Ahoj – zamilovala jsem se do „bugošek“ a v současné době jich mám pět. Hledám nové a ráda bych sdílela rady, fotky a další postřehy od lidí, kteří je mají také rádi a nejen je.
Dobrý den, našla jsem Vaši diskuzi o této krásné kytce. Já jsem úplný laik a podle toho jsem dopadla :( Doslova mne tahle kytička dostala v obchodě minulý týden, v jednom hobbymarketu. I přesto, že stála hodně, jsem ji zakoupila (formu Purple) a donesla domů na terasu za rodinný domek a sluníčko. Dva dny svítilo a potom se zatáhlo a i lehce pršelo až dodnes. Bohužel, bugenvílie mi začala hodně opadávat! Prakticky do týdne. Nejprve jsem si všimla, že zčernala všechny „poupata“, ty mladé barevné výhonky. No a pak začala opadávat a padá stále dál. Přesadila jsem ji do většího květináče, zalévala i pohnojila, a přesto se jí u mě nelíbí :( Co s tím mohu dělat, máte prosím nějakou radu podle Vašich zkušeností? Nerada bych o ni přišla. Děkuju moc! Markéta
Hezky večer, já mam bugenky 2 asi 10 let možna i vic na zimu je schovam do garaže a přestanu zalevat na jaře strčím ven a čekam oni obrostou sice pozdě ale zato kvetou do vanoc, ale podotýkam že raší postupně a občas se podaří vypěstovat i mladý vyhonek a stříham až jsem dostatečně přesvědčená že suché větvičky už neraší přesadí tak 1× za 3 roky a pořad rostou a jsou nádherné a nenáročné, hezký večer
Hezky večer, já mam bugenky 2 asi 10 let možna i vic na zimu je schovam do garaže a přestanu zalevat na jaře strčím ven a čekam oni obrostou sice pozdě ale zato kvetou do vanoc, ale podotýkam že raší postupně a občas se podaří vypěstovat i mladý vyhonek a stříham až jsem dostatečně přesvědčená že suché větvičky už neraší přesadí tak 1× za 3 roky a pořad rostou a jsou nádherné a nenáročné, hezký večer
Ahoj, já mám jen jednu, měla jsem tři, ale dvě po zaslání poštou(kupovala jsem je přes internet) nepřežily a ta jedna, co mi zbyla letos ještě nekvetla-čím to je? a jak se dají rozmnožit? zkoušeli jste už někdo třeba řízek z ciziny zasadit?
Řízky sadím několikrat za rok a stane se že z 5 které přezimovaly zustane jen 1 ale i to je uspěch, protože bugetky jsou tropické rostliny mě letos taky ještě nekvetou zkuste je nechat v bytě za oknem a řízkovat taky se moc nedaří ale občas jo chce to obrovskou trpělivost ale co považuji už asi 10 let za úspěch že obrostou každy rok čas a zase čas a já kytičky hodně chválím i když mi doma říkají že jsem vadná mě to ale neva, hezký den zase někdy
Na to dám taky, že se má s kytičkma povídat-oni to vnímají a říká se, že u affrických fialek to podporuje kvetení. Jinak díky za radu Jarko.
Terezko a víš proč se má s kytičkama mluvit? Ony prý milují co člověku letí z ust, t y jedy :nevim: :nevim:
Žádne jedy jsen holky jse krasné a to říkam i několikrát do tydne v práci se mě kolegyně smějí že mě rozkvete i rok suchá větěv hezky večer
Přesně Jarko-taky mi ty jedy připadají jako blbost. Nikdy jsem o tom neslyšela a, že se kytičkám daří když se s nimi mluví to je jako se zvířaty, s lidmi – mají rádi povídání a chválení=takže, že lítají ňáky jedy z úst to bych řekla, že není pravda.
@Tereza5555 já nevím jestli je to pravda, z mej hlavy to není, to radí odborníci. Mojed kytky prospívají i když s nima nemluvím. Mám doma na sto kytek, ještě muškáty na balkoně a kdybych si měla s každou kytkou vykládat tak se do večera ukecám. :dance: :nevim: :mavam: :mavam:
Neukecaš, já chodím na 3 směny a stihnu všechno, ty staré kytky co mate doma už delší dobu ty si to pamatují ale nové kytičky neví co můžou od lidí čekat já to stihnu každý den hodinku a občas jim taky povím že už je příští rok nechci hezký den
[citace] @ondrasikova.jarka píše: Neukecaš, já chodím na 3 směny a stihnu všechno, ty staré kytky co mate doma už delší dobu ty si to pamatují ale nové kytičky neví co můžou od lidí čekat já to stihnu každý den hodinku a občas jim taky povím že už je příští rok nechci hezký den [/citace] že je příští rok nechci,,to bych kytkám neřekla, to je týrání kytek, to jsem ráda že si s nima nevykládám, ony cítí moji lásku aj bez vykládání, a zachranuji kde jakou kytku. :kytka: :kytka: :kytka:
Vždyt ja taky a pak už se žadné nedokažu zbavyt a proto mam od všeho něco, ale zakladem mých kytek na dvoře jsou muškaty ne ale obyčejné ale malinko jiné rostou do kulata a z nich pak tyčinky a na nich pak drobné kvitečka které mají vždy 5 lístečků a pořad dokvétají další tvoří to takovou kouli a hlavně na ně nejdou škudci hezky večer
Dejte sem prosím fotku těch zvláštních muškátů :think: :think: :think: :think: díky myslím, že to budou klasické zonále- jiné muškáty neznám a ty nejsou nijak zvláštní – tak kde je ta fotka :nevim:
Příspěvek upraven 23.08.12 v 18:22
Já teda nevím, jestli je tohle všechno pravda, ale mi holky na konvi ani toho tolik nenakecáme, ale hlavně ukážeme, co nám kvete, že jo, takže chceme důkaz, že vám to opravdu tak všechno roste, jak se cgválite, takže chceme vidět aspoň foto, jo? :dance: :dance:
NO COMMENT – ach jo někteří lidi jsou tak nevěřícní – když
chcete důkaz tak tady ho máte: viz foto. :lol: Za názorem, že povídání si
s kytičkama pomáhá si budu vždycky stát!!! Tento příspěvek je určen
nejen pro příspěvek nademnou takže pro ludmilu60, ale i pro další
nevěřícny.
;)
No tak to mám radost, že vidím ty nádherné kytky :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec: ale já jsem odepisovala p. Ondrasikove. Terezka je p. Ondrašikova? :nevim: :nevim: :nevim:,tak jsem z toho zmatená
[citace] @ludmila60 píše: No tak to mám radost, že vidím ty nádherné kytky :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec: ale já jsem odepisovala p. Ondrasikove. Terezka je p. Ondrašikova? :nevim: :nevim: :nevim:,tak jsem z toho zmatená [/citace]
ne nejsem p. Ondrasikova. Jsem Tereza a myslela jsem si, že píšete mě a zároveň p. Ondrasikové (protože jsme tu byly dvě co na tohle věřili) takže takhle.
