Diskuze

Ostatní okrasné rostliny

Ibišek - pěstování, fotky, výměna

labut 07.03.10

Dobrý večer pěstujete ibišky?Tuhle diskuzí bych chtěla založit,protože si myslím že ibišek je moc krásná rostlina.

Reagovat
Re: labut | kuchentante 22.02.12

Potreboala bych poradit. V lete jsem i privezla z Italie Ibisek, krasne kvetl a ani prevoz mu neublizil. Po lete jsem ho dala do zimni zahrady a tam se uplne zblaznil, kvetl celou zimu a dost vyrostl. Ted mu zacinaji zloutnout listy, je cas ho ostrihat? Jak? Kolik? Presadit? Prosim o pomoc, rada bych se zase v lete tesila z teto krasy.

Reagovat
Re: kuchentante | emilka12 22.02.12

Záleží jak je chcete velké a jaky tvar.Já mám z jednoho stromek metrdvacet vysoký.Kamarádka stříhá ibišek koncem ledna . :) emilka

Reagovat
Re: kuchentante | vlastislava48 24.02.12

Ibíšky máte moc hezké, taky jsem majitelka asi 40 kousků ibíšků a z mé zkušenosti je dobré ibíšky nejméně o jednu třetinu nejpozději v únoru ostříhat oni v létě ohodně více kvetou, když se nestříhají málo kvetou.

Reagovat
Re: labut | denivka 05.06.12

Ibišky pěstuji už několik let, mám jich asi 20,ráda si vyměním zkušenosti

Reagovat
Re: denivka | Roreka 05.06.12

Tak Vás tu pěkně vítám :mavam: :mavam: , taky se ráda podělím o zkušenosti a krásné fotečky :palec: :palec:

Renča

Reagovat
Re: denivka | Vlastislava48 05.06.12

Denivko pěstuješ obyčejné ibi, nebo i tropické, pár tropických vlastním, jsou krásné ale dost choulostivé, hlavně na přezimování.

Reagovat
Re: Vlastislava48 | Roreka 05.06.12

[citace] @Vlastislava48 píše: Denivko pěstuješ obyčejné ibi, nebo i tropické, pár tropických vlastním, jsou krásné ale dost choulostivé, hlavně na přezimování. [/citace]

Dotaz sice nebyl pro mě, ale já se přidávám – mám taky pár tropických a ještě dva přijdou, taky nějaké rouby a zaseto pár semínek kříženců. Tak nějak jsem jejich kouzlu propadla, jsou nádherné :D

Reagovat
Re: Roreka | Vlastislava48 05.06.12

Roreko, já jsem propadla kouzlu trop.ibíšků před 3 roky, další hotové rostliny nekupuju, zkouším roubovat, letos mám celkem úspěch i když se nechytlo vše. Nechodíš náhodou na diskuzi CS- ibíšky, jsou tam príma lidičky a je opravdu co číst a na co se koukat.Jestli se můžu zeptat které trop.ibi máš?

Reagovat

Já jsem se zbláznila už na podzim, ale kvůli ceně jsem koupila až teď. A nic jiného mi nezbývá než kupovat, na výměnu nemám co nabídnout :oops: . Z tropických mám Midnight Serenade, na cestě Paper moon, Robyn Ann. Minulý týden jsem zkusila naroubovat Wampire Dance a čekám roub Love a Barbie. Nasazeno mám 10 semínek a z minulého roku 3 semenáčky – nevím jaké, dostala jsem. Takže květy jsem zatím neviděla. Pak mám z Buchlovic Adélu (to je zatím můj největší favorit), Madonnu, Isobel Beard, Fiestu, Golden Belle a Blue Beauty. Taková ta kalsika. Na diskuzi CS jsem byla kdysi před dvěma lety, ale to jsem s těmi obyčejnými moc neuspěla. Určitě jsou tam skvělí lidé a pravda nakukuju na příspěvky a kochám se kochám a čtu si poznatky a rady, ale tak jak říkám, bhužel nemám zatím co nabídnout. :( :(

Reagovat
Re: Roreka | Roreka 05.06.12

A můžu se zeptat jaké máš tropické ty? Kdyžtak mi písni přes zprávy.

Renča

Reagovat
Re: Roreka | denivky 05.06.12

Pěstuji takové, které se dají v létě pěstovat venku a vzimě je mám třeba ve sklepě nebo v práci na nevytápěné chodbě. Většinu mám z Buchlovic, nejstarším je asi 6 let, jdou krásně, brzy pošlu fotky. Taky mám zájem o nějaké zajímavé nové, které by se daly takhle pěstovat.

Reagovat
Re: denivky | Bergenia 06.06.12

Mohla bych Vám nabídnout ty na fotkách, které Váš způsob pěstování snesou spolehlivě. Nebo mohou být celou zimu v bytě na okně, kde navzdory ústřednímu topení (není pod nimi) vytrvale kvetou.

Reagovat
Re: labut | Alča1989 22.07.16

Zdravím,

taky je Ibišek mou oblíbenou kytičkou :) Pěstuji ho normálně na zahradě k mému podivu se mu nádherně daří (a to se za nějakou skvělou zahradnici moc nepovažuji). Třeba na *** jsem sice četla, jak se musí na Ibišek opatrně se zálivkou, jinak může dostat různá houbovitá onemocnění a zajít, ale zatím s tím nemám problémy. Kamarádka pěstuje Ibišek doma, dělá co může, měří vlhkost půdy atd. a stejně se jí nedaří. Možná i tady platí, že čím víc se snažíte, tím je to někdy horší. Já zase říkám, že přežijí jen nejsilnější (hlavně co se týče kytek) :)Takový přírodní výběr :lol:

[male]Edit admin – odkaz[/male]

Reagovat
Re: labut | siana 12.09.16

Zdravím všechny ibiškáře :-) Máme doma nádherný 20-letý ibišek, který každoročně kvete záplavou krémových květů s rudým středem. Před dvěma týdny jsme se vrátili z dovolené; sousedka, která zalívala, mi předala všecky kytky v pořádku. Poslední dny ale ibišek shazuje listy i poupata a objevila jsem s lupou nějakou mušku asi 1,5 mm velkou (zvětšené foto přikládám). Na spodní straně listů jsou malilinké černé tečky (také viz. foto), listy jsou ulepené a vysáté (proti světlu mapovitě prosvítají).Prosím o radu, co mám dělat, chemický postřik kvůli kocourovi ale nemůžeme použít. Zvažovali jsme, že ibišek razantně sestříháme a maximálně ošetříme nějakým roztokem s kapkou jaru a kapkou oleje. Je to tak správně? Nejedná se o molice, ty důvěrně znám z rajčat… Děkuji za vaše rady.

Reagovat
labut 07.03.10

Toto jsou moje :-)

Reagovat
Re: labut | Miloslava Valinová 31.10.12

Přidávám foto. Zahradnictví Valinová

Reagovat
Re: Miloslava Valinová | pucek 10.08.13

[citace] @Miloslava Valinová píše: Přidávám foto. Zahradnictví Valinová [/citace] p. Valinová, vám to všechno nádherně kvete, vaše kytičky mají určitě přesně to, co potřebují. Já s některými bojuju, ale ani hnojení a pobyt na zahradě zatím nepřinutil moje ibišky kvést. Možná je to špatným přezimováním, ale jiné jim nemůžu poskytnout. Ale třeba Lantanu jsem měla v zimě v bytě při 22°C a krásně kvete.

