Cibule mi nenaroste, zůstává placatá a má tuhé slupky, chuťově nic moc, je tvrdá a tuhá, bílá i žlutá a to mám již 3. rok, Poradí někdo proč tomu tak je? díky.
Je skutečně cibule vypěstovaná ze sazečky méně trvanlivá než ze semínka, takže ji zkonzumovat dříve?
Sartis, máme ten samý problém, cibule vypěstovaná ze sazečky moc dlouho nevydrží, okamžitě ji máme ke spotřebě, nevím co to je, ale hlavně že je vůbec nějaká, že? Naďa :think: :think: P.S. ale chuťově je dobrá…
Liduško, podívám se do nějakých chytrých materiálů, nebo kdyby toto četla Muškatek nebo Maariee, určitě nám poradí…pěstitelky, kde jste? Naďa :think:
A kdy se správně sází cibule,aby byla pěkná-únor,březen,duben??? :think: :think: :think:
Liduš, my jsme na severu, my v Liberci ještě víc! Když se dá začít pracovat venku, u nás je to nejdříve tak v dubnu. No a tak si tu cibuli koupíme! Ale je to škoda…Naďa :think:
Představ si,že dnes mi dala sousedka ze zahrady cibuli a byla placatá,jěště jsem takovou neviděla a sázele ji v dubnu :palec: :palec:
Já myslím, že je to druhem cibule, ne? Pokud ne , vyveďte mě z omylu. :think: :think: :think: :think: :think:
Kyti, jakou cibuli sázíš, seješ? Já si také myslím, že záleží na půdě a druhu a případně na manželovi, který to sází a seje a nedá si poradit…Naďa :think:
Naďo, já cibuli nepěstuji . Já ji koupím a vyberu si jaká se mi líbí. zdravím Hanka
Dobře děláš,protože člověk má s tím tolik práce a když to nedozraje :-( :cry: tak je z toho smutno
kyti, děláš dobře že se tím netrápíš! Já Ti mám ale ráda, když ze semínka vyroste mladá cibulka tak na vaření, jsem jak koza, protože mám ráda směsi cibulková nať, petrželka, libeček, nasekat a dát na brambory a vlastně na cokoliv, mňam Naďa :lol:
holky já jsem přes kytičky a zeleninu si koupím kdy chci a jakou chci, nemám moji maličkou zahrádečku nafukovací
…ale kytí, to jsem netušila že máš zahrádečku rozměrů pánského kapesníku! To teda sorry! Buď ráda Hani, alespoň se nemusíš plahočit! Malé zahrádky jsou krásné! Naďa :palec: :palec: :lol:
…no to je krásné přirovnání, to se Ti fakt podařilo! N.:potlesk: :potlesk: :potlesk:
:lol: :lol: A já právě cibuli sázím ráda pro její absolutní nenáročnost a vždy dobrý výsledek :lol: :lol: Druh neřeším, paní kde kupuji, má stejně jednu, vlastně dvě..červenou a bílou :lol: No a když jsme u těch rozměrů..těch 2600 m2 něčím zaplácnout musím, že :mrgreen: Takže tak u nás s cibulí :wink:
Já bych jenom chtěla říct,že každý děláme podle svých možností a schopností že jo :lol: ,ale je dobře,že si tady můžeme poradit a to je dobře,já děkuji všem :palec: :palec:
Na poslední reakci, takže na Lidušku :-( Cítila jsem z něj něco jako výtku,ale zle jsem rozhodně nemyslela nic..
Ježiši,nééééé,já to myslela dobře,jsem ráda,že si tady můžeme psát a poradit si,děkuji,Magdalenko,Ty máš výhodu,že bydlíš na Moravě,tam je o hodně tepleji,než tady u nás na severu,proto se vám líp daří všechno pěstovat,tady většinou prší,nebo je chladno,Naďa to ví,ale snažíme se vypěstovat aspoň něco,proto se na všechno ptám a já se radši zeptám 2 krát,abych něco nepopletla :lol: :lol:
Doporučuji obrátit se na Ing Iva Kotrleho z Čelechovic. Je to šéfšlechtitel cibule v Sempře. Na webu při zadání jména už najdete.
Na cibuly vždy musím používat prkénko, abych nepoškrábala pracovní desku. Našla jsem ale stránku, která mi ukázala, že nemusím při krájení používat ochranné pomůcky. http://kuchynske-pracovni-desky.cz