MÁ NĚKDO NĚJAKÝ DOTAZ , TAK SEM S NÍM , RÁD ODPOVÍM :)
Můj sen byl vždycky mít ,,svoje,, citrony a nějaký pomeranč. Nikdy se mi to nepodařilo, prostě to neumím. Kupoval jsem rostliny, rouboval, ne, nešlo mi to! :( Máš radu? předem děkuju.
Dobrý den! Mohl by jste mi prosím poradit, co mám dát na zasklený balkon za kytičky? Skla nejdou otevřít a celý den sem svítí slunko. I muškátům je tady hic! :lol: Děkuji za radu. L.Křížková K. Hora
Dobry den.Muzete mi poradit,kde sezenu sparmanii.Diky
Dobrý den musím Vás sklamat ale tuto rostlinu , už málo kdo pěstuje já jsem ji viděl jen jednou a to u jednoho staršího zahradníka . Skusím trošku zapátrat jestli nějaký zdroj neseženu a dám vědět .
Dobrý den,
nedaří se mi určit zřejmě popínavou rostlinu, kterou jsem našel loni na podzim na plotě v Krnově, resp. mě zaujala poměrně velká tobolka s obřími černými semeny.
Pokud někdo víte, budu rád.
díky Chytil 8o
Dobrý den pane Chytile.
tuto popínavou rostlinu už jsem někde taky viděl. Stejně jako vám se mi nedaří zjistit co je to za popínavku. Kdybych náhodou na něco přišel ozvu se vám.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:
Dobrý den, ráda bych letos osázela truhlíky – j a JZ strana – něčím zajímavým. Nechci klasické muškáty, petůnky…co byste doporučil?
první má reakce bude na radu vysadit si do truhlíku chryzentémy , spíše rada na podzim ale ne na jaro a následné léto z jendodho prostího důvodu chryzantema vydrží krásná 3 týdny poté odkvete a další květenství už tého roku nenasadí . Já osobně si leto budu sadit kombinaci sněhová lavina + dichondra + pupálka , ono je docela hodně možností záleží jakou tomu poté chcete věnovat péči a podle toho zvolit výběr .
Dobrý den,nevím co mám za kytku.Je z Kalábrie kde roste jako lijána u plotů má dlouhé šlahouny ,listy velké,tuhé ,hladké a tmavozelené.Květy má obří žluté a tuhé jako magnolie.velice dobře zakoření.Nemohu nikde zjistit jak se jmenuje ,snad mi poradíte děkuji předem
dobrý den ještě můžu vytvarova hačiku? :lol: :mavam:
co se týče rezu této vrby doporučujeme řezat v jarních měsicích nebo v podzimních měsících popřípadě během celého roku udržova požadovaný tvar rostliny
Chci se zeptat , v jaké teplotě dokážou vydržet ředkvičky ? mám je na balkónu krásně rostou, ale asi je ještě moc zima tak je přikrývam na noc. Jen by mě to tak zajímalo :)
dobrý den , dle mých pracovních zkušeností vím že sněsou – 2 stupně já celou dobu pěstování mám nadkryto bílou netkanou textilii a má to mnoho výhod .
Pane Honzíku,tak jsem vám psala ohledně té cibulky,jěště žádnou nemám na zahradě,myslíte,že jěště není pozdě?říkal jste,že dáte vědět,Lída :think: :think: :think:
Dobrý den, nemohl byste mi prosím odpovědět na tuto otázku? :) Předem moc děkuji! http://www.konev.cz/…a-fleky-990/
dobry den mohli by sa pestovat begonie na chodbe panelaku,kde je rozptylene svetlo.Dakujem vam vopred za odpoved.dovidenia…
Dobrý den , moc neradím pěstování begonie v interiérových podmínkách , zvolil bych spíše nějakou pokojovku a begonii bych našel nějaké venkovní stanoviště
Chtěl bych zasadit ořešák , za jakou dobu se mohu dočkat prvních ořechů?
Dobrý den, jsem tu poprvé, ale jako čtenář se věrně vracím. Mám prosbičku: přesadila jsem si všechny balkonovky do truhlíků, které mám stále doma. Jakým způsobem otužovat kytičky, když jsem doma ráno do půl osmé a odpoledne nejdříve po čtvrté. Ještě jsem se chtěla zeptat, zda-li mám zamáčknout slzičku a zaštipnout všechny balkonovky bez ohledu na jejich květy? Jedná se o Zonale, Verbeny, Euphorbie, Begonie a Petunie a Sundaville a bylinky. A poslední otázka: v bytě nemám příležitost zalévat dešťovkou. Jak dlouhá doba k odstátí kohoutkové vody má být? S díky, přeji pěkný den Elena.