Reagovat
Re: pucek | interpreter 11.08.13

Letos mi ibišky ochotně kvetou, o)

Reagovat
Re: interpreter | pucek 11.08.13

To je opravdu čím se chlubit, super :potlesk: :mavam:

Reagovat
Re: interpreter | copatice 11.08.13

Holky ještě na sedm barviček čekám..až vykvetou

Reagovat
labut 07.03.10

další

Reagovat
labut 07.03.10

další

Reagovat
labut 07.03.10

další

Reagovat
labut 07.03.10

další

Reagovat
labut 07.03.10

další

Reagovat
labut 07.03.10

mohla bych vyměnit ten první mám rostlinku a další můžu dat řízky :-)

Reagovat
Aspera 07.03.10

Jé to je krásná diskuze, já mám doma dva ibišky a naposledy kvetly, když jsme je dostaly. Mohly byste mi prosím poradit jak je donutit kvést znova? Labut máš krásné ibišky moc se mi líbí.

Reagovat
labut 07.03.10

ahoj aspero jaké máš barvičky? a ohledně kvetení těd pořádně ostříhat a hnojit kristalonem plod a květ,můžeš dát fotku celé rostlinky?

Reagovat
Aspera 07.03.10

Dodám zítra, teď už se mi nechtějí fotit a mám pocit, že byl jeden červený a druhý buď do oranžova nebo růžova, ale to už si nepamatuju. Už několik let nekvetou. Ostříhané je už mám, jsou u okna, aby měli světlo, ale svítí na ně jen ráno. Tak zkusím ještě to hnojivo a třeba je ukecám.

Reagovat
Taminka 07.03.10

tak teda musim kvety pochvalit..takhle jsem ibisek videla kvest u sve tety,mela ten ktery kvetl stale a mel neustale plno kvetu.. Me ibisek uvadl asi po tydnu co jsme ho koupila a to mel plno kvetu.. :-( ted mam doma ten ktery kvete jednou za uhersky rok tak snad ho nekdy kvest uvidim.. Tobe kvety zavidim

Reagovat
labut 07.03.10

taminko dočkáš se stačí jen sluníčko a hnojit :-)

Reagovat
Aspera 07.03.10

labut, jak moc potřebujou sluníčko? Jsou sice u okna, ale jak jsem psala jsou na východě, takže sluníčko jen ráno.

Reagovat
labut 07.03.10

no já je mám přes léto venku v altánku kde na ně nesvítí přímé slunce a když jsou doma tak na parapetě nebo na světlém místě,ale ne přímé to by popálilo :-)

Reagovat
Perma 07.03.10

Tak já mám 2 ibišky – oba červené. Jeden má jednoduchý květ, druhý ten bohatší květ. Abych se přiznala, moc se jim nevěnuji, v létě zaliji, ale ani nehnojím a kvetou. Mám je ovšem oba přes léto venku, a to je myslím ten důvod, proč kvetou i přes mou nedbalou péči.

Reagovat
Aspera 07.03.10

Já bych je mohla dát ven jen na balkon, ale ten je na jihovýchod, takže skoro celý den přímé slunko.

Reagovat
vulpes 07.03.10

Nejsem odborník, ale mám zkušenost s ibiškem na vnitřním okením parapetu na jižní straně tzn. přímé žhavé slunce celý den a moc mu to svědčilo. Jen bylo potřeba hlídat zálivku, nebo-li zalévat skoro denně. Kvetl bez přestání rok a půl, stále několik květů najednou, až jsem o něj měla strach,nato že to byla rostlinka jen cca 30cm. Tak jsem ho před letošní zimou nemilosrdně zastřihla a šoupla do chladnější a stinnější místnosti na povinný odpočinek. I další veliký ibišek (cca 1m x 1m) jsem měla na jižní straně u okna a také kvetl mohutně celou sezonu,na zimu vždy razantně střihnu. Opět teda bylopotřeba skoro denně zalévat, byl jak hysterka na tu vodu :-)

Reagovat
Marpe 08.03.10

Zdravím :wink: ,

taky mám doma ibišek – červený, ale naposledy mi kvetl asi před 2 lety a něco. To jsme ještě bydleli u tchánů. Od té doby se snažím dělat vše, co dřív – hnojit, zalévat, stříhat a nic… prostě nepokvete a nepokvete. Ještě jsem se chtěla zeptat, mám ho ostříhat ještě teď? (babča tvrdí že už ne – prý by nekvetl) – já ho stříhala někdy v prosinci a je znova obrostlý, jako bych nestříhala. V létě ho mám na lodžii (jih) na parapetu venku a přes zimu zase na vnitřním na chodbě. Sluníčka tam má myslím dost…

Reagovat
markos 08.03.10

Marpe, stříhej! bez obav do toho! pak pohnojit a hodně světla a měl by kvést.

Labutko, máš je nádherný. Já mám problém, že se mi moc nechytaj řízky. Mám nějaké ibišky z Buchlovic, pak žlutý plný, žlutý jednoduchý, oranžový patrový z lealie (nedaří se mi množit!!!). Zkusím vložit odkaz na minigalerii.

Bohužel, víc nemám nafoceno.

Reagovat
markos 08.03.10

Ale tento už labuťka má…

Reagovat
Marpe 08.03.10

markos – a nevadí, že už byl jednou stříhaný v prosinci? To jsem vzala docela radikálně, ale zase celý obrostl.

Reagovat
Marpe 08.03.10

Momentálně vypadá takto…

Reagovat
baghira 08.03.10

[citace] Perma píše:
Mám je ovšem oba přes léto venku, a to je myslím ten důvod, proč kvetou i přes mou nedbalou péči. [/citace]

To určitě není ten důvod .. My mám doma dva obří ibichy – skoro 3 metrové keře, a ty kvetou po celý rok, ačkoliv už nebyly léta přesazované (kdoví jestli vůbec někdy, když jsem se seznámila s manželem, tak byly už obří – a to je už 10 let a nikdy jsme je nepřesazovali). Ven se taky nepodívají, nemáme balkon ani zahradu. Nehnojíme, jen zaléváme.

Reagovat
labut 08.03.10

ahoj markos máš je nádherné a marpe já je stříhám v únoru :-)

Reagovat
Lesina 08.03.10

Ahoj, jdu se k vám přidat :)

Ibišky mám tři, červený plnokvětý, bílý a oranžový.

Jenže… červený je obří hujda, čím míň se o ni starám, tím víc kvete. Loni jsem ji nestříhala a konečně vykvetla. Bílý je chudinka, co má víc květů jak listů a cosi mi ho požírá a oranžový mi vykvetl a holky ho zlomily, tak doufám, že pahýlek obroste…

Už nutně potřebuju jaro abych je šoupla ven, přesadila, pohnojila, postříkala a doufala, že se proberou :)

Reagovat
eva76 08.03.10

my máme ibišek už cca 4 roky, za chvíli to biude docela statný strom, ale nikdy nekvetl, nevím proč :nevim: a co udělat pro to, aby vykvetl

Reagovat
Lesina 08.03.10

Ale trochu se pochlubím :) Tohle je ten můj aktuálně zlomený: 

Tenhle bílý mám napadený a skorto odlistěný – potřebuje nutně přesadit a postříkat: 

A tohle je květ té červená obří obludky:

Zrovna mi od něho kvete ulomená zasazené větévka v kuchyni na okně :)

Reagovat
eva76 08.03.10

lesina: jéééééééééééé 8-o :palec:

Reagovat
labut 08.03.10

KRÁSNÉ LESINA :-)

Reagovat
ivusha 08.03.10

Jéé super aktuální diskuze. Pochlubit se zatím nemám čím, takže sem ho omydlila a zítra vyhrabu kristalon z loňska. Ještě se zeptám – ty ofidlané větvičky mám dát do vody, nebo rovnou píchnout do hlíny? Hlínu mám speciální, na řízkování. Díky, doufám, že se taky budu moct brzo pochlubit. Nádherná přehlídka barev.......