Příspěvek upraven 23.08.12 v 09:48
Terezko, ale tohle jsou orchideje, že jo, jsou nádherné :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec: :palec:
@Tereza5555 jsou nádherné, a na jakém místě je máš. :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
[citace] @emilka12 píše: @Tereza5555 jsou nádherné, a na jakém místě je máš. :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: [/citace]
u okna
Hezký večer pošlu ale až zítra dneska jsem byla dlouho v práci a stačila jen pozalévat už za tmy hezký večer
Takhle si kvete bugatka na jižní straně kde malokdo vydrží na tom žáru a nikdo ji do života nemluví. Asi má ráda klid. :potlesk: :potlesk: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :D
Já jsem včera hledala a moje má 1 cm kvítečka malinké které teprve začínají jenže já jsem ji už 4 roky nepřesadila ale ujal se mě vyhonek a jde pěkně hezky večer
A JAK JSI TO UDĚLALA, JÁ JSEM SE POKOUŠELA JI NAMNOŽIT A NEPOVEDLO SE MĚ TO, JINÁČ BY TAHLE BYLA O MNOHO VĚTŠÍ PROTOŽE JSEM JI NĚKOLIKRÁT USTŘIHLA NA MNOŽENÍ. PRĚSAZENÍ JI SVĚDČÍ. LETOS JSEM JI OKRÁJELA BAL. ZESPODU, ZBOKU A DALA DO STEJNÉHO KVĚTNÍKU. MÁ O HODNĚ VĚTŠÍ LISTY I KVĚTY :potlesk: :potlesk: :mavam: :mavam:
Upně klasicky ustřihla konec do praškového stimulatoru a k mateční rostlině do stejného květinače a co nejvíc, zůstaly 4 a po zimě mě 3 oděšly a tato jedina zustala chce to zkoušet sama jsem koukala takže jde to hezky den
Tak aspon snaha od manžela, dcera jako obvykla nemá čas, tak tedy první dvě jsou bugetky je tam vidět už konečně malý květ pod něma jsou muškaty na které nejdou škudci a včera večer mě rozkvetl čajový ibišek nemám kytky na chválu okolí ale pro vlastní potěšení, taky jsem psala že jsem letos neuhlídala kytky v oknech proto z ni mam letos mix což se mě nelíbí mam tam květinový gulaš ale na dvoře ne je to foceno mobilem tak je to zkraslené ve zkutečnosti je to lepší hezky večer
Tohle je jen čas mých kytek na dvoře a čekam nějaké namitky, tak a tad jdu za kytkama není nad to o víkendu sedět s kafíčkem mezi kytkama hezký vikěnd děvčata
[citace] @ondrasikova.jarka píše: Tohle je jen čas mých kytek na dvoře a čekam nějaké namitky, tak a tad jdu za kytkama není nad to o víkendu sedět s kafíčkem mezi kytkama hezký vikěnd děvčata [/citace] Máš je pěkné ale určitě je máš takové že o ně pečuješ. :potlesk: :potlesk: :mavam: :mavam:
Ty jsou krásné Jarko, :palec: :potlesk: je vidět, že jim to prospívá a, že se o ně hezky staráš… :D
Tohle je jen čast kytek které mam a muškaty ani neukazuji bylo by to na dlouho hezký vikend s katičkama a srdce mě jde puknout když je na zimu musím střihat, ale vyřeším to vždycky tak že ořez pořežu na sečkovici a zapním 2 kontejnery na odpad pak už to nebolí
Sáro já uplně nejhuř. :( :,( Když byly deště tak jsem zapoměla vylít vodu a miláček uhnil :nevim: :pocitac: :zed: Ale souseda pode mnou má pěknou. Pěkně ji kvete. :zed: :mavam:
Hezké teplé rano, jsou úžasné aspon ty moje, tak mě ještě nekvetly z mladych zustala jen jedna rostlinka a ta už ma květy, všechny jsem přesadila a dala malinko větší květinač a oni se mě nadherně odvděčili, jen si nerozumím s mobilem abych to dala obrazovku, snad si někdo uděla dnes čas pošlu ještě dnes hezky den a dešt Pane bože aspon trošku jinak tady na moravě uschneme
Tak ta prostřední je nová letos ma 2 sezonu a jsem z Uherského Hradiště přesně v polovině mezi Uherskym Brodem a Hradištěm
Emilko to mě mrzí. Já zrovna dneska ráno z jedné vylívala vodu. Teda Jarko máte je nádherné. Já mám jen jednu z minulého roku, jinak jsem musela pořídit nové. Bohužel jsem byla v zimě delší dobu pryč a přítel nějak nezalévat… Tvrdil teda, že jo, ale hromadně mi to uschlo. Tak letos to tak nesmím nechat dopadnout. Málem mě z toho kleplo :x Zkusím vyfotit ty moje, ale kvete zatím jen jedna. Já je mám teda na balkoně.
Omyl já je v zimě zaleju maximálně 4× za celou zimu jinak si kytky neodpočinou, mě se taky občas stane že mě nějaká uhyne, ale většinou tím že v zimě zalévam takže uhnijou ale letos jsem s nima nic moc nedělala a muškaty obyčejné i ty holandské jsem střihala až v březnu bodně pozdě a letos mě kytky opravdu jdou jen hodinu denně zalevam a to už je moc, nejdřív kytky a pak vše ostatní, mam dvůr na jižní stranu a letos je to záhul se sluničkem, jestli máte k dispozici auto nemám problem Vám dnes nebo kdykoliv jindy svoji květenu ukázat, hezky den
Tak jen maličko letos se mě podařilo vypěstovat jednu barvu muškatu a to černenou, vím že to sem nepatří ale mě to neva hezky den
Hodně jsem se letos snažila mit jednu barvu ale i přesto mám nahože 1 žíhanou a dole 1 oranžovou ale vcelku jsem spokojena, je lepší vysazovat sazeničky noé protože i když nechavam zimovat ty svině mšice vam zničí vše hezky večer
[citace] @ondrasikova jarka píše: Hodně jsem se letos snažila mit jednu barvu ale i přesto mám nahože 1 žíhanou a dole 1 oranžovou ale vcelku jsem spokojena, je lepší vysazovat sazeničky noé protože i když nechavam zimovat ty svině mšice vam zničí vše hezky večer [/citace] tentopříspěvek patří nahoru k tem muškatům na domě a vidět že nejsem ještě kamarad s počítačem proto se omlouvam děvčata hezky večer
Jarko obávám se, že on je zalil max jednou a to už byly suché… ale co se dá dělat jedu dál :D
Taky to tak dělam, zkouším každy rok a když se mě něco hezkého podaří zase mě to shodí vitr a krasa je napadrt no nic se neděje budete propříště už chytřejší hezký den
Jj:-) koukám, že těch muškátů teda máte obrovské množství :) Vám to teda vážně jede :kytka: krása. Hezký den
Byla jsem ve středu v Uherském Hradišti a jen tak nahodou jsem zabrousila k Bille a tam jsem objevila 2 barvy růžové tmavší a světlejsí jedna byla za 250 a ta druhá za 150 holé pahýly asi 40cm a na konci pár lístečků a malinko květů, tak za tohle bych peníze v žadném případě nedala i když občas zhřeším a dam ale potajmu a pak už kytka ma u mě trvalý pobyt hezky den
Jarko já taky „hřeším“ :D já mám jednu asi 40 cm ale pěknou za 150, náhodou jsem jí objevila v kvěřinářství u nás v obchoďáku a stála jen 150. Květla červeně, teda spíš odkvétala, teď čekám až mi znovu začne kvést:-) Hnojíte je?
