Máte někdo zkušenosti s „náhodnými“ opakujícími se čísly, např. na hodinách nebo SPZ? Od prosince 2022 mě všude pronásleduje číslo 1212. Kouknu na hodiny a je 1212.
Včera jsem byla v OBI pro hnojivo a při čekání u kasy koukám na čárkový kód a vidím 1212. Dnes jsem zasadila šantu kočičí (mám 7 chlupáčů a milují kočičí trávu) a opět koukám na popisek na obalu a vidím 12/12/2023.
Zkoušela jsem najít nějaké informace na internetu, ale v češtině toho moc není. Například tento článek tvrdí, že se jedná o „andělské číslo“: https://chi-nese.com/…ual-meaning/
Máte s tím zkušenosti? Prohlížela jsem si katalog květin, tak mě napadlo se rovnou optat tady na fóru :)
Zablokovat a hotovo. Není nic jednoduššího. Ale jako jinak dost zajímavé. Původně jsem myslel, že myslíte telefonní číslo. Ale jako když se nad tím zamyslím, tak jsou věci, které se pravidelně opakují. :) Já jsem nedávno kupoval lesnické pletivo a v obchodě jsem měl hrozný moment de javu. Kdy jsem myslel, že vidím učitele ze základní školy, kterého už vidět nemůžu.
V psychologii existuje termín „Barnumský efekt“, který popisuje sklon lidí vidět obecně formulovaná tvrzení nebo popisy jako přesně odpovídající jejich vlastní situaci. To může vysvětlit, proč si můžeme všímat opakujících immaculate grid se čísel a přiřazovat jim speciální význam, jako je to, co popisuje odkazovaný článek o „andělských číslech“