Reagovat
Marpe 08.03.10

Holky, jak to děláte, že máte tak krásné ibišky :think: , mě poslední dobou všechno hyne. Ani gloxínie se mi moc nevedou… :-? .

Reagovat
labut 08.03.10

ivuško můžeš je dat do vody,já to dávám do vody do které přidám kousek dřevěného uhlí proti zahnívání a jaké máš barvičky?

Reagovat
goldenka 08.03.10

mám jen dva, ale kvetou krásně, teď je mám ostříhaný až k zemi ale přidám fotky z léta. Jinak je neletním, jen razantně stříhám v únoru :mavam:

Reagovat
goldenka 08.03.10

ještě žlutý

Reagovat
labut 08.03.10

goldenko krása

Reagovat
Pája 01 08.03.10

Tak já mám taky tři. Jeden červený pak růžovej a oranžovej. Ten červenej mám už asi 6 let a každej rok mi kvetl. Taky ho v únoru ostříhám a když už nejsou mrazejky tak jde ven a je tam až do podzimu. No a na podzim jak ho dám domu tak rozkvete. Přdminulej rok měl 15 květů. Nejvíc za tu dobu co ho mám.

Reagovat
Pája 01 08.03.10

Oranž :-)

Reagovat
Pája 01 08.03.10

Akorát je škoda že ty krásný květy nevydrží dýl jak jeden den :-(

Reagovat
Pája 01 08.03.10

Tohle je ten 6 let starý červený

Reagovat
Jitulinaja 09.03.10

Dobrý den, chtělabych se zeptat jak nejlépe zaořenit ustříhané ibišky. Mám doma dva ze Španělska,mají tmavě červené hodně lesklé květy, bohužel nemám fotku. Několik známých mi říkalo o mladou rostlinku, ale ať dělám co dělám, ve vodě vždycky začnou na stoncích takové boule, potom vylezou jeden dva kořínky a tak za týden upadnou.

Reagovat
Re: Jitulinaja | petr m 09.08.13

Jé, já mám právě teď ve Španělsku nařezané větvičky. Mám je ve vodě, pořád kvetou. Velké červené květy, doufám že se mi je podaří živé dopravit domů rozmnožit. Radši ještě nějaké větvičky nařežu.

Reagovat
Lesina 09.03.10

Já bych je namočila do stimulátoru zakořeňování a pak hned dala do hlíny. Tak na dva týdny bych ten květináčk šoupla pod fólii. :)

Reagovat
ivusha 09.03.10

Labut díky, barvu???? :lol: :lol: :lol: no to já si už napamatuju...­....tak dlouho už nekvetl :oops:

Reagovat
Jitulinaja 10.03.10

A ten rychlo zakořeňovač se normálně koupí v zahradnictví?

Reagovat
Vivace 10.03.10

Stimulátor růstu koupíš třeba v květince nebo v obchodech, kde se rostliny prodávají. Já je dávám nejprve do agroperlitu a pak když pustí kořeny, tak teprve do substrátu.

Reagovat
Vivace 10.03.10

A ještě dodávám, je lepší, aby rostlinky na zakořenění nebyly v přetopené místnosti nebo za rozpáleným oknem.

Reagovat
Jitulinaja 10.03.10

Díky moc za radu, vyzkouším a třeba už někomu konečně budu moct dát novou rostlinku :-)

Reagovat
Lesina 10.03.10

Tak jsem tu svou obludku pod dojmem této diskuse trochu ohlodala:

a po zákroku (bývala jsem razantnější, tohle je jen velmi mírné :))

Schválně pohledám, zda najdu staré fotky

Takhle taky dopadal :D Ale nevolejte na mě ochránce kvítek, ju?

Reagovat
Vivace 10.03.10

Lesino, on ten střih je potřeba, já je taky takto hlodám (a nejen ibišky) a v létě se mi vždy odvděčí :palec: (fotky nemám)

Reagovat
labut 10.03.10

lesi uvidíš kolik budeš mít květů :-D

Reagovat
Lesina 10.03.10

[citace] labut píše: lesi uvidíš kolik budeš mít květů :-D [/citace]

No, loni jsme prvně nestříhala… A ibišek poprvé kvetl :D:D:D:D Ony ty moje potvory nějak mají vlastní hlavu.

Reagovat
Re: Lesina | čálok 24.06.16

Taky mám léta ibišek kvetl asi 2× jde jenom do listů nedávno jsem ho trochu ostříhala je u okna, ale nevím čím to je, že nekvete asi budu mused přesadit nebo začít hnojit. Poradíte? díky :,(

Reagovat
Re: čálok | čálok 24.06.16

Taky by mě zajímalo proč mě nikdy ta odřezaná větvička ve vodě nepustí kořenyy, co dělám špatně díky.

Reagovat
Marpe 11.03.10

Pěkný den všem :wink:. Ještě takový malý dotaz… čím to, že mi občas žloutnou listy?

Reagovat
Lesina 11.03.10

[citace] Marpe píše: Pěkný den všem :wink:. Ještě takový malý dotaz… čím to, že mi občas žloutnou listy? [/citace]

Tipovala bych sucho :)

Reagovat
Vivace 11.03.10

Moje ibišky zežloutly, když jsem je dala z tepla do chladné místnosti, takže možná i náhlou změnou teploty. Ještě mě napadá nějaký saví škůdce (sviluška).

Reagovat
Marpe 11.03.10

[citace] Lesina píše: [citace] Marpe píše: Pěkný den všem :wink:. Ještě takový malý dotaz… čím to, že mi občas žloutnou listy? [/citace]

Tipovala bych sucho :) [/citace]

Právě že se snažím docela dost zalévat, sucho nemá určitě. Tak fakt nevím :nevim: .

Reagovat
Lesina 11.03.10

[citace] Marpe píše: [citace] Lesina píše: [citace] Marpe píše: Pěkný den všem :wink:. Ještě takový malý dotaz… čím to, že mi občas žloutnou listy? [/citace]

Tipovala bych sucho :) [/citace]

Právě že se snažím docela dost zalévat, sucho nemá určitě. Tak fakt nevím :nevim: . [/citace]

Tak moc mokro :D:D:D:D

Reagovat
Marpe 11.03.10

Lesino – tak zkusím míň zalévat a uvidím… ale vidím to bledě – ať zkouším vše možné, nekvetl mi už asi přes 2 roky. Dneska koupím hnojivo a zkusím i mu trošku přilepšit :lol: .