Letos jsem hnojila, koupila jsem 2 krabičky na start a 2 na plod a květale a když mam namíchané hnojivo tak to beru jednu vedle druhé, ale snažím se moc nehnojit protože bych nechala mailant za hnojivo ten první měsíc vetšinou květen na start a pak měsíc na květ a plod, ale ne každý den jen jednou za týden no a pak už používam většinou zkvasené kopřivy, ale zalévam denně, no a ted už je nechávám samy sobě napospas
Hezky večer taky se u vás dneska přehnala bouřka, všechny kytky co mam schované pod střechou jsem dneska dala na dešt i bugošky snad to přežijí ale muškaty jsem sbírala u sousedů a rozbitíé napadrt tak jsem vzala zah. nůžky a lito nelíto, doufám že bugošky vydrží a sázela jsem 3 nové uvidíme hezky večer
U nás tedˇzačíná bouřka. Bugatku už mám novou.Kdo shání ten sežene. :hug:Má někdo dobré skušenosti s množením?
Jenže mám problém s přezimováním. zimní zahradu nemám a všude kde
by mohla holka přespat, tak mám teplo.
:(
Nechte tak, taky jsen v týdnu ustřihla asi 6 větviček a jsem zvědavá, dala jsem do stimulátoru a k mateční rostlině ze zadu do hlíny a k ní malou paličku at vím že tam něco mám a stojí zatím jen 2 tak uvidíme, uvázala jsem je na paličky at mají oporu a už budu jen sledovat co děla. Zimuju v garáží v zimě asi 2 až 4 stupně kvete do prosince nic s nima nedělam 1× za měsíc zaleju ale jen malinko no a na jaře davam ven až po zmrzlých koštětem je malinko ometu at je bez květu a listů a když je potřeba tak přesadím a přihnojím a nic víc tot vše
V GARÁŽI? TO BYCH SE ASI BÁLA ŽE ZMRZNE.ALE SEM JI VIDĚLA VE ŠPITÁLE V LITOMĚŘICÍCH NA OKNĚ I PŘES ZIMU. TŘEBA KDYŽ JI ZALEJU JEN MALIČKO TAK BY MOHLA PŘEZIMOVAT PŘI 17 STUPNÍCH. JO? :?:
Většinou rostlinkam na přezimovaní stačí okolo 5 stupnu, ale hlavně světlo. Taky se jdu zblaznit když kluk otvítá garaž ale zatím všechny kytky zůstávájí
Já ji zimuji na okně. Bydlím na činžáku a kvetla i v zimě. :potlesk:http://loskutak.nova.cz/…ayerove.html
To je dost možné, ale tím se rostlina vysiluje a příští léto může bez důvodu odejít
Ahojky, já mám tři nové rostlinky, dvě jsou fialové, ale teď nekvetou a jedna je oranžovo růžová nádherná za dvě stovky z květinářství u práce. Mám radost:-)
Ale máte tu všichni krásné fotky bugošek jinak s množením mám zkušenost s tím, že ustřižený výhon zapíchnu do země dávám ho tak, aby na něj svítilo sluníčko a aby byl pořád ve vlhké půdě. Za několik dnů – týdnů na výhonku vyraší nové lístečky a je vyhráno :kytka:
[citace] @saratom píše: Ale máte tu všichni krásné fotky bugošek jinak s množením mám zkušenost s tím, že ustřižený výhon zapíchnu do země dávám ho tak, aby na něj svítilo sluníčko a aby byl pořád ve vlhké půdě. Za několik dnů – týdnů na výhonku vyraší nové lístečky a je vyhráno :kytka: [/citace] na sluničko v žádném případě do polostínu
Já to zkouším během roku a mono je to jako s muškátama, ted nařízkuju a celou zimu opatruju na parapetu a někdy to vyjde bez námahy a jindy opatruju a nedaří se, zkrátka zkouším. Už jem to zkoušela pod sklenky a ty mě všechny uhynuly už to ani nepočítam
Tak dneska jsem si udělala radost a koupila jsem si bugenvílii něco mez i fialovou a červeniou, hned jsem ji přistřihla a větvičky nasadila, tak jsem zvědavá v tom obchodě viditelně trpěla a nebyla drahá 155 kč a už hotový kmínek s korunkou tak uvidíme, přesadila přihnojila a dala pod pergolu, hezky den
Tak konečně se mě to podařilo, já si ve skutečnosti koupila kytky 2 jeden byl chudáček ale už není a druhá byla krásně nakvetená a dlouho jsem stála kterou a tak jsem vzala obě, udělala menší upravy ale hlavně přeasadila a vypadají krásně, no nekupte to za 300 oželím boty i kabelku na ně jsem původně jela a mam 2 nádherné kytky a slíbila mě paní i bílou tak jsem sama zvědavá jestli na ni trefím jsem kvetinový maniak ale ten pocit co mám hezký večer
Jarko dobře jsi koupila. A s těma botama si nedělej statosti, koupíš si u vietnamcu tenisky. :mrgreen: :mrgreen:
Boty mě netrápí tyhle kytky už z hledáčku nepustím, já totiž někdy oželím i svačinu výměnou za kytku co ještě nemám hezký večer
Mladé rostlinky výhradně do rozmnožovacího substrátu jak zakoření tak je vyloupnu a sátím co mám, ale většinou na zimu sesypu hruhlíky na zem vytřepu kořenový bal a hlínu dam do bedny kterou mam celoročně venku schovanou pod střechou a necham ji přejít mrazem takže škudci jestli tam nějací byli tak už po zimě nejsou, no a na jaře ji prosyju přes hrubé sýto a opět sázím nic víc v tom není, občas koupím univerzální ale ten mam jen na dosypání, ale co můžu doporučit jen ten na rozmnožovaní tan je úžasný tam zakoření všechno ale opravdu všecho, rostliny které se kupují v obchodech jsou většinou sázené do rašeliny a to je mrtvá hlina takže za krátký čas rostlinky hynou.
Já je rozmnožovala z oknem na sluníčku a udržovala je pořád ve vlhké půdě a chytly se. jenže já už teď ty kytky taky nemám kam dávat, proto ani teď nerozmnožuju :D
Ale právě ted to vyzkoušejte, měsíc srpen je idealní na množení všeho i muškátu všelijakých rostlinek i to co se prodává na jaře je všechno řízkované koncem léta tedy zrovna ted ovšem pokud budete mit chut kolem toho chodit celou zimu, já to tak aspon dělávám. Pokud něco rozmnožuji za oknem na parapetu tak jedině pod skleničkou aby rostlinky měli klima, ale u bugošek mě to pod sklenkama nešlo tak do hlíny venku k mateční rostlině a budu čekat občas se podaří občas ne tak zkouším dál hezký víkend
Takto to udělej jak já a pro jistotu kup rozmnožovací substrát stoji asi 50 kč 10 l pytlík
Dobré rano děvčata jak jste na to s kytkama po bouřce, já zatím v pohodě v pohodě včas jsem uklidila a le při poslední mam 4 truhlíky napadrt
Hezké odpoledne děvčata na konvi, dneska jsem dostala k narozkám výlet a vybrala jsem si Buchlovice a její zámek, to co viděly moje oči se nedá popsat to se musí vidět a až si holka udělá čas uvidíte i vy všechno napíšu jen 1 200 druhů fuksijí a ibíšků jen 6 barev bugenvílií zkrátka musí se vidět
Včera jsem přesazovala žlutou bugenvílii z Buchlovic a všimla jsem si že oni je sází do rozmnožovacích koleček taky jsem to dříve dělávala, jsou to 2 cm kolečka silné asi 0.5 cm je to slisovaná rašelina a nějaké vitamíny pro rostliny na rozmnožování kytek, ty se nechají nabobtnat ve vodě a pak se do nich řízkují rostlinky a udržuje se to stabilně vlhké a za 2 až 3 týdny prorůstájí kořínky a pak sázím do substrátu do květníků a tak to taky jde, tak zkusím bugošku i tak rozmnožit, hezkou neděli
Ahoj vsem. Mate jeste bugosky venku? ja zatim nechavvam na balkone. Myslite ze to zvladnou do prvnich mraziku?