Dobrý den , předem se omlouvám ale pokusím se odpovědět ve stručnosti protože teť vubec nestihám ale co se týče otužováni rostlin tak rostliny by mněli být už připraveny s každého solidního zahradnictví a nemněly by je vykyvy teplot ani slunce spálit , záleží co máte za rostliny ale ze svých zkušeností můsím řici přilíš velká péče rostlinám také škodí . Co se týče zaštipování tak už by rostliny mněli přímo k vám dorazit v krásném kompaktním tvaru které by už nemnělo vyžadovat žádní zaštipovní jen mírné stvarování , čím více a častěji budete zaštipvat tím více odalujete květenství . Dá se také využít chepie a použít retardanty růstu jako je arar nebo retacel
Mně by daleko více, než otužování kytiček zajímalo, jak bych měl otužovat já sám sebe :-D Já se už hrozně dlouho snažím dostat do nějakého otužování, ale stále ne a ne … No, už jsem si o tom i něco přečetl zde na tomto webu – https://jsme.cz/…de-prospesne a tak se mi to snad už podaří… :-) Mějte se moc hezky a přejí krásný den plný tepla!
Dobrý den. Mám klasický dotaz, který už může být otravný, přesto. Máme teď s manželkou možnost jezdit na zahrádku kousek od bydlení, ale jsme panelákové děti. I tak bychom si chtěli něco zasadit (do kuchyně a tak), místa máme neomezeně, čas by se taky našel S čím bychom mohli začít?
Dobrý den – už jednou jsem zkoušela vypěstovat sloní nohu ze semínek a nepovelo se. Jak na to, aby to klaplo? Semena prý se mají předem máčet – jak dlouho? Než naklíčí, tak mají být celá ponořená ve vodě? Ptám se jako Tatar, ale fakt už bych ráda uspěla.. Hezký den, děkuji za odpověd, baghira
Edit: koukám, že sjem v sekci balkonové rostliny. Nu co už, třeba se někdo ozve.. B.
Dobrý večer, pane zahradníku. Můžu použít Travin proti pampeliškám ještě i teď?Na chudobky zabral, dekuji. :mavam:
Dobrý den , dá se to používám celoročně ale je to docela drahá záležitost která se dá používat na malé plochy trávníků , my osobně při udržbách zahrad používáme klasické hnojiva na trávník + dvakrát ročně selektyvní postřiky lontrel + starane učinek o mnoho lepší ale zase o trošku pracnější
Dobrý den, pane zahradníku. Mám tulipány již několik let v záhoně a nevyndavám je, protože jsou mezi ostatníma trvalkama, ale všechny se změnily na žluté. Mám teď žlutou záplavu. Když zasadím na podzim nové, v krásných barvách nepřeperou je tyhle žlutí staříci? :D
Dobrý den, prosím o radu, (jsem uplný laik a začátečník) jak ozelenit prudký svah za domem? Je tam jíl, svrchní vrstva je stržená v důsledku tvarování terénu. První věc je, co s půdou udělat, aby tam vůbec něco rostlo. Navážení ornice by bylo dost obtížné, vzhledem k nepřístupnosti místa. Zatím se tam daří jen ostružinám, kopřivám a bodlákům :( Druhá věc, co tam zasadit, aby svah vypadal upravený?
nejprve bude třeba vyčistit svah od plevele a kořenů- dá to hodně práce a pak by se tam zřejmě nejlíp dařilo nějakým rozchodníkům, barvínku , netřeskům prostě nenáročným kytičkám na kvalitu půdy a pěkně by se svah ozelenil :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:
Dobrý večer, pane Zahradníku. Už jsem dnes napsala jeden dotaz na olověnec ale ten se někde ztratil, tak to zapakuji odborníkovi. Olověnec jsem na jaře moc neostříhala. teď se krásně rozrostl, zhoustl, ale nekvete a nekvete. Trochu jsem zkrátila dlouhatánská šlahouny a teď nevím co dál. Předem děkuji za radu.
Nevím zda Ti pan zahradník odpoví již tady delší dobu není. Běž na Fotodeníky již jsme tam něco napsali. Olověnec zkracuji na podzim na jaře jen ostříhám co uschlo.