Reagovat
Lesina 11.03.10

Mám fotku starou deset let, kde je ten můj červený ibišek. Nekvetl mi nikdy… Až loni. Tak neztrácej naději :)

Reagovat
Marpe 11.03.10

8-o 10 let?? :lol: Tak to se načekám :lol: :roll: . Možná jde i o to – vychytat správné místo na umístění. Když jsme bydleli s tchány, tak kvetl krásně a celou sezónu. A jak jsme se přestěhovali, tak nic. Přitom vlastně dělám pořád to samé…

Reagovat
Pája 01 11.03.10

Mě žloutnou listy když ho dávám na podzim domu. Takže je to i teplotou. Vždycky celej opadá ale kvete.

Reagovat
goldenka 11.03.10

mě začal opádavat když se začalo topit, takže jsem ho držela s těží při životě, před měsícem jsem ho ostříhala, nechám mu vždy tak 5 listů, víc ne a už je zase parádně narostlej, jinak mě se osvědčilo to dát zakořenit hned do hlíny, protože když jsem ho nechala ve vodě nikdy z toho nic nebylo, vloni mě kvetlki, každý měl minimálně 30 květů, stalo se že měl i 5 květů zaráz a hlavně se na něj nesmí šahat. Jak se s ním pohne tak mu poupata opadají, takže je potřeba si zavčas rozmyslet kde ho nechám, teď ho mám na parapetě a vloni už jsem pomalu neviděla z okna, jenže kvetl tak tam musel zůstal, letos budu chytřejší a dám ho zavčas jinam, protože přes léto dost naroste

Reagovat
labut 11.03.10

ahoj,listy ibišků opadávají přirozeně v zimě ,toto je ten plnokvětý červený a mám ho 22 let

Reagovat
Aspera 12.03.10

tak posílám ty moje rostlinky. Barvy jen typuju, nekvetly ani nepamatuju.

Reagovat
Aspera 12.03.10

ještě druhá

Reagovat
Aspera 12.03.10

Přemýslím jestli je mám od spodu okudlat a nechat jen korunu. Mám strach, abych je nezahubila.

Reagovat
Lesina 12.03.10

[citace] Aspera píše: Přemýslím jestli je mám od spodu okudlat a nechat jen korunu. Mám strach, abych je nezahubila. [/citace]

Já bych to tak asi udělala… A příště zaštipovat hned jak vyrazí.

Reagovat
Aspera 12.03.10

Když ke mě už došly v tomto stavu, ale asi zkusím tu korunku znova vytvořit.

Reagovat
labut 12.03.10

aspi pěkné rostliny já bych nechala jenom vršek a spodek bych oholila

Reagovat
Aspera 12.03.10

chápu dobře, že bych měla to co jsem dala do červeného rámečku ostříhat?

Reagovat
Aspera 12.03.10

ještě ten druhý

Reagovat
Lesina 12.03.10

[citace] Aspera píše: chápu dobře, že bych měla to co jsem dala do červeného rámečku ostříhat? [/citace]

Přesně tak :) Možná bych to udělala ve dvou vlnách – u každé rostliny nejprve půlky, za týden dva zbytek…

Ale ne, je to ibišek, udělala bych to najednou :kytka: To přežijou…

Reagovat
Aspera 12.03.10

Fakt to přežije? Já bych je nerada zahubila.

Reagovat
Lesina 12.03.10

No, asi bych u tohoto

zvažovala nechat i tu horní kštici – takže bych holila jen spodní půlku rámečku… Ale jen protože tak buddeš mít dva růzvě vysoké stromky :)

A neboj, přežijou, vidělas jak jsem holila ten svůj?

Reagovat
Aspera 12.03.10

Lesino viděla a přežil tak snad se povede. Teď už se do nich pouštět nebudu, ale zítra udělám údržbu.

Reagovat
Pája 01 13.03.10

Aspere neboj to fakt přežijou. Mají pěknou korunku tak se neboj ty spodky oholit celé :wink:

Reagovat
Aspera 13.03.10

Trošku jsem je dneska obrala a už vypadají líp. Časem je asi ještě trošku přistříhnu.

Reagovat
Barousek31 17.03.10

ahoj, chtěla jsem poradit. Taky mám doma ibišek, několikrát kvetl,ale te´d jako kdyby se mu u nás přestalo líbit. I jsem ho zkusila ostříhat,ale nepomohlo. Má teď takový světlejší, jakoby vybledlý listy a zdá se mi, jako by na něm bylo i pár pavučinek. asi ho trápí nějaký cizopasník. neporadíte někdo, co s tím? A taky mám ještě problém s kvítkem, kterýmu se u nás říká tlustice, má takový výrazně bílý tečky. Poradíte někdo? P.S. ale ostatní kytky mi jdou, nejsem jen hubič :lol:

Reagovat
eva76 17.03.10

tak já budu tento víkend přesazovat, koupili jsme novej substrát na pokojové květiny s knojivem na 6 týdnů, jestli ani tohle nepomůže, tak už pak nevim :zed:

Reagovat
labut 17.03.10

krásný žlutásek,já bych ho postříkala mospilanem a aji tu tlustici

Reagovat
Gabika 17.03.10

Ahoj,

tchýně má na záhrade ibišek, taký menší krík s veľkými ružovými kvetami. Je „mladý“, má ho len pár rokov. No a minulý rok sa na ňom urobili puky, ale nekvitli, neodpadli, a v podstate tam sú dodnes. Ani za minulý rok nijak veľmi nepodrástol. A tak mi napadlo, že ho asi treba ostrihať??? Tak na polovicu predminuloročných výhonov? (Mám za to, že minulý rok veľmi nepodrástol.)

Skúsenejšie, prosím poraďte. :-)

Reagovat
labut 18.03.10

určitě gabi to myslíš ten venkovní že?

Reagovat
Gabika 18.03.10

ano, venkovní. mám ho ostrihať? na krátko? :wink:

Reagovat
labut 19.03.10

já ho moc nestřihám akvete mi jedna básen jenom bych zkrátila otrošku špičky

Reagovat
Marpe 19.03.10

Tak jsem konečně koupila hnojivo na květ+plod. Ale potřebovala bych poradit, jak často hnojíte?? Děkuju :wink: .

Reagovat
labut 19.03.10

ahoj já hnojím jednou týdně ted a v létě tak 2 krát týdně ale po malých kapkách a zemina musí být před hnojením mokrá ,aby se nespálily kořeny

Reagovat
Marpe 20.03.10

Díky moc :wink: .

Reagovat
eva76 31.03.10

tak já mám přesazeno, přihnojuju hnojivem na květ a stále nekvete, chjooo :cry:

Reagovat
labut 03.04.10

také mám přesazeno a ted čekám na kvetení,už se těším až je dám ven,a všem přeji veselé Velikonoce :-D

Reagovat
interpreter 01.05.10

Ja ho chi také ,o) Kam na tak krásné ibyšky chodíte? ,o)

Reagovat
interpreter 06.05.10

Jak se vám líbí? ,o)

Reagovat
interpreter 06.05.10

[citace] labut píše: Dobrý večer pěstujete ibišky?Tuhle diskuzí bych chtěla založit,protože si myslím že ibišek je moc krásná rostlina. [/citace] Souhlasím ,o) Zde jsou mé úlovky:

Reagovat
Pája 01 07.05.10

Ty jo ty jsou moc pěkný :palec: To jsou obyč nebo nějaký speciál ibišky?

