní paní Ljuby Hermanové: asi 1 kg zelených rajčat, co zbydou na podzim a jednu cibuli a 3 stroužky česneku buď pomlít nebo nadrobounko nakrájet (já krájím) dát do kastrolu, přidat jednu lžičku soli, 1 lžičku kari, 1 lžičku pálivé papriky, 1 lžičku mletého zázvoru a dusit na kaši - míchat!!! Až je z toho kaše přidat 1 šálek cukru krupice a 1 šálek octa a vařit asi 10-15 minut.. Teplé dát do malých skleniček, uzavřít postavit na víčka do vychladnutí - vydrží prý až 3 roky…

 
papavlinka33
4 příspěvky 03.09.11 16:19

Gruzinsky salat z nezralych rajcat- rajcata, olej, ocet, cukr, sul, pepr, petrzel, cesnek, kopr, nasekat, trocha mrkve, naladovat do sklenic, dobre uzavrit, vudrzi hoooodne dlouho v lednici.

Studena omacka k masu- rozmixovat hodne zrala rajcata, pridat cesnek, nasekanou cibuli, kopr, petrzel, pazitku-nemusi byt, sul, pepr, zamichat, hodi se k sekane, karbosum, pirohum apod.

 
Janaen
43 příspěvků 04.09.11 21:48
marmeláda

včera jsem zavařila z 3 kg marmeládu, je jí 10 sklenic (300ml)bohužel, recept si budu muset upravit, nevybrala jsem si ten nejlepší, marmeláda je spíše gumová jako medvídci - hodně gelfixu, ale příště to vychytám .-)) nicméně, chutově je úžasná, opravdu moc dobrá něco mezi merunkovou a mangem.

 
Janaen
43 příspěvků 04.09.11 21:52
prosba :-)

a tak mně napadlo, máte někdo osvědčený recept na rajčatovou marmeládu? Ještě PS: zavařovat umím, tohle byl opravdu špatný recept. Ale komu jde krájet marmeláda na kostky, že chichi ?

 
chrudimačka
90 příspěvků 04.09.11 22:09
protlak

dělám tento vyzkoušený a dobrý rajčatový protlak:

Rajský protlak - dávka na 8 sklenek cca 250 ml

Potřeby:
2,5 kg vyzrálých rajčat,
4 velké cibule, 1 lžíce sladké papriky,
13 dkg cukru, 2 lžíce soli, 3 hřebíčky, 6 kuliček pepře, 1/8 litru octa, trošku skořice, trošku tymianu

Rajčata spař vařící vodou , sloupni a nakrájej na droboučko s cibulí . Dodej všechny výše uvedené přísady a asi 1,5 hodiny až 2 hodiny vař. Míchej! Konzistence musí být hustá jako marmeláda. Teplé rozmixuj a nalij do sklenek . Zavíčkuj, obrať dnem vzhůru a nech vychladnout.

Rajská omáčka vyrobená z tohoto protlaku se už nemusí ochucovat .

 
eskargoth
51 příspěvků 06.09.11 15:24

Rajčata suším v troubě (ale prý je sušička taky super) posypaná solí a bazalkou, poté nakládám do oleje.

 
top-resumewriters  21.09.16 19:45

Those flowers are really beautiful :kytka:. I would l ike to know more about planting them. Is it a hard thing to do?

 Váš příspěvek