poradí prosím někdo,co s chryzanténamy v tomto období,můžu je ještě přesadit z kontejneru do záhonu,vydrží přes zimu?děkuji :think:
zde jsem už odpovídala asi jsi to nečetla, třeba ti poradí někdo něco jiného …já píši jen ze své zkušenosti
některé listopadky jsou trvalky, ale mnohé z nich ne ,ty se pěstují jen na jednu sezonu. musí se to vyzkoušet, mnohdy ani v květinářství nebo v zahradnictví neporadí. Já je většinou vyhodím a koupím nové. Malé šlechtěné nevím, nevím…nevěřila bych tomu ,že to je trvalka . Měla jsem jeden rok ty drobnokvěté a po odkvětu jsem je zaryla do záhonu – poradili mi nestříhat je na zimu/že by vymrzly / přihrnula jsem je pěkně ,aby měly teplíčko a na jaře když jsem viděla ,že začínají od prostředka vyrážet nové listy jsem je sestříhla a pěkně narostly .Bohužel,ale další rok už se jim nedařilo.Tak, že jedině vyzkoušet. Mám jednu letos žlutou v záhonu, tak uvidím jak přežije. Ty co mám volně nebudu schovávat. Takže jedině to zkus . Poznáš na jaře zda vyraší znovu. :lol: :lol: :lol:
Ahoj Hani,já Ti děkuju,přemýšlela jsem,co mám udělat s těmi koupenými a šlechtěnými,zda je dát na hřbitov a riskovat,že mi je někdo ukradne a nebo je dát do záhonu a přijít o ně také.Takže je asi odnesu na ten hřbitov,aby alespoń chvíli zdobily hrob. :-?
Iris jasně dobře uděláš, ty nepřezimují .mě už přešly mrazem všechny, pochybuji, že z nich něco bude :think: :think: :think:
Irenko,já bych je dala taky na hřbitov,budeš mít dobrej pocit,že si myslela i na druhé a budou dušičky :lol:
Mně loni na záhonu nepřezimovala ani jedna :-( A to jsem je zakryla netkanou textilií a chvojím. Jednu jsem nechala přezimovat v květináči ve sklepě, občas zalila a teprve na jaře dala do záhonu.Udělala obrovský trs, právě začíná kvést,tak řeším dilema,jestli to risknout a nechat na zimu v zemi.Zřejmě ale nepřežije… :-(
já je na zimu uklízím do sklepa a ven je dávám na jaře,ale na hřbitově už mně letos 2 zmrzly,tak jsem udělala truhlík s chvojím,mahonem a šípkem a to zimu přežije-pokud si to někdo neodnese domů :think: :-P
jak všichni píšou,tak je dávají do sklepa,zřejmě ty šlechtěné zimu nesnesou.Děkuju za odpově´d.Irena
Děkuji moc za upřímné sdílení. Myslím, že to dám do phrazle weaver game sklepa. Sdělte mi prosím svůj názor.