Reagovat
interpreter 07.05.10

V Turecku temer plevel, ale pro me neco nadherneho 8-o Cvakal jsem fotakem jako japonsky turista :lol:

Reagovat
Pája 01 07.05.10

Aha tak to jo. Já myslela že je máš doma. My byli v Řecku a tam znich mají udělaný živé ploty okolo hotelu.

Reagovat
interpreter 08.05.10

Měl jsem je doma. Já jsem si je tam totiž jako poctivý český kytičkář nařezal a řízky si dovezl domů. Skoro všechny se ujaly, ale nepřežily mi zimu, takže už je nemám :::o( Loni jsem si koupil tento žlutý, ale ten byl zase pro změnu něčím napadený, tak mi také nevydržel.

Reagovat
iris66 20.05.10

ráda ho vyměním za můj,který nidy nevykvetl,už ho mám nejmíń 20let a nic,má krásné listy,ale nikdy nevykvetl,příště přidám foto. :cry:

Reagovat
sud 21.05.10

Toho nekvetoucího lumpa dej za trest ven do stínu.Ještě se zeptám jestli ho stříháš,hnojíš a zpíváš mu??? Tak začni :mrgreen:

Reagovat
iris66 21.05.10

tovíš,že ho hnojím a i jsem ho zkusila párkrát ostříhat,ale stejně ne :roll: vykvetl,pak jsem z něho udělala řízek,tedy sazenici novou a ta kupodivu vykvetla krásným bohatým květem,ale jen jedním a jednou a dost.Asi budu muset tedy zaspívat,ale to zhyne úplně.

Reagovat
interpreter 07.06.10

Staci dva dny slunicka a hned takova nadherna odmena ,o)

Reagovat
sud 07.06.10

Nádherný,jen ať se snaží-zasloužíme si to. :lol:

Reagovat
interpreter 13.06.10

Dnesni rano. Hotovy balzam na dusi ,o)

Reagovat
interpreter 13.06.10

Tak jsem zjistil, ze jsem vlozil sty prispevek, tak jeste bonus ,o)

Reagovat
labut 13.06.10

ahojky,krásné ibišky moc krásné :palec:

Reagovat
iris66 13.06.10

to je nádhera,takový ibišek vypěstovat je velký úspěch a radost. :potlesk:

Reagovat
nosanek 25.10.10

Vy je mate krasne. Mi ty moje 4 „potvurky“ opet letos nekvetly. Ale v unoru je radne osviham a neni mozne. Jinak hnojim pravidelne a tak jsem je musela vcera trochu ostrihat uz ted, nebot by se mi ten jeden nevesel uz ani do vany na osvezeni a to nemyslim kdo se s nim ma tahat :lol: Tak snad budu mit pristi rok uspesnejsi. Uz si ani nepamatui snad jak kvetou. Jeden mi jeste nekvetl, druhy je ruzovy a dalsi dva myslim cervene, ale jeden ma plny a druhy „jednoduchy“ kvet.

Reagovat
interpreter 13.11.10

Minuly tyden jsem si poridil ibisek v Globusu za 49 korun. No reknete, neni nadherny? ,o)

Reagovat
sud 13.11.10

Doopravdy pěkný a za ty peníze ??? Nekupte to !!

Reagovat
interpreter 14.11.10

No ja to koupil ,o) Premyslel jsem, zda si nemam koupit dva, jelikoz meli vice barev a vsechny byly plnokvete. Nakonec jsem si koupil jen jeden. Za dva dny se mi to rozlezelo v hlave a vratil jsem se tam pro dalsi, ale uz nebyly.

Reagovat
nosanek 18.11.10

[citace] interpreter píše: Minuly tyden jsem si poridil ibisek v Globusu za 49 korun. No reknete, neni nadherny? ,o) [/citace]

Je nadherny. Za tu cenu bych si koupila hned 3, jen nevim, kde bych je dala :lol:

Reagovat
Aspera 16.01.11

Prosím o rady, kdy se mají správně stříhat ibišky? Mám pocit, že koncem ledna. děkuju

Reagovat
interpreter 17.01.11

Ja to necham az na jaro, pocitam tak zacatkem brezna.

Reagovat
Bábina 17.01.11

Po zhlédnutí fotek lesiny,slintém a tiše závidím.Ty moje vyrostou vždy do ohtomné výše a sice kvetou jako diví,ale vypadají jako rozkvetlá košťata.A stříhám je každý rok jdou dohola.

Reagovat
1popelka 04.02.11

pročpak nevidím žádné fotečky :cry:

Reagovat
interpreter 04.02.11

Co treba kliknout na fotoalbum tematu? ,o)

Reagovat
interpreter 16.04.11

Letosni prvni kvet ,o)

Reagovat
kyti5 16.04.11

:-D :-D přišla jsem se také pochlubit jsem tu dnes nová, tak všechny moc zdravím

Reagovat
kyti5 16.04.11

:-D :-D :-D

Reagovat
kyti5 16.04.11

:-D :-D :-D

Reagovat
kyti5 16.04.11

:-D :-D :-D snad vám taky udělají radost , množím si je sama a hned kvetou

Reagovat
interpreter 16.04.11

nádhera :potlesk: :palec:

Reagovat
kyti5 16.04.11

moc děkuji kvetou mi celoročně v zimě v létě je venčím a vážně kvetou stále

Reagovat
kyti5 16.04.11

:oops: :oops: ještě další exemplář

Reagovat
kyti5 16.04.11

:-) :-) z mé sbírky

Reagovat
kyti5 16.04.11

abych vás moc nezahltila :oops: :oops:

Reagovat
kyti5 16.04.11

tento mám nový -ještě mi nekvetl tak jsem moc zvědavá nemáte takový někdo?

Reagovat
1popelka 16.04.11

A jak si je prosím množíte?Mám ibišky moc ráda,ale nějak se mi nedaří.Přes zimu o ně prostě přijdu. :cry:

Reagovat
kyti5 16.04.11

Jen zapíchnu řízek, který si udělám /větvičku/ do substrátu a on roste a opravdu hned kvetou

Reagovat
kyti5 16.04.11

i takový maličký brzy pokvete mám je od května do prvních mrazíků venku a pak doma na okně celou zimu a stále mají nová a nová poupata :-) :-)

Reagovat
Re: kyti5 | Bios on 10.10.14

Paní Kyti, vstupuji zde, máte je super. My jsme se stěhovali a tak jsem je nechala novým bydlícím. Neprodala by jste mi řízky? Nebo můžu vyměnit. Mám venkovní fialový a bílý. Zdravím Soňa

Reagovat
1popelka 16.04.11

No to jsem blázen 8-o !A do jakého substrátu?Máte je na sluníčku?Hnojí­te?Jak zaléváte? :think:

Reagovat
kyti5 16.04.11

opravdu ale chtějí světlo a slunce :-D

Reagovat
1popelka 16.04.11

To musím tedy ustřihnout jen ten vršek mladý..a asi namočit do stimulátoru..a dát na okno?Asi jen lehce zalévat?

Reagovat
1popelka 16.04.11

Co to máte v těch květináčích na hlíně?Kdy je vhodný je množit?Na jaře?