Já ji mám ještě na balkoně. Měla jsem ji chvíli doma na okně když byly v noci mrazíky.:)
Ja bych prave nerada holky poskodila. Ale zas je nechci jeste davat domu dokud je venku jeste prijatelne.
Dneska jsem je všechny prohlížela a dva stromečky zase nasazují květy tak nevím co s nima nerada bych o ně přes zimu přišla
[citace] @ondrasikova jarka píše: Dneska jsem je všechny prohlížela a dva stromečky zase nasazují květy tak nevím co s nima nerada bych o ně přes zimu přišla [/citace] Já ji mám přez zimu na okně v kuchyni, jinde nemám místo a i v zimě kvete. :mavam:
Tak to by mě moji hoši už vystěhovali uplně z domu kdybych ještě dala nějaké kytky do bytu, už ted mě zabírají půlku garaže já domů dám jen ibišky ale i těch mam 13 stromečku a skladám kde je misto i na chodbu i k mamince do jejího bytu a pak ješte hodně kytek na schodiště zkrátka kde je místo tam něco visí nebo stojí, ale zbavit se některé tak to nevím zatím to zvládám ale je to každy rok horší, hezky den
Dobrý večer, děvčata jak jste na tom s kytkama, letos je úžasný podzim co jsem ostřihala a zazimovala začínají kytky znova rašit a o bugoškach ani nemluvím ty mě nakvétají znova, už aby zima trošku přituhla jinak je ani nebudu schovávat tak jim to svědčí
Ahoj holky bugošky mám už doma v nejchladnšjěí místnosti, už skoro všechny schodily listy. POtřebuju radu, mám je ještě zastřihnout nebo až na jaře? A jak často zaléváte, vím, že se má minimálně, ale bojím se, že uschnout.
Neuschnou pokud není nová rostlinka pokud je starší vydrží já jich mam 6 a už několik let stačí 1× za měsíc trochu je to dřevina a pokud si dostatečně odpočine, odvděčí se vam v létě
Děkuju Jarko. No já mám právě hodně nových a nevím jestli 1× do měsíce zalévat stačí.
To je na Vas, psala jsem že starším to nevadí a tak když mate obavy tak můžete i častějí ale já je mam v garaží a moc si jich nevšímam a ta zalivka muže byt i 2× do měsíce ale opravdu jen malinko já mam letos nové 2 žluté a zrovna dneska jsem je kontrolovala a jsou ok, dneska jsem už uklidila opravdu všecno už nemam venku nic
Jarko a jak kontrolujete jestli jsou ok. Jak schodí listy neumím po delší době odhadnout, jestli už neuschly úplně. Holt jak nevidím list jsem v troubě :D
Listy schodí protože je to pro ně velká změna jsou to tropické rostliny hlavně v jižních zemich a to že přežíjí i u nás je vlastně malý zazrak, nic jiného vam nezbude než si to napsat do kalendaře s tím že kytky zimují, to samé s muškatama, kopretinama mam hodně kytek seřežu oberu listy a necham tak, když vam rostlina odejde tak už budete vedět že bylo něco špatně, nebojte kytky na přezimovaní stačí jen světlo protože se vegetace skoro zastaví, mívám v garaži kolem 5 stupnů, když je venku mraz tak 2–3 stupně víc ne a malokteré odejdou obvykle přizimují všechny, dúležite je světlo hezky večer
Taky zdravím moje bugoska sice nemá listy ale tři trsy květů. Jenže taky se na ni objevily takový bílý jak to nazvat kokonky nebo brouci. Je jiná na určitých místech Jakob obalena. Víte co to je?
Já ty brouky měla na muškátech a tedˇjsem je vyhodíla. Zvítězyly potvory jedny. :mavam:
Saratom, hoď sem fotku, pokud ty bílé potvůrky odletí když se rostliny dotkneš, můžou to být molice, pokud to vypadá jako kousek vaty, tak to může být zase červec vlnatka, ale z fotky se to dá lépe poznat
Ahoj. Neodleti. Vypadá to jako ty červci. Dle návodu na NET jsem je polila olejem a pak osprchovala. Ale budu muset kovůpit nějaký postruk. O tuhle bugosku bych fakt moc nerada přišla. Je už velká a ma nádhernou lososovo u barvu. Mate nějaký postřik který vám na ne zabral?
Už jsem dala b ugosky do pokoje kde je teplo. Myslíte ze je mužů rovnou zastrihnout i když ještě nemají listy?
Zvládne bougenwilla mrazík? doted jsem ji mela u sklepa a začala kvést aniž by měla lístek tak jsem si říkal že kdybych ji ostřihala a dala do skleníku zda to přežije, co myslíte?
Nedávat ven, mohla by umrznout. :mavam: V noci ještě mrzne.
Dobrá přesvědčili jste me=D ty květy byste nechali být nebo je mám oštípat či zastřihnout?
Četla jsem ze první květy už ma běžně v únoru takže bych je asi nechala, ale odborník opravdu nejsem:)
@saratom já vyzkoušela už spoustu postřiků na červce, nic ale stejně na delší dobu nevydrželo, co si tak trochu pamatuju tak vím, že jsem je postřikovala snad i BIOOLem, když se postřikují pravidelně podle návodu, tak se toho zbavíš, ale pak stačí to přestat postřikovat a pokud jsou ty mršky schovaný i někde jinde v jiných rostlinách máte je tam zpět ale jinak, červcům se líbí teplý, suchý vzduch, tak pozor na to!
