Dobrý den, taky to máte tak, že se celou zimu těšíte na jaro a pak přijde konec dubna a vám se do ničeho nechce? A ještě k tomu máte třeba i nějaké zdravotní problémy? Já jsem teď přišla na to, že mi trochu pomáhá inhalační kyslík, ale i tak mám pocit, že je to možná spíš věc nějaké psychiky než fyzického stavu. Jak to máte vy?
Dobrý den, úplně vám rozumím, ta jarní únava je strašná! Člověk se celou zimu těší na sluníčko, a když konečně vyleze, tak je úplně bez energie. Určitě v tom hraje velkou roli psychika a vyčerpání po zimě, přesně jak píšete.
Mně osobně na tohle probuzení z letargie nejvíc pomáhá hodně pít, ale čistou vodu! Abych do sebe dostala opravdu dostatek tekutin a kohoutková voda mi víc chutnala, používám do konvice filtr FL-402H. Zkuste se na pravidelný pitný režim zaměřit, naberte venku aspoň trochu sluníčka a uvidíte, že ta energie zase postupně naskočí. Držím palce, ať je brzy líp!
Já to mám vlastně hodně podobně, proto na jaře pravidelně jezdíme na měsíc k moři. Kamarádka má dům v Itálii, tak si ho od ní na měsíc pronajímáme, pracujeme na dálku, ale hlavně si užíváme takovou tu pohodu po zimě, kdy si vlastně člověk hodně rád odfrkne. A řeknu vám, že je to ta nejlepší psychohygiena.
Jako jo, taky to trochu mám. Ale ono je to taky o tom, že na jaře se člověk prostě rozjede a zastaví až někdy v létě. U nás se teď řešila klimatizace do bytu. Konečně jsme dokázali to, že se změnily stanovy a můžeme si to konečně udělat. A teda musím říct, že to nakonec využilo mnohem víc členů SVJ, než jsem původně čekala.
Já jsem si letošní zimu užila, takže mi rychle utekla a pak jsem se hned pustila do jarních prací na zahradě a úklidu domu, takže jsem si ani nevšimla, jestli jsem nějak unavená :-D . Pořád si ale nacházím čas na relaxování. Večer si zapálím parfémované svíčky a nedělám vůbec nic :-D .