Reagovat
kyti5 16.04.11

Myslíte ty žluté šipky zapíchnuté v zemině? To jsou lepové šipky na molice a jiné mušky .Spolehlivě očistí rostlinky -všechny mušky se na ně nachytají. To jsem získala sazeničku a asi byla napadená , tak je preventivně do květníků zapichují. Ibišky spíš množím v červnu ,mají pěkně čas zakořenit a je to pro ně asi nejvhodnější doba. Ano a na zasazení je nejlepší nedřevnatá část – můžete namočit do stimulátoru, ale já to ani nedělám. :-D :-D

Reagovat
kyti5 16.04.11

Na zemině mám mušle a kamínky , vozím si je i se zazeničkami z dovolených

Reagovat
1popelka 16.04.11

No to jsem zvědava jestli se mi to podaří.A když je dáváte ven..můžou být celý den na slunci..nebo polostín?Tuhle kytičku taky znáte?

Reagovat
kyti5 16.04.11

je to adénium -/sukulent/ :-D :-D krásně vám roste

ibišky mám celodenně na slunci nemám tu žádný stín a oni ale slunce milují, takže jim to jedině prospívá

Reagovat
1popelka 16.04.11

Ano..adenium..mam několik barev.Je vidět,že taky kytičky milujete. :potlesk: :palec: Příští týden má být už nádherně..nezkusíme dát ibišky už ven? :think:

Reagovat
sud 16.04.11

Nemam slov,krása :lol:

Reagovat
kyti5 16.04.11

Ibišky dám ven až po zmrzlících , je to lákavé ale já vydržím , mám jich hodně a přenášet je sem a tam to jim nedělá dobře, zvlášť pokud mají poupata a květy.Tak být vámi tak také vydržím . :-D

Reagovat
1popelka 16.04.11

ok..poslechnu odborníka :lol:

Reagovat
interpreter 17.04.11

[citace] kyti5 píše: moc děkuji kvetou mi celoročně v zimě v létě je venčím a vážně kvetou stále [/citace] Krásný, myslím, že mám stejný (viz foto výše). Roman

Reagovat
interpreter 17.04.11

[citace] kyti5 píše: tento mám nový -ještě mi nekvetl tak jsem moc zvědavá nemáte takový někdo? [/citace] Já mám podobný, ale není tak dorůžova, pokusím se ho vyfotit. Měl by kvést červeně. Roman

Reagovat
interpreter 17.04.11

[citace] kyti5 píše: abych vás moc nezahltila :oops: :oops: [/citace] Klidně zahlťe, je to nádhera, prostě balzám pro oči, aspoň ty moje ,o)

Reagovat
interpreter 17.04.11

[citace] 1popelka píše: No to jsem zvědava jestli se mi to podaří.A když je dáváte ven..můžou být celý den na slunci..nebo polostín?Tuhle kytičku taky znáte? [/citace] Jedná se o sukulent.

Reagovat
1popelka 17.04.11

Ano..je to sukulent.Máte doma? :wink:

Reagovat
interpreter 17.04.11

Nemam, uz bych ho nemel kam dat ,o) Mam plny byt mucenek a ibisku.

Reagovat
kyti5 17.04.11

ale ty mučenky jsou krásné , nikdy jsem žádnou neměla …taky mám už ale málo místa :think: :think:

Reagovat
interpreter 17.04.11

[citace] kyti5 píše: ale ty mučenky jsou krásné , nikdy jsem žádnou neměla …taky mám už ale málo místa :think: :think: [/citace] Jsou krásné, já bych je za nic nevyměnil ,o)

Reagovat
kyti5 17.04.11

a pěstujete je celý rok doma nebo máte i venkovní? :think:

Reagovat
interpreter 17.04.11

Cele leto je mam na balkone a na zimu je davam domu a jelikoz bydlim v panelaku a mucenky narustaji rychle a zabiraji tim dost mista, tak to byva problem ,o)

Reagovat
kyti5 17.04.11

:potlesk: :potlesk: to musí být překrásný balkon …nemáte foto? :think: :think:

Reagovat
interpreter 17.04.11

Jistě, mám ,o) Další fotky mučenek z mého balkonu najdete v diskusi o mučenkách, zde na Konvi. Roman

Reagovat
interpreter 17.04.11

Mučenka modrá na balkoně.

Reagovat
interpreter 17.04.11

A jeste jedna ,o)

Reagovat
kyti5 17.04.11

:palec: tak jsem to zkoukla jsou překrásné :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Reagovat
interpreter 17.04.11

Děkuji :-)

Reagovat
interpreter 13.05.11

Dnes mi vykvetl další ibišek, letos už třetí :-D

Reagovat
interpreter 13.05.11

Další letošní úlovek ,o)

Reagovat
interpreter 13.05.11

Tento se také letos pochlubil květem ,o)

Reagovat
interpreter 13.05.11

A další ,o)

Reagovat
interpreter 13.05.11

A zatím poslední, který letos už stihl potěšit svým květem ,o)

Reagovat
kyti5 14.05.11

krásně vám kvetou mě dneska zase vykvely tyto ale mě kvetou celý rok

Reagovat
kyti5 14.05.11

a další :-D

Reagovat
interpreter 14.05.11

Nádhera :palec:

Reagovat
Janina.07 25.07.11

Dobrý den,již strašně dlouho scháním tento červený plnokvětý ibišek :-( můžete mi prosím poradit kde jej sehnat?Děkuji,Jana

Reagovat
kyti5 25.07.11

já si vozím sazeničky z Řecka , ale dají se koupit i u nás http://www.zappgarden.cz/…folio-odrud/

Reagovat
Janina.07 25.07.11

Děkuji za odpověd i odkaz,ale momentálně mají vyprodáno :-(

Reagovat
Roreka 12.08.11

Dobrý večer, všechny zdravím. Taky pěstuji pokojové ibišky, tak bych chtěla přispět pár fotečkami

Renča

Reagovat
Roreka 12.08.11

bílý plný

Reagovat
Roreka 12.08.11

červený plný

Reagovat
Roreka 12.08.11

další

Reagovat
Roreka 12.08.11

ještě

Reagovat
Roreka 12.08.11

ještě

Reagovat
Roreka 12.08.11

můj nejoblíbenější

Reagovat
Roreka 12.08.11

ještě jeden růžový

Reagovat
Roreka 12.08.11

jednoduchý

Reagovat
Roreka 12.08.11

Adéla

Reagovat
Roreka 12.08.11

a opět růžový

Reagovat
Roreka 12.08.11

kávový

Reagovat
Roreka 12.08.11

starorůžový

Reagovat
Roreka 12.08.11

poupě nového Španělského – už tři dny čekám až rozkvete a jaký bude

Reagovat
kyti5 13.08.11

tak to je nádherná sbírka :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Reagovat
Roreka 13.08.11

Moc děkuji, letos se mi trošku rozrostla :oops: Mám obrovskou radost :palec:

Reagovat
Roreka 15.08.11

Ahojky všem, našla jsem v zahradnictví kruh ibišek El Capitolio (patrový) ve žluté barvě. Nemáte ho někdo náhodou, jestlu ve žluté vůbec existuje. Já mám jen oranžový a červený a jinačí jsem ani neviděla.