Tereza5555 dekuju za radu. Jinde jsem je zatím nezaznamenala tak uvidim. Zkusim proprat i koreny. Mrchy jedny hnusny:)
Maas ty květy mužeš nechat. Já ji přezimuju doma na okně v kuchyni a kvete i v zimě. :mavam:
Já myslim ze bude. Loni mi takhle vykvetly i třikrát. Letos v únoru vykvetla jen ta napadena ale tu jsem ostrihala záměrně kvůli TEM mrcham
Děvčata co blaznite, ještě není na bugošky čas, ja bych je musela vyhodit všechny, některy rok mě začaly obrůstat až koncem května, ja je mam už 2 tydny venku u nas nemrzne a už pučí lístečky, je to dřevina tak to bude chvíli trvat, nic nevyhazovat počkejte až do června, maliko jsem zastřihla konce větviček a zjistila jsem že žijou, dejte jim čas
Ahoj, bugosky ktere nepustily listky jsem taky zastrihla ale byly uplne suche…
Dobrý den, ano přesně tak, mirným sestřihem zjistite jestli je rostlinka jěště živa, nebojte se střihat, někdy se to tak stane ona zase obraší, kdysy jsem musela sestříhat až ke kořenum a obrašila znova, ale bugošky obražejí hodně pozdě, ale zase kvetou hodně dlouho, hezky den
Dobry den, letos jsem si jednu koupila, zasadila do zavlazovaciho kvetinace, ale temer vsechny kvety uschnuly a opadaly..nevite prosim cim by to mohlo byt? Pravidelne zalevam. dekuji
Dobry den, bugoška do zavlažovacího květinače nepatří je to keř ale uvidíte možna ma šok z přesazovaní, dejte ji čas, toto je muj nazor řidit se tím nemusite, podle meho manžela co není zalené patří vyhodit, není to pravda, doložím foto později
Tak toto jsou moje bugošky a ajk vidíte teprve oražejí, jen jedna už nakvéta a střihat budu až když budu přesvědčena že jsou větvičky opravdu suché, no a mam je venku asi 2 měsíce u stěny
Ahojky, tak jak se daří vašim bugoškám, moje tři, které přežily zimu kvetou :-) a včera jsem si koupila bugošku na kmínku a má krásnou fialovou barvu, tu jsem už dlouho sháněla, takže jsem jí prostě musela mít :-)
Ahoj holky, přemýšlela jsem, kdy ty moje holky zandám z balkonu do bytu a zjistila jsem, že všechny nasadily na květy, tak se modlím, aby bylo ještě venku přijatelně:-) u jedné bugošky, která je jako stromeček mi vrchní větvička vyrostla za dva měsíce asi o třicet centimentrů a pokvete, myslíte, že jí mám nechat? Aby jí to nevysílilo. Taky mě napadlo jí zkusit odstřihnout a zasadit, ale je to letošní dřevo, ta by se asi nechytla co myslíte?
Ahojte děvčata, taky to tak mam, už jsem myslela že je schovam do garaže a oni opěnasazuji na květy, no snad bude ještě trochu teplo
Ještě jednou, někdo tady psal že bugenvilie nepatří do zavlažovaciho květinače, ja to zkusila a mam metrové šlahouny, bohužel zatim ještě nekvetou, necham a počkam do jara, vloni kvetla žlutě, letos ne, tak z tehle maličke mam metrové šlahouny a rostlinky mam 2
Já jí mám pořád ve skleníku, krásně kvete, tak přemýšlím, kdy to nastane a bude se stěhovat
Tak přesně takove mam 3, pak tmavší fialovou, bilou, žlutou a ještě bych chtela čajovou, červenou a už mam dost, všechny mam po 2–3 kusech, kdyby nahodou
Lofos ale máš je krásné a když máš takové rozmanité barvy, nedivím se, že je máš nějaké v záloze. Ale když je máš kam dát, tak proč ne. Jsou docela drahé a některé barvy se těžko shání. Tak držím palce :mavam:
Mohu poradit, zamek Buchlovice, sednete na prdel, obrovske množstvi i byrvy a vše i k prodeji, občas se da kouúpit i za pakatel je to nahoda, ale ty Buchlovice stoji za to
Holky já je nemám kam dát aby měly v zimě ideální teplotu. Přes zimu je dávám do ložnice v bytě kde netopíme, ale potřebovaly by mnohem menší teplotu. Měla už jsem hodně barev, ale vždy jsem rostliny koupila když sice krásně kvetly ale byly hodně malé. Minulý rok jsem koupila už dvě docela velké, ty mi zimu přežily a jedna z těch menších mi taky vydržela. Sice neopadají celé, protože je na ně prostě teplo, ale přežijí. Teď mám dvě červeno oranžové, jednu růžovou a letos jsem koupila jednu větší vypadá jako stromeček která je fialová. Bohužel jsem nějakou větší jiné barvy nesehnala a ty malé už kupovat nechci. Jak bych si přála mít kam je dát… mimo téma této diskuze, máte někdo také oleandry?
Dneska jsem ji přivezla ze zahrady, ještě ji chvilku nechám a pak půjde spinkat :mavam:
Mně všechny moje bugošky začaly znovu kvést a ta jedna vyhodišla šíleně dlouhej šlahoun oproti ostatním, má půl metru a kvete. Napadlo mě ho ustříhnout a dát zakořenit, ale už by se asi nechytla co myslíte?
No tyhle kytičky z teplých krajů zakořeňují rády, když mají spodní teplo. Třeba radiátor, topení v podlaze apod. Zkusit to můžete, držím palec :kytka:
Asi to zkusím protože ten výhod je fakt megadlouhej, ostatní zůstaly stejný a tenhle vrchní má teď už fakt půl metru určitě a to takhle vyrostl během pár týdnů
Holky mam dotaz. Uak mi vsechny bugosky znovu kvetou, tak krome fialove maji ted Ostatni tri uplne stejnou barvu kvetu. Pritom jedna v lete kvetla ruzove, druha oranzovo ruzove a treti cerveno oranzove. Ted Jsou ale vsechny uplne stejne cervene. Cim to muze byt?
Já bych si to vysvětlila změnou prostředí. Ted´ už jsou určitě doma a tak se nevybarví, jako když byly na slunci.
Doma prave jeste nejsou, napadlo me ze to mozna bude chladnejsim prostredim. Dokud neni na nule tak zvladaji byt venku, ale zitra uz planuju dat je dovnitr.
Také máme buginku, je mladá a má jenom jeden dlouhý výhonek, který na konci kvete. Máme ho teď ustřihnut a zasadit? Rozkošatí se? Poradí někdo? Máme ji na okně.
[citace] @mončička 1 píše: Také máme buginku, je mladá a má jenom jeden dlouhý výhonek, který na konci kvete. Máme ho teď ustřihnut a zasadit? Rozkošatí se? Poradí někdo? Máme ji na okně. [/citace] Já bych to kvetení obětovala a ustřihla konec, určitě se rozkošatí. A to ustřižené třeba zakoření, držím palce :mavam:
Ahoj, dáváte už někdo bugošky ven, plánuju je dát na balkon, ale trochu se ještě bojím mrazíků
Já už ji mám dávno venku ale mám zasklený balkon.Jsou u nás ještě mrazíky tak bych ji jináč ven nedávala a nebo ji na noc skovávala :)
Nikdy se mě nepodařilo ji zakořenit. Ted ˇjsem ji dala do výsevní zeminy a světe div se ona ještě žije :)
Saratom, já mám jednu ještě bez listů, tak tu dávám na sluníčko ale večer domů. Na té druhé už mám listy, tu budu muset pomalu na slunce zvykat.
No někdy to je „světe div se“. Můj bývalý si přivezl větvičku ze Španělska, nejenže mu zakořenila, ale ač absolutní kytičkovej antitalent, ji množil dál.