Začala mi nějak schnout i když stále prší. Dělá se na ní rez a má spíš než růžové konce, konce zahnědlé. Na jaře vypadala krásně zeleně a až tento měsíc začala chřadnout. Můžete mi prosím poradit co se s ní děje?. Děkuji Iris
Irenko, ostříhej ji, já to udělala a už zase krásně obráží :lol: :mavam:
Zdravím Vás pomocníku! Dům orientovaný na JV, slunce pere cca do 16 hodin. Před domem je asi 6 metrů dlouhý a 1,5 m široký „záhon“, svažující se od domu k chodníčku. Celá léta v něm máme vysázené keře bobkovišní, každou zimu nám spodní keře omrzly ale letos totálně. Manžel 3 spodní uřízl a zbývají nám 4, které chceme taktéž zlikvidovat. A teď potřebujeme radu, co do toho pruhu vysadit. Přemýšlíme o tom, vysadit odolné květiny, které na zimu můžeme ostříhat a na jaře znovu vyrazí. Na tento pruh potřebujeme v zimě odhazovat sníh…Předem díky alespoň za nějaký typ a přeji hezkou sobotu a neděli. Naďa :nevim: :mavam:
Dobrý den pane zahradniku, máme roh domu na jiho-západ docela chráněný a chtěla bych tam zasadit Trubač nebo Wistárii. teď tam roste hlohyně, ale nemá vůbec ty zářivé bobule. ty okamžitě zaschnou a zčernají a celý keř je u vchodu jako bubák. Co by jste mě poradil? :mavam:
Hezký večer, proč rostou surfínkam stále světlejší listy už vůbec nejsou zelené, ale světlounce zelené řekla bych nádech zelené mají
[citace] @mandevila píše: Hezký večer, proč rostou surfínkam stále světlejší listy už vůbec nejsou zelené, ale světlounce zelené řekla bych nádech zelené mají [/citace]
A máš je dostatečně pohnojené_Měla jsem u sebe vnuka. Zapoměla jsem mu dát najíst a on se nehlásil. Bylo mu špatně, změnil barvu do bíla. A až se najedl tak zružověl. Tak jestly nemají tvoje surfínly hlad. :nevim: :nevim: [citace] @mandevila píše:
[/citace]
Hlad si myslím nemají dávám jim hoštický hnojivo.Od sadby už po pátý, tak nevím. Díky
A mají dostaek slunce? Jináč bych je přihnojila. záleží na velikosti rostliny.To chce obrázdek :think:
Slunce mají taky dost já nevím co chtějí na té fotce je to špatně vidět.
Slunce mají taky dost já nevím co chtějí na té fotce je to špatně vidět.
PROSÍM NEVÍTE KDE BYCH KOUPILA TŘEMDAVU-DICTAMNUS DĚKUJI
Před třemi roky jsme ji také dost beznadějně sháněli a nakonec jsme ji objevili ve školkách v Litomyšli. Zkuste to tam. Nevím, co o ni víte, ale citlivým lidem může způsobit puchýře podobně jako bolševník. Jestli máte malé děti, tak na tuhle krásnou kytku velký pozor.
Díky moc- :) četla jsem hodně o třemdavách, tak vím že je nebezpečná.
zdravim.kde přesne přezimovat durman. a mam ho ostřihat v zime.diky :mavam:
Durman chce chladnější chodbu, garáž, místnost tak cca do 10 st s trochou světla, doporučuje se uříznout výhony, aby na jaře výrostly silné a pěkně obrazil :lol: :lol: :lol:
Dobrý den, koupila jsem si na zahrádku jahodník Red Ruby a nevím, co s ním na zimu. Musí se nějak sestříhávat nebo se nechává být jak je? Děkuji.
Dobrý den, prosím jak se na zimu pěstuje exotický bělokvět. Přes celé léto jsem to měla ve velkým květináču a 4 ks vedle sebe, potřebuji se dozvědět co stím dál. Děkuji za pomoc a radu. Květinu jsem si koupila u Bakkra a když jsem poslala dotaz, tak mi bylo odpovězeno, že to neexistuje.
Http://www. konev. cz/diskuse/ma-nekdo-nejaky-dotaz-tak-sem-s-nim-rad-odpovim-553/# [citace] @ZAHRADNÍK píše: MÁ NĚKDO NĚJAKÝ DOTAZ , TAK SEM S NÍM , RÁD ODPOVÍM :) [/citace] Dobrý den, prosím poraďte, kde v Praze koupím sazenice Bergenií. Děkuji.
Jak vysévat semena šalvěje zářivé, na povrch či zahrabat, a jak hluboko?
Dobrý den,
máte nějakou zkušenost s letním vysazením oleandrů přímo do záhonu? ( byly by u zídky na jižní straně, částečně kryté před deštěm ) A co s nimi na podzim udělá přesazení zpět do nádob? Díky moc
Dobrý den, letos jsem si pořídila do truhlíků sněhovou lavinu. Byla moc hezká, udělala velmi rychle převis. Najednou mi prostě „odešla“. Myslíte, že za to mohou ta vedra, co byla minulý týden? Zalévala jsem ji i dvakrát denně. Nevidím na ní žádné mšice, nic. Kde jsem podle vás mohla udělat chybu? Děkuji.