Díky moc za radu Renča

Reagovat
mamčababča 16.08.11

prosím o radu s přesazováním venkovního ibišku, je sázený loni a chci ho dát na jiné místo, lze to a kdy? :-)

Reagovat
1popelka 16.08.11

Kdykoliv a kamkoliv..taková je má zkušenost :palec:

Reagovat
emilka12 22.02.12

Moje ibišky.Emilka.

Reagovat
Janina.07 22.02.12

Paní Emilko nádhera :potlesk: ,ten plnokvětý červený Vám závidím,měla jsem také,ale úplně mi zahynul :,( .Jana

Reagovat
vlastislava48 24.02.12

Pár mých ibíšků, kvetení je z r.2011

Reagovat
Re: vlastislava48 | vlastislava48 24.02.12

moje ibi

Reagovat
vlastislava48 24.02.12

tak první pokus vložení fotek nevyšel,tak snad druhý vyjde

Reagovat
vlastislava48 24.02.12

Nevím co dělám špatně,nejdou mi zobrazit fotky,poradí prosím někdo díky

Reagovat
Janina.07 26.03.12

Ahojky všem,poradí mi někdo,jestli je možné pěstovat ibišek na parapetu okna na západní straně?Sluníčko mi tam svítí celé odpoledne :roll: .Děkuji Jana

Reagovat
Re: Janina.07 | kyti5 26.03.12

určitě je to možné, hlavně je důležité světlo, tak do toho jdi

Reagovat
Re: kyti5 | Janina.07 26.03.12

Děkuji za odpověď a máš koukám krásné kousky :potlesk:

Reagovat
petra79 28.03.12

Ahoj prosím o radu.Koupila jsem si pokojový ibišek,není to ten keř.A chtěla bych si ho namnožit.Mám ustřihnout větvičku zelenou a mělo by na tom být i poupátko?Když ho zasadím,tak zaliju a mám přikrýt skleněnou lahví nebo plastovou a jak dlouho bych to měla mít přikrytý a jakým místě?Děkuji za radu.Trošku možná zmateně napsaný :mrgreen:

Reagovat
Vlastislava48 28.03.12

Petro když si chceš namnožit ze zel.řízků tak větvičku zelenou bez poupátek,zbytečně by to řízek vysilovalo. Na řízku nechej jem pár lístečků,namoč do stimulátoru,zasaď a dej na něj petflašku. 5ízky moc nezalivej,já raději rosím a každý den musíš větrat. Nedávej na slunce,raději tam kde je stínek,než ti začne růst. Toto jsou moje zkušenosti. Možná ti někdo napíše jeho zkušenosti.

Reagovat
Re: Vlastislava48 | Roreka 28.03.12

Souhlasím s Vlastislavou, dělám úplně stejně a docela se daří :) :)

Renča
:mavam:

Reagovat
petra79 28.03.12

Díky za rady :kytka:

Reagovat
Re: petra79 | kyti5 28.03.12

já je ani nepřikrývám ,zapíchnu větvičku do zeminy a je to , on brzy zakoření , ani nemáčím do žádného stimulátoru, vozím si je pravidelně z Řecka a zakoření vždy

Reagovat
Re: kyti5 | 1popelka 28.03.12

A jakoupak zeminu pouzivate??? :think:

Reagovat
Re: kyti5 | Bergenia 18.05.12

Mně se na množení skoro čehokoli nejvíce osvědčilo dát větvičku do čisté skleničky (od přesnídávky) s vodou a čekat. Pokud se nenechá voda shnít (když jsou např. nějaké listy ve vodě apod.), zakoření ibišky vždy všechny spolehlivě. Sázím je až potom.

Já zase nemám dobré zkušenosti s kupovaným zahradnických substrátem. S jakýmkoli. Je to množárna smutnic, které mi pak zamoří celý byt (malé černé mušky) a které mají děsně žravé larvy, které dokáží spolehlivě zničit jak klíčící semínka, tak spoustu zakořeňujících řízků. Navíc na klíčení jsou substráty nevhodné i proto, že je to ještě úplně nerozložená kůra, a tak v ní (a krátce po zasetí či zasazení) na ní masivně rostou plísně. A plíseň si ráda pochutná i na tom, co chcete, aby Vám vyrostlo. Dospělá silná rostlina to v pohodě přežije, ale semenáčky a malé (hlavně bylinné) řízky s tím mají problém.

Reagovat
kyti5 28.03.12

zahradní zeminu koupenou v zahradnictví

Reagovat
petra79 28.03.12

Tak mě tady poradili že zasadit zatím do písku,takže mám to tam a přikrytý pet lahví.Uvidíme co z toho vyleze. :think:

Reagovat
Vlastislava48 28.03.12

Já jsem dávala řízky do písku kdysi dávno a to napodzim. Někdo sadí řízky do perlitu, já s tím nemám dobré zkušenosti, tak dávám do substrátu na pokojovky.

Reagovat
kyti5 28.03.12

já s perlitem taky nemám dobré zkušenosti

Reagovat
Vlastislava48 18.05.12

Jednu mojí zkušenost, do vody na zakořenění čehokoliv dávám kousek dřevěného uhlí, voda se nekazí. A ještě jsem se chtěla zeptat co používáte místo kupovaného substrátů?

Reagovat
Re: Vlastislava48 | Bergenia 29.05.12

Kupované substráty používám, protože bydlím v paneláku. Ale osvědčilo se mi do kupovaných substrátů přimíchávat (hlavně pro pěstování rostlin v truhlících, ale moc to svědčí i všem pokojovkám) normální půdu – ze zahrádky rodičů, ale i z pole nebo ze shrnutých hald zeminy u stavenišť. Minerální složka prostě v půdě být musí, hnojivo jíl nenahradí.

Na množení jsem nejdřív přimíchávala do kupovaných substrátů písek, ale tam problém s plísní byl stejný a navíc u jemného písku hrozilo, že když se ho dá moc, stane se ze substrátu „beton“ – kompaktní hmota bez pórů.

Větší řízky (třeba ibišky) nechávám kořenit ve vodě a do substrátu sázím až s minimálně centimetrovými kořínky. Ty už plísně v substrátu i larvy smutnic zpravidla zvládnou. Malé řízky nebo řízky rostlin, které špatně koření, dávám do rašelinových tablet (jiffy pots). Vyjde to sice dráž, ale tyhle „minikvětníčky“ jsou sterilní a skvěle se s nimi pracuje. Letos jsem si v nich namnožila levanduli, mateřídoušku, šalvěj, tymián a rozmarýn, dokonce se mi v nich povedlo nařízovat ulomenou bazalku a pro maminku na zahrádku jsem v nich letos ze semen vypěstovala sazeničky listového celeru a lichořeřišnice (semena klíčím v kuchyňské utěrce a do jiffy-pots dávám až klíčící). Odkaz na rašelinové tablety je třeba tady (když se jich kupuje víc, vyjdou levněji, vydrží nepoužité neomezeně a jsou velice skladné): http://www.fichema.cz/…i-p-714.html Vyrábějí se v různých velikostech. Já používám malé, měla jsem 2,5cm, teď mám 3cm a myslím, že to bohatě stačí. Když z „minikvětníčku“ začnou lézt kořeny, zasadím ho do země.

Ještě si pomáhám tím, že mám jiffy pots s řízky nebo semenáčky vyskládané v plastovém miniskleníčku (kvůli vyšší vzdušné vlhkosti) doma na okně.