Asi dostala šok z té změny. Oni jí pěstují ve sklenících a nemůže se rovnou dát ven, musí si zvykat. Přesazení zalévání a hnojení jí spíš ted´ může uškodit. Když nemá listy, nepotřebuje ani moc vody. Nechala bych jí doma, stejně je na ní venku zima, nechat trochu vyschnout, ostříhat co uschlo a počkat až obrazí. Pak pomalu zvykat na slunce a přes léto může být na plném sluníčku venku. Doufám že se zachrání, bylo by jí škoda, jsou to krásný kytičky :kytka:
Pene ty jsi ji zasadila mnoho šoku najednou. 1 šok. květina jde z pěstírny do obchodu Druhy šok -jde k tobě 3 šok přesazení a zase změna že ji dáš na balkon. Když si přinesu z obchodu květinu tak ji nepřesazuji. Až si zvykne na nové prostředí a taky jestli to potřebuje. Když ne tak ji za pár dní vyměním zeminu jen z povrchu.Omez zálivku a venku ji mužeš nechat pokud nebude mrznout. Já ji mám venku na zasklenym balkoně od února :)Koupila jsem si malého prcka a opadaly mu hned květy a sem :mavam: tam nějaky lístek. Je to pro kytku změna a už začíná kvést :)
:mavam:
No, děkuji vám za rady, děvčata. Asi jsem to podcenila, měla jsem z ní takovou radost a hned se s ní chtěla chlubit venku, a teď to mám. Pokusím se jí nějak umluvit, aby to nevzdala. Budu ji opečovávat, jak radíte. Ale asi už ji nechám venku, i kvůli světlu, doma nemáme moc vhodné místo a aby to pro ni nebyl další šok v pořadí, jak píšete. Zatím padají jen ty květy, tak třeba se to ještě dá zvrátit. Zalévat tedy budu méně, stejně je teď vlhko a není takové horko. Sluníčko ji tedy nevadí? Já totiž zprvu měla hlavně strach, jestli to neudělalo to přímé slunce, protože opravdu ty poupata vypadala jako spálená… možná také jsem ji na to sluníčko měla nechat zvyknout postupně někde v polostínu.. no, budu informovat, jak to vypadá. Přesadila jsem jí právě proto, že se mi ten květináč na takovou velkou kytku zdál malinký a aby hned nevyschnul. Asi to byla chyba, teď už to vím. Tak holt počkáme a uvidíme. :srdce:
Pokud opadaly jen květy tak to je dobry :) :mavam: První fotka je po koupi a druhá je focená dnes.Taky jí opadaly květy :)
Tak se musím pochlubit, že asi po měsíci mi bougainvillea znovu „kvete“ :))) Jen se mi zdá, jako by listeny už nebyly tak pěkně vybarvené, jako předtím. Zatím jsou malé, a je možné, že ještě barvu vytáhnou, ale jsou jakoby více zelené. Nevíte, čím to může být? Hnojila jsem ji asi dvakrát univerzálním zahradním hnojivem zalévám skoro denně – podle počasí. Děkuju za radu!
Vždyt´jsem to psala ve druhé větě, že z obchodu si musí zvykat na slunce. Takže to to asi udělalo. Jinak miluje slunce a zálivku střídmou. Roste třeba ve Španělsku, viděla jsem ji na sluncem rozžhavených terasách. A tím přesazením ted´ chudinka neví, jestli má hnát do kořenů, nebo do listů a květů. Držím palce :kytka:
Zdravím, mně se stalo něco podobného, krásně kvetla a za 2–3 týdny začaly květy pomalu opadávat a usychat, zvlášť po dešti (několik dní pršelo), proto myslím, že je to spíš šok z nového prostředí a k tomu ten déšť.. rostlina celkově vypadá stále zdravě, tak doufám,že nebude trvat příliš dlouho, než opět pokvete! : )
Ahojte dámy, když už tu vedete teda nějakou tu konverzaci o podlahách, tak se rozhodně nemůžu nepřidat :-D Ne, teď vážně… Já jsem narazila na tento, podle mě, zajímavý článek o tom, jakou vinylovou podlahu si vybrat, pokud se vás teda toto téma týká… Takže kdybyste náhodou nějaká z vás toto řešila, určitě mrkněte na tento návod! – https://napovime.cz/…vou-podlahu/
To my jsme sis chlapem zamilovali Bougainvilleu už před lety. A to jsme ještě neměli tolik českých zahradních zdrojů jako je dnes třeba https://naturhelp.cz. To jsme dřív před lety – jéžiši ten čas ale od roku 2003 kdy jsme se poznali letí – chodili do knihoven čerpat informace o plodinách. To vy holky a zahradníci dnes už asi skrz ty vaše fejsbúky neznáte.
got an abundance of enchanting stuff on your blog. I store up I am by all record by all record not using all philosophies the just one having all the fulfillment here! Continue to do astounding.
http://www.hifimodelescortsgurgaon.com/
This is a brilliant Hyderabad Call Girls informative post and great work is done in this post.
I always wrote in the second Escorts in Dehradun sentence that she has to get used to the sun from the store.
Great post. I like it very much. If you are an existing user and forget the password on your Roblox account. Then I know one article about the Roblox Password Finder tool. I hope it will help you to find your lost password. Go and check out once.
It is very informative and helpful for me. I admire the valuable information you offer in your post. If you want to unlock Premium features on the android app, If yes then I shared our site OGzilla.org, The OGzilla is a tool that will assist you with unlocking or cracking the premium features.
Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between user friendliness and appearance. I must say you’ve done a excellent job with this. Also, the blog loads very quick for me on Safari. Superb Blog! 英文補習============================================== Aw, this was a very good post. In notion I have to devote writing like that moreover – taking time and actual effort to manufacture a great article… but what can I say… I procrastinate alot and by no indicates apparently go accomplished. Packwood
The game plan of your site is so noteworthy I right now bookmarked these relationship thinking about the bosses for sharing them. http://galeria.farvista.net/member.php?… https://www.agileventures.org/…221bab88a7a5 http://www.xsilence.net/…re-14286.htm https://nowewyrazy.uw.edu.pl/profil/Nisha143 https://ivrpa.org/…ipurescorts/ https://careers.societyforcryobiology.org/…ipur-escorts https://pressblog.me/…aipurEscorts https://gridology.ru/users/22775 https://www.midi.org/…word/profile?… http://nabchelny.ru/user/81199 http://wpc.hotlog.ru/profile.php?…
I propose every client expecting you are finding such information so come to here and visit it. https://www.shopolog.ru/…ipurescorts/ https://noti.st/nishajha http://ahima.staging.webvent.tv/…ile/283166/0 https://help.justgorussia.co.uk/user-1404.html http://storify.co.uk/…ipurescorts/?… https://demos.instantasp.co.uk/…aipurEscorts http://forum.9dots.de/profile.php?… http://forum.cie-lubat.org/memberlist.php?… https://3dprintboard.com/member.php?… https://ledger-git.dyne.org/RaipurEscorts
Visit at whatever point on your site at first utilizing association point is a very essential.
https://www.muddyhighheels.com/…mberlist.php?… http://mail.ftpn.be/RaipurEscorts https://cerberus-chain.be/member.php?… https://www.debate.org/RaipurEscorts/ http://www.remotecentral.com/…wprofile.cgi?… http://www4.ownskin.com/home?… http://www.lignum.vsi.ru/index.php?… https://forum.dzpknews.com/…-415108.html https://www.efunda.com/…w_people.cfm?… https://rosalind.info/…ortsService/
Assuming that you are the proprietor of any site pages so anticipating nobody characters, make more information for the client. https://www.chandigarhcity.com/…sha/profile/ https://bbs.o2jam.cc/home.php?… https://www.provenexpert.com/nisha2/ https://media.discovery-japan.me/…ipurescorts/ https://sumally.com/RaipurEscorts https://www.odysseetheater.com/forum/index.php?… http://bcmoney-mobiletv.com/Nisha https://toolnavy.com/member.php?… https://www.gametabs.net/user/416812 http://raipurescorts.geoblog.pl/ http://dungdong.com/home.php?…
Before a period I looked through fundamental substance to relate my evaluations then, at that point, tracked down your site on google.