Prosím napište mi vše o zmijovníku jak často zalévat na kterou sv. stranu nejlépe umístit a kde ho zasadit, mít ho doma nebo venku dostala jsemho jako dar. Děkuji
Ahoj mám africkou fialku pořád roste roste ale nekvete. Jak jsem již vyčet tak jsem velké listy osřihal a dal zakořenit. A tuto ostříhanou jsem přesadil do nového a menšího květinače. A fialka stále roste roste ale nekvete :) :D dík za odpověď
Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu ke dvěma jabloním vysazeným na jaře odrůda Moravská jadernička a Gala. Vyrostou nové listy některé popraskají částečně zhnědnou poté uschnou. Aplikoval jsem Kuprikol 50 akut 2× bohužel bez výsledku. Zdá se že to nakrátko pomůže vyrostou nové listy ale vše se opakuje. U obou odrůd stejně. Přidávám fotky. Děkuji za radu.
Máme 2 vistárie, plazí se nám po pergole a deformují ji silnýma větvema. Větve chceme metr nad zemí odříznout. Nezlikvidujeme jí? A kdy by se měla ořezat? Děkujeme za odpověd. Jana Hauptmannová.
Dobrý den, dostali jsme dvě broskvoně. Jediné místo na našem pozemku, kde mají vhodné podmínky (kryté před větrem), je před domem. Jenže zde je jen úzký pruh zahrádky a okna. Broskvoně, jak jsem viděla, vyrostou v docela velké stromy. To bychom toho z oken moc neviděli a stromy by nám vzaly světlo. Proto pro nás je přijatelná jen výška cca do 2m a šířka koruny tak 1m. Je možné stromky zastříhávat tak, aby byly takto malé? Děkuji :) (Nikdy jsem nic nepěstovala, tak se omlouvám, jestli je tento dotaz divný…) D.
Střihat by se mohla, ale jestli by pak taky plodila, to nevím. Ale nešla by třeba tvarovat a vyvazovat na konstrukci a vyhnout se tomu oknu? Ale to záleží, jakou má těd korunu.
Poradˇte prosím, proč mi nekvete amarylis. Koupila jsem zdravou cibulku v obchodním centru. Zasadila přesně dle návodu-jen 1/3 cibulky vyčnívá nad zemí. Nechávám po zvadnutí listů odpočinout a na jaře znovu zasadím. Již 2roky toto opakuji, květů jsem se ale nedočkala. Děkuji za odpovědˇa radu-co dělám špatně. S pozdravem Stašová.
…zdravím a prosím o radu. Vlastním krásný, zdravý citronový muškát a teď nevím co s ním dál. Teď odpoledne jsem ho nechala s květináčem „vybublat“ v sudu s vodou, odstranila vše ošklivé kolem stonků, no a co teď dál? Díky za radu! Naďa :mavam:
Dobrý den. Kdo prodá sazeničky bílé sandevily a růžové. Předem díky. Danka. Info na email DSliacka@seznam.cz :D
V prispevku o cykasech mam dotaz i s fotkou, nevim jak dale mam pokracovat v pestovani cykasu. nove listky se krouti a straci tu „svezest“ uz je na chotbe, ale nevim co dale. chtela bych spise vedet kde jsem udelala chybu.
Dobrý den, chtěl bych znát název tohoto stromu s deštníkovou korunou. Je vyfocený na Slovensku. Rád bych se dozvěděl název a případně jestli se nechá tady někde koupit. Děkuji.
Dobry den mam dva dotazy. Jeden jak zazimovat levanduli zatim ji mam poead na ballone. A koupila jsem si hawaiskou palmu. Jak se o ni starat a co delat s nastupem zimy. Dekuji :)
Dobrý den, soused na chatě o rozloze pozemku 300 m2 asi 1 metr od našeho plotu má ořešák asi 1m vysoký. Nechce jej přesadit ani odstranit. Lze ho nějakým způsobem zlikvidovat? Děkuji
Dobrý den, je třeba u převislých jahod vyštípnout první květy..děkuji bošák
Dobrý den, mám dotaz k tomuto přípravku, v návodu píšou (např. skvrnitost listů)dávkování 0,7–0,8% tj. 40 gr na 5,7–5 l vody, ale na sáčku píšou obsah 10gr=7%,jak tomu mám rozumět? díky moc za odpověď
Koupila jsem si Vějířovku. Dala jsem ji do závěsu na stinné místo. Nevím, jestli se nějak zaštipuje, aby byla pěkně rozrostlá a bohatě kvetla? Mám v závěsu 2 rostliny. Děkuji Jarka
Ve stínu málo pokvete má ráda světlé místo snese spíš slunce než stín rozroste se sama, ale jak píši… ve stínu ne
Dobrý den, mám 2 broskvoně. Kvetly, ale zakrátko se listy zkroutily-takové vínové puchýřky, květy opadaly a zelené listy nikde. Potom za čas obrazí listy. Myslím, že se jedná o kadeřavost. Prosím o radu, jak ošetřit příští rok, jakým přípravkem? Děkuji za radu
Vážený pane, i když jsem tuto otázku již položil na tento portál, znovu jí opakuji pro Vás. Nestačím dávat do fóliovníku semena okurek, která mě něco sežere. Co to je a jak to zlikvidovat, nevím. Známá mně sdělila, že by to mohl být drátovec. Nic jsem ale takového zatím nenašel. Jaký postřik použít nevím, abych to „něco“ zahubil, než to zahubí mě samotného i s nervy… Děkuji za eventuální radu.