Reagovat
Re: Bergenia | MarkyM 30.05.12

Tak já mam doma jen jeden ibišek,původně kupovaný jako bašta pro želvy :mrgreen: mají nejraději květy ale vůbec nekvete ale co jsem tu vyčetla tak je hodně stříháte tak ho ostříhám a uvidíme. A chci se zeptat jestli můžu ostříhat i venkovní ibišek?Před pár dny jsem ho vynesla ze sklepa a už pěkně obrůstá listama.

Reagovat
Vlastislava48 30.05.12

Já si myslím že na stříhání ibíšku je dost pozdě, zkracují se na podzim a nebo únor-březen. Venkovní pokud je v nádobě bych taky už nestříhala, příjde mi už dost pozdě.

Reagovat
emilka12 30.05.12

Já bych ho nestříhala,ma­ximálně nějakou halouzku.Dala bych ho ven. :mavam: :mavam:

Reagovat
Vlastislava48 05.06.12

Renči moc se tady nevyznám a nevím jak se píše zpráva přímo pro tebe.

Reagovat

Nad obrázkem vlevo je obálečka, na tu kliknout a pak vpravo nahoře – napsat uživateli mail nebo zprávu.
:mavam: :mavam:

Reagovat
Re: Roreka | Roreka 05.06.12

Podařilo se? Renča

Příspěvek upraven 05.06.12 v 13:45

Reagovat
Vlastislava48 05.06.12

Romi píšu email.

Reagovat
pucek 11.08.13

Jak vy to holky děláte? 8o A ty moje nic :zed: Loni jsem zkusila je dát zimovat na chodbu paneláku a hned mi dva ukradli :cert:

Reagovat
Re: pucek | copatice 11.08.13

To jsou lumpove..já je teda na zimu nikam nestěhuju..nemám ani kam..letos bych se chtěla pokusit nějaký rozmnožit..ale vůbec nevím jak a kdy na to… :think:

Reagovat
Re: copatice | pucek 11.08.13

Já jsem myslela, že jim prospěje přes zimu chladněji. V bytě mám tak 22°C celou zimu a tak pořád rostou a pak je na jaře ostřihám-to se má, že jo- a čekám květy a nic :( To množení je právě nejlepší na jaře, když se střihají. Zakoření i ve vodě. Ale dřív mi kvetly, já jsem se přestěhovala a asi se jim tam nelíbí. Mám růžový poloplný a střapatý Schizopetalus.

Příspěvek upraven 11.08.13 v 09:45

Reagovat
emilka12 11.08.13

Já dávám ibišek přez leto na balkon. Tedˇnemá skoro žádny list protože sluníčko je spálilo, ale hodně kvete. Rozmnožování je nejlepší na jaře. Budťo ho dáme do vody a nebo zrovna do hlíny a zaděláme sáčkem. Máte je moc pěkné. :potlesk: :potlesk: :potlesk: 8o :mavam:

Reagovat
Re: emilka12 | copatice 11.08.13

Takže na množení je teď už pozdě???

Reagovat
pucek 11.08.13

Ale no zkusit se to může, mě když se ulomila větvička v zimě, tak mi ji bylo líto vyhodit a zakořenila taky.

Reagovat
Re: pucek | copatice 11.08.13

A stříháte je na podzim i na jaře…nebo jen jaro??? :think:

Reagovat
marus hevakova 11.08.13

Já bych se chtěla taky vytáhnout s ibiškama. Mám je letos koupený.(růžový je pokojový a ten červený je velkokvětý venkovní)ten mám asi teprve třetí týden. Nože sou taky pěkné? :potlesk:

Reagovat
Re: marus hevakova | marus hevakova 11.08.13

[citace] @marus hevakova píše: Já bych se chtěla taky vytáhnout s ibiškama. Mám je letos koupený.(růžový je pokojový a ten červený je velkokvětý venkovní)ten mám asi teprve třetí týden. No že sou taky pěkné? :potlesk: [/citace]

Reagovat
Re: marus hevakova | copatice 11.08.13

No jasan že jsou super :palec:

Reagovat
marus hevakova 11.08.13

Já je ještě nestříhala. mám je asi od června. nebo tak nějak. ale ten venkovní se stříhá až z jara, protože zatahuje a nový roste od kořene znova.
:mavam:

Reagovat

Jasný..ten venkovní mám taky..červený a růžový..a nestříhám ho vůbec..a co jsem zjistila..hodně moc ho zalívej..aby měl veliké květy!!!

Reagovat
marus hevakova 11.08.13

Dík za radu. a nemusim ho dávat do zahrady? chci ho nechat takhle v květinačí přezimovat ve sklípku. :?

Reagovat

S tím zkušenost nemám..já ho mám i v zimě venku..přikrytý chvojím..ale měl by to v pohodě ve sklepě vydržet..

Reagovat
marus hevakova 11.08.13

Ja sem ho koupila v ty době co tu u nas byly ty tropicky vedra a hrozne moc sucho, tak sem ho nechtela dat do ty vysuseny země. proto ho mam v kvetinaci.dala sem mu kompostovou hlínu a i trosku hnojiva a do zahrady ho mozna dam az na jare(tedy podle pocasi. jinak to risknu takhle. :nevim:

Reagovat
marus hevakova 11.08.13

Mam jestě jeden pokojovy, ten je plnokvety a je taky venku.je videt i na tech fotkach.ma zatim jedno poupě ještě zavřene. ale až vykvete, tak se taky pochlubim.pak mam jeste crosandru, doma mi jeste nekvetla ale vzala sem ji i do prace a tam nam vykvetla.tak jí tady taky ukazu. :)

Reagovat

Těším se na fotečky :potlesk:

Reagovat
hevacka 17.08.13

Tak predstavuji tu moji crosandru co nam vykvetla v praci a jeste nektere pokojovky kterym se jak se zda tam daří. ten plnokvety ibisek mi jeste nevykvetl.

Reagovat
čálok 24.06.16

Odpoví mě někdo na mé otázky? díky.

Reagovat
pucek 24.06.16

Já je množila taky větvičkou, spíš dřevnatější konec a navlékla jsem přes ní mikrosáček. Prý je lepší neprůhledný kalíšek apod. Proč nekvete je vždy trochu záhada, někdo s ním žádné cavyky nedělá a kvete mu. Přečti si o nich na webu ibišanda.

Reagovat
čálok 24.06.16

:,( Děkuji za odpověd, takže tu větvičku mám dát do vody a přetáhnout přes ní sácek? a neodkrývat až zapustí kořínky, nebo jak? :roll:

Reagovat
pucek 25.06.16

No taky to bude chtít třeba vodu dolít, nebo vyměnit, takže se to samozřejmě odkryje, to se nic neděje. Pytlík přetahuju i přes tu skleničku. Není to žádná věda :) a někdy platí pravidlo o tom „sedlákovi“. Tak držím palce!

Reagovat
Re: pucek | čálok 25.06.16

Díky vyzkouším až zase budu stříhat a to o tom sedlákovi znám a docela na mě pasuje nemám pravdu? :mavam: :lol: :potlesk:

Reagovat
pucek 25.06.16

:lol: Příroda je nevyzpytatelná a stejně si udělá co chce, tak se to někdy povede a někdy ne :mavam:

Reagovat
Re: pucek | čálok 25.06.16

Děkuji za rady pak se ozvu hezký den. :mavam: :P

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.