https://www.iarai.ac.at/…ipurescorts/ https://www.renderotica.com/…escorts.aspx http://jaipurescortsme.xobor.de/…Escorts.html https://www.uni-collect.com/…Default.aspx https://www.reliquia.net/user-5783.html https://www.radikaltechnologies.com/…ofile/59475/ https://www.berlingoforum.com/user-31036.html https://advancingdatajustice.turing.ac.uk/…rts/timeline?… http://www.wikidot.com/…nfo/nisha143 http://raipurescortsservices.idea.informer.com/ https://www.teachertube.com/…aipurescorts
I like every one of your presents progress forward make for client I plans to site regulatory. https://www.walkscore.com/…aipur-escort https://www.storeboard.com/raipurescorts https://www.tabletennisdaily.com/…m/member.php?… https://forum.moomba.com/member.php?… https://allods.my.games/forum/index.php?… https://www.pokecommunity.com/member.php?… https://support.advancedcustomfields.com/…ipurescorts/ http://photozou.jp/…/top/3310051 https://www.hackathon.io/raipurescorts1 https://forum.roborock.com/…aipurEscorts http://uid.me/raipur_escorts7
A commitment of appreciation is for the colossal information and scraps of information you have given here.
https://learn.acloud.guru/…e/nisha-jha2 https://disqus.com/…eJNBd/about/ https://robertsspaceindustries.com/…aipurEscorts https://linktr.ee/raipurescorts https://www.designkit.org/profiles/371794 http://povary.ru/forum/index.php?… https://deephousemix.com/…profile.aspx http://forum.cloudme.com/profile.php?… https://varecha.pravda.sk/…corts/o-mne/ https://forum.ixbt.com/users.cgi?… https://huzzaz.com/…aipurescorts
Plan of your site so decision I right now bookmarked these affiliations in light of confirmed for sharing it. https://www.greenhomeguide.com/…ipur-escorts https://www.stageit.com/RaipurEscorts https://www.producthunt.com/@nisha_jha3 https://pinshape.com/…33-nisha-jha#… https://www.nikonforums.com/…31-nisha143/ https://worldbeyblade.org/User-Nisha143 https://www.bitrated.com/RaipurEscorts https://seedandspark.com/…ur-escorts-1 http://forums.visualtext.org/member.php?… https://www.credly.com/…9213b/badges
Staggering article. I am so stunned. I think you have a mind blowing data especially while dealings with such subjects. Appreciation for your vehicle; wild style. An overflow of thanks sharing your article. https://forum.ovipanel.in/member.php?… https://app.roll20.net/…8528/nisha-j https://collab.sundance.org/…s-1647850759 https://www.thethingsnetwork.org/u/raipurescorts https://coderwall.com/…cortsService https://my.stuff.co.nz/…aipurEscorts https://aprelium.com/…/profile.php?… https://engage.vub.be/…ipur-escorts https://replit.com/@RaipurEscorts https://www.mochub.com/user/53098 https://public.gitlab.polimi.it/hotnishajha
Appreciation for the inconceivable post you posted. I like how you portray the remarkable substance. The centers you raise are affirmed and reasonable.
https://mun.tampere.fi/…jha/timeline https://www.codechef.com/users/nisha143 https://dialog.sigtuna.se/…rts/timeline?… https://peatix.com/user/11677101/ https://dialog.sigtuna.se/…ts/following?… https://www.furaffinity.net/…ipurescorts/ https://www.justgiving.com/…ur-escorts-3 https://www.noteflight.com/…c8088f7c2959 https://community.teltonika-networks.com/…aipurEscorts https://www.bahamaslocal.com/…Escorts.html https://jobwebzambia.com/author/nisha/
Your Blogs are so educative and very attractive i will be reading more often from here please do check out my links for similar content. thanks
live-resin-carts binoid-delta-8 delta-9 delta-10-gummies-binoid thc-p hhc-o thc-o-carts cake-she-hits-different shroom-chocolate-bar mushroom-cookies one-up-mushroom-bar mushroom-chocolate-bars magic-boom-bars psilocybin-chocolate-bar mushroom-chocolate-bar one-up-mushroom polka-dot-mushroom polka-dot-chocolate magic-mushroom-chocolate-bar cake-she-hits-different-disposable cake-bars-thc cake-bar-vape cake-she-hits-different-carts cake-bar-disposable cake-disposable-vape cake-delta-8-disposable
I found your blog was actually good. Do you know What is WinDirStat ? Here is the person who is writing a blog about files compress. You can read it or use it from WinDirStat . It really helps you to compress your rar or zip files. It is a best software to delete any temp files that are no longer needed.
What are the deals ?, insecurity is part of our lives, and one of the best way to prevent it . You can see all these products by ordering now buy glock 19 online or buy Glock 19X 9mm Glock Night Sights 17+1 online in bulk. There are original products to buy Vortex Razor Reflex Red Dot Sight, Color: Black, Battery Type: CR2032 online at affordable rates from awjacksongunshop official store.
The best content with one of the top medications in the world for treating anxiety and panic disorders. The use of pharmaceuticals without a prescription is an option. But it's wonderful that you made that reference at farmapram 2mg 90 tabletas price online with guidance. People decide now to just order farmapram 2mg vs xanax online but all need prescription and order. Genuine medication used like alprazolam 2mg for sale at farmaprampharma official store.
Yh, its impressive. I may not be in support but i respect the idea. one of the best drugs whose effect is to trigger non ordinary states of consciousness, you can buy acid gel tab online and buy 4ACO DMT online at buy psychedelicsecstasy.
as far as health is concern the idea of medication will always raise, cause every thought shared calls for concern. Either ways for pain treatments, you can now order buy opioids online and a variety of oxygen bar for sale with other buy hydrocodone for sale at medicationoffrx official website.
The best way to order your products, a wonderful way to get all what you need, world of ammunitions and firearms. You can buy now buy korean surplus 30 carbine ammo 1080round online or Buy Blackhorn 209 High Performance Muzzleloading Powder online in bulk. There are of great qualities to buy glock online at a nice rates from glockreload official store.
No one should judge the idea, cause every thought shared calls for concern. Either ways for pain treatments, you can now buy opioids online and a variety of pain killer for sale with other buy benzodiazepine for sale at opioidsmedshop official website.
With all what is going on in the United states you can still bring such topics. There are the use of firearms without proper guidance. But its good you buy firearms online with guidance. People decide now to just buy a gun online but all need traning and order. Heavy bullets used like Korean surplus ammo for sale at onemangunshop.
Yh, its good. I may not be in support but i respect the idea. For overweight, you can buy saxenda online and buy wegovy online at buy saxenda.
A mushroom or toadstool is The fleshy, spore-bearing fruiting body of a fungus that typically grows above ground, on soil. You can now order based on taste and flavor in either case. buy hallucinogenicmushrooms online and a variety of Albino A+ for sale with-other buy-mushrooms-capsule-for-saleat hallucinogenicmushrooms official website.