A nemůže to být plzák, přes den je schovaný a v noci jde papat. Mě takhle systematicky baští cukety.
Prosím, jak tedy zničit toho plzáka?
Musíte je sbírat a sbírat nyní se hodně líhnou a hlavně vylézají na žranici v noci
:cert: Mě sežrali i malinkatý kopr, jeden den tam byl, druhý už ne. Je možné, že jen vylezl klíček těch okurek, tak ho sežrali. Chce to se tam jít podívat večer, to vylízají, nebo jsou schovaní někde za obrubníkem a tak. Nebo se prodávají granule, po kterých zajdou, nebo se do země zapustí miska s pivem, to je naláká a utopí se.No ale nejdřív tam zkuste nějaké najít a pak hrrr na ně!
Já je taky vždy měla sežraný. Teď už semínka nechám naklíčit na kousku plátýnka v misce, pak zasadím do kelímků. Vysazuji když už mají 2–3 listy.Taky se stane, že stonek slimák přeštípne. Jedině sbírat, nebo nasypat okolo granulky na slimáky.
Co potřebuje durman na jižním balkoně?
A to já bych zase jako dotaz měla. Nepřijde vám, že jsou některé designové krby které se nabízí na trhu v Čechách moc drahé? Já teda nevím, ale bavit za hlavní výtopnu v baráku i 80 tisíc korun? No kde to jsme. Vždyť i taková kamna na chatu se dají pořídit za slušných 15 tisíc. Nebo nejsem cílový zákazník?
Tak jsem přivezl r.2011 z ostrovů v Kvarneru hortenzie, které tam krásně tmavě modře kvetly / byly koupeny zřejmě v severní Itálii, protože mí sousedé na ostrově nepotřebují nic pěstovat, všechno roste a plodí samo /. Přesný botanický název té hortenzie neznám, je to jedno, byl by to zase nějaký synonym. Po třech létech u mne kvete uprostřed desítek starších hortenzií, světle modrých, bílých. nažloutlých. Listy té nové z Kvarneru jsou protkány černí, hodně se liší od našich běžných rostlin, ne tvarem listů ale černí v listech. No, a mí místní plži žerou jen ty pročernalé listy a normálních zelených lisů si nevšimnou. Jaká je vaše teorie? Hortenzie zatím kvete ostře tmavě fialově, snad se květy vybarví do tmava.
Ještě jeden dotaz: víte že kosmatce rozkvétají podle barev : 1. žlutá a bílá, 2. pak červené, fialové a dvoubarevné. Teď testuji fotograficky, jak barvy remontují. Kdo se přidá?
Letos poprvé se mi daří pěstovat Inku třešeň, četla jsem, že se pěstuje podobně jako rajčata, sazenice jsou hodně rozvětvené, začínají kvést, tak nevím, neměli-li se také vyštipovat, děkuji za radu. :mavam:
Dobrý den, mám na zahradě velmi pěkné vřesy(některé téměř metr v průměru, je mezi nimi dost volného místa, mohu tam zasadit lilie, které jsou na záhoně asi 1–2m od vřesů? Děkuji za radu.
Ahojky, k čemu se dají použít piliny v zahradě? Mohou se podsypat pod růže, vřesy a různé okrasné keře?
Dobrý den, při první výsadbě jsme cibule vsadily do květináče a vykvetly a krásně voněly. Od té doby nám bělokvět tvoří jenom a jenom menší a další cibule. Uskladňujeme v suchu v nemrznoucím prostředí, možná, že ten první úspěšný rok jsme je nechali ve květináči přezimovat. Nevíme jak postupovat, poraďte.
Dobrý večer, chtěla bych poradit, zda mohu ovocné stromy (jabloň, třešeň), které už začínají kvést přihnojit NPK, když jsem k jejich kořenům na podzim dala trochu kravského hnoje. Dále bych chtěla vědět jak se správně mají zalévat papriky, rajčata a okurky.
Děkuji za odpověď. Kašpárková
Zdravím, ráda bych se zeptala na pěstování rajčat. Každý rok mi rajčata zarostou trávou a tak mě napadlo letos dát k rajčatům netkanou textilii co se dává pod jahody. Jak se na tu možnost dívate Vy? Díky za odpověď
Dobrý den,
prosila bych o radu, jak se nejlépe starat o Kurkumu. Listy se mi vždy stočí a uschnou :,(
Dobrý den, chtěl bych vědět, jaké plevely mi vyrostly na zahrádce. Přikládám jejich fotky. Na prvních dvou je pravděpodobně turan kanadský, květy v průměru asi 1,5 cm, stonek i listy jemně chlupaté. Na 3. až 5. snímku je rostlina asi 1 metr vysoká, s bohatým květenstvím v celé horní třetině. Květy mají v průměru nejvýš 2 milimetry, stonek má kulatý průřez, je dole silný asi 1 cm, je ochlupený, stejně tak listy na spodní straně. Děkuji vám za odpověď.
