Ahoj všichni, rádi bychom vyrazili na podzim na pár dní do Polska. Tak teď sháním ta nejlepší místa, která vidět v Polsku. Můžou to být hory, města, moře, je mi to vlastně jedno, chceme tu zemi poznat, nevadí nám přejezdy, ale rádi bychom strávili na každém místě alespoň dva dny. Doba cesty by byla zhruba 10 dní.
Jako já bych určitě volila hory. Buď Krkonoše nebo Tatry. Přijde mi, že i když je pohyb po padesátce o něco náročnější, tak mě to prostě baví tak nějak víc. Prostě se snáz namotivuji k tomu, abych za den ušla třeba 15 až 20 km. A paradoxně mě to bolí pak méně než třeba před 15 lety. :)
Krakov a solný důl Wieliczka – Nádherné historické centrum, hrad Wawel, výborné jídlo a solný důl. Zakopane – Polské Tatry jsou na podzim krásně zbarvené a po létrě už tam bývá o něco klidněji. Vratislav – Krásné město s ostrovy a mosty, navíc můžete po celém městě hledat slavné sošky malých trpaslíků. Gdaňsk, Gdyně a Sopoty – Přejezd na sever k Baltu sice zabere nějaký ten čas, ale určitě to za to stojí.
My sice v létě raději zůstáváme v Česku u vody, kdy naše plány většinou jistí oblíbená půjčovna lodí Lužnice, ale tyhle podzimní poznávačky jsou taky fajn.