Your site is unbelievable and total of knowlege, owing for write-up. Your site is unbelievable and total of knowlege, owing for write-up. Your site is unbelievable and total of knowlege, owing for write-up. Browsing your site is my fortunate likelihood, i bought in opposition to listed here what ideal toward buy, actually your site is amazing. Incall Escorts in Delhi Russian Escorts in Delhi Russian Escorts in Aerocity Russian Escorts in Gurgaon Russian Escorts in Connaught Place Russian Escorts in Mahipalpur Russian Escorts in Delhi Gurgaon Russian Escorts Gurgaon Russian Escorts Russian Escorts in Delhi
I recently came across your blog and have been reading along. Visit Us: [url=https://www.kashmirtourpackage.org/]Kashmir Tour Packages[/url]
Thanks for some other informative blog. The place else may just I am getting that kind of information written in such a perfect way. Feel Free To Visit Us: Pilgrimage Tour Packages
This weblog seems to get a great deal of site visitors. How do you promote it? It gives a nice individual twist on things. I guess getting something useful or substantial to post about is the most important factor. Here I want to refer putty a free open-source SSH client for windows. You will get all the detailed information how SSH Client works and how to use putty.
The best content with one of the top medications in the world for treating anxiety and panic disorders. The use of pharmaceuticals without a prescription is an option. But it's wonderful that you made that reference at farmapram 2mg 90 tabletas price online with guidance. People decide now to just order farmapram 2mg vs xanax online but all need prescription and order. Genuine medication used like alprazolam 2mg for sale at farmaprampharma official store.
i have very beuafull brown eyes are It's as if it's going to discharge,always happy,Lively personality will bring you different feelings, https://makeyourmood.in
i have very beuafull brown eyes are It's as if it's going to discharge,always happy,Lively personality will bring you different feelings, https://www.delhiescorts.services/gallery
i have very beuafull brown eyes are It's as if it's going to discharge,always happy,Lively personality will bring you different feelings, https://www.rusdel.in
it's really an aiming post thanks for sharing this with us we are local local tour company in kahsmir offer a lost of travel services for Kashmir book with a best travel agent in kashmir
i have very beuafull brown eyes are It's as if it's going to discharge,always happy,Lively personality will bring you different feelings, https://pinkpages.in
i have very beuafull brown eyes are It's as if it's going to discharge,always happy,Lively personality will bring you different feelings, https://www.makeyournight.in
i have very beuafull brown eyes are It's as if it's going to discharge,always happy,Lively personality will bring you different feelings, https://www.escortjobsindelhi.in
i have very beuafull brown eyes are It's as if it's going to discharge,always happy,Lively personality will bring you different feelings, https://beautifulescortgirlsindelhi.mystrikingly.com/
I'm looking for something different and unforgettable. I imagine everything as I write that I don't even tell you. https://beautifulescortgirlsindelhi.mystrikingly.com/…rts-in-delhi
I'm looking for something different and unforgettable. I imagine everything as I write that I don't even tell you. https://beautifulescortgirlsindelhi.mystrikingly.com/…i-call-girls https://beautifulescortgirlsindelhi.mystrikingly.com/…rls-in-delhi https://beautifulescortgirlsindelhi.mystrikingly.com/…rts-in-delhi
I'm looking for something different and unforgettable. I imagine everything as I write that I don't even tell you. http://beautifulescortgirlsindelhi.website2.me/ http://beautifulescortgirlsindelhi.website2.me/…rts-in-delhi http://beautifulescortgirlsindelhi.website2.me/…i-call-girls http://beautifulescortgirlsindelhi.website2.me/…rls-in-delhi http://beautifulescortgirlsindelhi.website2.me/…rts-in-delhi
i have hot body , big boot and big ass , i have good service in Masage and sex … massage full body with oil , body to body massage , massage your dick , massage your body with my boots , your dick between my boots … http://femaledelhiescortgirl.website2.me/ http://femaledelhiescortgirl.website2.me/…rts-in-delhi http://femaledelhiescortgirl.website2.me/…rts-in-delhi http://femaledelhiescortgirl.website2.me/…rls-in-delhi http://femaledelhiescortgirl.website2.me/…rts-in-delhi
Thank you very much for writing such an interesting article on this topic. This has really made me think and I hope to read more. Why do people break up with people they love? Sometimes, money is at the root of their relationship distress. Firstly you have to check his personality using a personality test. To know more about your lover then go and visit it.
Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates. 鹽燈功效 鹽燈 風水 鹽燈香港 鹽燈禁忌 鹽燈等級 鹽燈價格 鹽燈怎麼挑 風水擺設
Great Content. I like the way of your presentation. keep sharing more.K7 Total Security Crack
Nice articles and also very helpful. Highly Appreciated! Thanks CorelDRAW Technical Suite 2023 Crack
There is so much in this article that I would never have thought of on my own. Your content gives readers things to think about in an interesting way. Thank you for your clear information. why not try here
Hi! A regular reader here in Lubbock, Texas! I finally trusted to leave a comment I have enjoyed reading your page. Just wanted to tell you to keep up the great work you are doing! https://downloadcrack.info/…license-key/
Fantastic and useful information. I'm glad to hear you're doing well. Thanks for providing this useful information! Please keep us posted. Here you go. Thanks for sharing. https://freeproductkeys.net/…ch-download/
This is very interesting and useful information. I am grateful that you have shared this useful knowledge with me. Keep us informed in this way. Thanks for sharing. https://getcracksoftwares.co/…with-keygen/
Thank you so much for sharing this information with everyone you know. you really get what you mean! Noted. Also take a look at my website. We could come up with an alternative connection diagram among us! https://cracksrea.com/…s-pro-crack/
Thank you for your time and effort and also for the depth of your posts. the information you provide. It's nice to come across a blog that doesn't repeat the same old things every time. I really liked this book! I've bookmarked your site and added your RSS feeds to my subscriptions. A Google account is required to use this service. https://licensekeyfree.org/…maker-crack/
If you would like me to write for your blog, please contact me. I think I would be a great addition to your team based on the quality of your content. I'll be happy to write content for you if you ever want to take the pressure off. replace the link to your blog with a link to my. Please send me. If you would like to contact us, please send me an email.
It looks so simple in your presentation, but it's hard for me to understand. somehow I doubt I'll ever be able to understand it. It seems very complicated and too broad at the same time. At least for me. I look forward to your next post and will do my best to understand what you are saying. This one!
Hi, you have made a great effort to write this content. I appreciate it. Moreover, please visit our website. TeamViewer Crack
Hello there, You have done an excellent job. I’ll undoubtedly Digg it and personally recommend it to my friends. I am sure they will be benefited from this site. ableton-live-10 crack 360 total security crack
https://crackmonitor.org/…tudio-crack/
FL Studio Crack
Such a Nice post. Thanks for the Awesome tips. Keep it up!
Hi, you have made a great effort to write this content. I appreciate it. Moreover, please visit if you want any styled customized boxes, just like custom jewelry boxes wholesale or custom rigid gift boxes in bulk or for Christmas events. Mgosoft PS To PDF Converter Crack
Such a Nice post. Thanks for the Awesome tips. Keep it up!
McAfee Endpoint Security Crack
That is such A Nice Post. I Have Also SEO Site, Cheak My Link Coreldraw Technical Suite 2023 Crack
Thanks for sharing this valuable information! It is very useful for me as a part of daily. Thanks For Sharing This blog. And Must Visit Us: Chardham Yatra