[citace] @ZAHRADNÍK píše:
MÁ NĚKDO NĚJAKÝ DOTAZ , TAK SEM S NÍM , RÁD ODPOVÍM :) [/citace]
@ZAHRADNÍK Dobrý den,
letos pěstuji poprvé letničku Černooká Zuzana, chtěla bych si uchovat
semínka, ale nevím kde je mám hledat po odkvětu květu se nic netvoří.
děkuji za odpověď.
DOBRÝ DEN, KOUPILA JSEM SI CUPHEU, A NEŽ JSEM JI ZASADILA, TAK MĚ LISTY USCHLY. ZASADILA JSEM JI, TROCHU OSTŘÍHALA. MÁ ŠANCI, ŽE OBROSTE?
Dobrý den, letos prvně pěstuji černookou Zuzanu, moc se mi líbí a chtěla bych si uchovat semínka na příští rok, ale nevím kde je hledat, po odkvětu se nic netvoří. můžete mi poradit? Děkuji.
Dobrý den. Prosím vysvětlit vyzrálé řízky jedna se o olovenec. Chtěla bych si ho namnožit. Prosím o podrobný postup. Děkuji.
Dala jsem pár odřezku olověnce asi deset centimetru do zeminy. Květináček jsem dala do sáčku a vše na okno. Tři se mě zakořenily :potlesk:
Dobrý den, prosím o radu. na Heliotropiu atlanta se mi začaly dělat na listech hnědé skvrny, a listy po té usychají. Kde je chyba, co dělám špatně? Napadení listy jsem ostříhala :roll: Děkuji za odpověď.
u Hortenzie se mi krouti nektere listy,nevite prosim cim to je,mam je odstranit?
Dobrý den. Prosím o informaci,jak upravit velkou šefleru na kmínku.Děkuji Helena
Dobrý den Zakoupené, předpěstované okurky v kelímku mi po výsadbě opakovaně odumřou, zakrní a dále nerostou až uhynou, zálivka je ok. Děkuji za radu. Boleslav
Dobry den,mám třešen která každým rokem má spoustu pupenu ale-nekvete a pokud tak jen málo a nic z toho neni.4ím to asi je? děkuji za radu.
Dobry den,mám třešen která každým rokem má spoustu pupenu ale-nekvete a pokud tak jen málo a nic z toho neni.4ím to asi je? děkuji za radu.
Zajímalo by mě, kde nakupujete vybavení dílny. Zrovna potřebuju nové vybavení do dílny, ale nevím moc kam se mám podívat. Zatím jsem se díval jen na web https://www.kltools.cz/vybaveni-dilny/, ale abych byl upřímný, moc se v tom nevyznám. Jakékoliv rady/tipy? Děkuji předem.
OSTŘÍHALA JSEM PLUMBAGO.ZAKOŘENÍ ODŘEZKY VE VODĚ?DĚKUJI ZA ODPOVĚD. :think:
Dobrý den , zde je mnoho aspektů na zakořenění u této rostliny zakořenují pouze vyzrálé řízky , lze použít i způsob voda ale já doporučuji čistou rašelinu , větší květináč dotoho napíchat řízky a překrýt igelitovým sáčkem a sem tam zalít . Způsob voda je sice taky fajn , ale přechod z vody na substrát je poté pro většinu rostlin smrtelný jelikoš kořeny nejsou připraveny na tak bohaté a vyživné prostředí .
Prosím, nezná někdo tuto rostlinu, kdysi jsem ji dostala a rozlézá se podzem. výhony po zahradě, měří cca 180 cm, po odkvětu se utvoří jakoby malina, listy jsou takové trochu chlupaté a lepkavé, je navštěvována hojně čmeláky
Jak se má hnojit česnek?
Dobrý den , nejlepe je půdu vyhnojit tesně před výsadbou dlouho působicími hnojivy , rozhozem a pote zapravit mělce do půdy . Druhý způsob je jarní přihnojní hnojivem NPK , provést jemný rozhod doporučuji kolem poledních hodin kdy porost je oschlý a hnojivo neulpí na rostlině a nepopálí pletiva , dá se použít u tak se se rozpůstí a provede se zálivka . Více než hnojení doporučuji spíš použivání ruzných fungicidů z preventyvního hlediska nikdo z nás neví jaký bude rok a v jakém měřítku budou útočit houbové choroby .
zdravím a přeji krásný den , tyto rostliny jsou velice nenáročené na pěstování v zimně chladná chodba od dubna do října venkovní stanoviště na terase . Nejdůležitější je sehnat si kvalitní rostlinu která jednak bude krásně růst a zároveň i plodit . Co se týče Vašich neuspěchů s roubováním tak osvědčenější způsob je očkování zde je 90% šance na uchycení očka a poté nasledný růst . V připadě jakékoliv další otázky mi napiště so zpráv .
S pozdravem a přáním brzkého příchodu jara Jan Weiss
Dobrý večer,pane Zahradníku,dnes mně přišel balíček s liliema,tak se chci zeptat,jestli je můžu dát už do země na zahradu,hlásí teplo a ostatní jsem měla přez zimu v záhonu,tak prosím poraďte,díky moc,Lída :lol:
A jěště Honziku,mám ve sklepě durmany,jěště jsem je nezalila,co poradíte,jak je probudit??Díky za odpověď.Lída :lol:
Jo a taky mám ve velkém květináči Mandevilu,má opadané listy,co s ní?Jak ji připravit na jaro?? :think: :think:
Přeji krásný den a vezmu to hned z kraje a popořádku LILIE- co se týče toho zda už nasadit do zemně , plně schvaluji v zemi jim bude líp než v té krabici aby zbytečně osychaly , já mám své skušenosti s tím že ze zemně vyndávat co 3 roky nechat přezimovat v suším sklepě a najaře namořit jakýmkoliv fungicidem a vysazet . DURMAN – určitě jste si ho před tím než jste si ho na podzim schovala sestřihla , tím pádem jste si usnadnila jeden krok , teť by mněla následovat opatrná zálivka s přídáním nějakého hnojiva a nebo přimo do květináče nasypak pár kuliček NPK , zda teploty dovolí a bude již přes den kolem 7 stupňů mužete rostlinu vytáhnout ven , navečer samozdřejmně zase schovat , začátkem dubna už mužete teto rostlině vybrat stanoviště a tešit se na příchod prvních květů :) BOUGANVILEA – velice nanáročná rostlinka a pokud schodila listy tak se nic neděje , stačí zase začít pomalu zalívat + přihnojit a popřípadě přesadit a přes den rostlince dopřát trošku deního svitu :)
[citace] ZAHRADNÍK píše: Přeji krásný den a vezmu to hned z kraje a popořádku LILIE- co se týče toho zda už nasadit do zemně , plně schvaluji v zemi jim bude líp než v té krabici aby zbytečně osychaly , já mám své skušenosti s tím že ze zemně vyndávat co 3 roky nechat přezimovat v suším sklepě a najaře namořit jakýmkoliv fungicidem a vysazet . DURMAN – určitě jste si ho před tím než jste si ho na podzim schovala sestřihla , tím pádem jste si usnadnila jeden krok , teť by mněla následovat opatrná zálivka s přídáním nějakého hnojiva a nebo přimo do květináče nasypak pár kuliček NPK , zda teploty dovolí a bude již přes den kolem 7 stupňů mužete rostlinu vytáhnout ven , navečer samozdřejmně zase schovat , začátkem dubna už mužete teto rostlině vybrat stanoviště a tešit se na příchod prvních květů :) BOUGANVILEA – velice nanáročná rostlinka a pokud schodila listy tak se nic neděje , stačí zase začít pomalu zalívat + přihnojit a popřípadě přesadit a přes den rostlince dopřát trošku deního svitu :) [/citace] Nesouhlasím že je bouganvilea náročná květina.Vlétě ji mám na balkoně a v zimě na parapetu.A kvete i v zimě.Sice v zimě zhodí listy,ale to bude asi vpořádku. :potlesk:
Díky moc,tak zítra jdu na zahradu s liliema,akorát s ostatníma kytkama nevím,protože bydlím v činžáku,jestli by nestačilo dávat je k oknu na chodbě.
Jestli vám to nevadí,chci se jěště zeptat,mám velkou pnoucí růži,jestli ji mám ostříhat,nebo ne??,díky za odpověď a jak správně stříhat růžičky,posílám obrázek z loňska :think:
záleží jen a jen na Vás pokud chcete aby se ruže pla po pergole tak nestříhat a zastřihnou jen časti které přes zimu namrzli a n jaře tak jako všechyn rostliny přihnojit postačí zase osvědčené univerzální hnojivo NPK a nebo já osobně všude posledni dva roky dávám tablety SILVAMIXU
Dobrý den,dostala jsem ,,Bělokvět exotický,,pěstuje se jako lilie??Děkuji za odpověď.Lída :mavam:
Prosím, jaké vytvořit podmínky, aby mi obrazil Clematis, druh bohužel nevím, všude vídám hustá květenství, jen já mám také chůdě. :roll:
[citace] nepřihlášená Lenka píše: Prosím, jaké vytvořit podmínky, aby mi obrazil Clematis, druh bohužel nevím, všude vídám hustá květenství, jen já mám také chůdě. :roll: [/citace]
Tak Zahradníku, co s tím Clematisem?
Dobrý den,
chtěla bych si udělat ovocně-zeleninovou lodžii. Láká mě představa, že bych si tam dala do květináče z mrazuvzdorného materiálu nějaký stromek, asi třešni, švestku nebo broskev. Také bych tam ráda dala nějaké bobuloviny. Co byste mi dopručil, jaké odrůdy? Balkon je orientovaný JZ a rostliny by musely přezimovat venku.
Děkuji
Dobrý den co se týče letošního roku je to veliký trend a já doporučuji využít pro tuto oblast zákrsky ovocných dřevin ale jen a pouze jabloně a broskeve , co se týče třesní a svěstek nedoporučuji nedají se sehnat zákrsky těch ovocných dřevin . Nádoby doporučuji ještě před samotnou výsadbou vyložit 1cm stavebním polystyrénem , oceníte především při přezimování kořenový systém bude více chráněn před mrazem . Dále se dá použít i řada drobného ovoce jakož jsou stromkové angrešty a rybízy , borůvky . Pěstování v nádobách je náročně na pravidelné hnojení a používání převážně dlouho působicích hnojiv pro tyto podmínky máme nejlepší skušenosti s tabletami SILVAMIXU . Pokud máte ještě jakoukoliv otázku napiště rád poradím .
Děkuju za odpověď. A nyní, kam pro ty zákrsky vyrazit? Předpokládám, že teď je správná doba na sázení. O tom polystirenu jsem právě teď četla v jedné publikaci.
My jsme se za nimi rozhodli vyrazit k Ještědu, kde to prodával jeden pán… No a když už jsme se rozhodli jet takto daleko (jsme z Prahy), tak jsme si řekli, že můžeme spojit užitečné s příjemným a udělali jsme si tam rovnou i takovou kratší dovolenou v tree house ( odkaz zde – https://www.treehousejested.cz )… Bylo to moc hezké a určitě se tam máme v plánu vrátit :)
My jsme se za nimi rozhodli vyrazit k Ještědu, kde to prodával jeden pán… No a když už jsme se rozhodli jet takto daleko (jsme z Prahy), tak jsme si řekli, že můžeme spojit užitečné s příjemným a udělali jsme si tam rovnou i takovou kratší dovolenou v tree house ( odkaz zde – https://www.treehousejested.cz )… Bylo to moc hezké a určitě se tam máme v plánu vrátit :)
Klárko,já sázím ke každému clematisu,jěště jiné kytky,aby měli schovaný kmínek,asi tak 30cm vysoké,je dobré,když se ten kmínek nevysuší a na jaře ho ostříhám a pak se krásně rozroste,přeju štěstí,Lída :lol: :lol: :lol: :mavam:
Lído u nás měli dneska sadbu salátu,ale spíš do skleníku , myslím, že když ho nasyješ tak je to akorát .
Ahoj, prosím o radu.Letos poprvé si pěstuji ze semínka balkonové rajčata a chtěla bych si je dát do truhlíků,kde nám svítí sluníčko už od rána a celý den.
Rajčátka jsem si už přepíchala a docela bych řekla,že se jim daří a mám je asi 10cm vysoké.Chtěla jsem se zeptat jestli je mám nějak zaštipovat(třeba jak to dělám u fuchsii)aby byli v truhlíků bohaté.Nejde mi ani tak o urodu,jako abych nemala okna holá.Ale zase,když na oknech budou červená rajčátka..tak to bude taky moc pěkné,že?děkuji
[citace] @eliskaanezka píše: Ahoj, prosím o radu.Letos poprvé si pěstuji ze semínka balkonové rajčata a chtěla bych si je dát do truhlíků,kde nám svítí sluníčko už od rána a celý den.
Rajčátka jsem si už přepíchala a docela bych řekla,že se jim daří a mám je asi 10cm vysoké.Chtěla jsem se zeptat jestli je mám nějak zaštipovat(třeba jak to dělám u fuchsii)aby byli v truhlíků bohaté.Nejde mi ani tak o urodu,jako abych nemala okna holá.Ale zase,když na oknech budou červená rajčátka..tak to bude taky moc pěkné,že?děkuji [/citace]
děkuji Zahradníkovi za odpověd(SZ) :palec: :kytka:
Taky prosím o radu, před dvěma lety jsme koupili japonskou třešeň, je potřeba ji nějak zastřihávat? Já měla za to, že ji nechám volně růst a známá mi teď říkala, že by ji občas zastřihla, ať má tvar. :nevim:
Dobrý den , co se týče tvarování tak vřele doporučuji záleží jaký chcete mít do budoucna habitus rostliny , dle svých zkušeností doporučujeme řez hned po odkvětu .
[citace] @ZAHRADNÍK píše: Dobrý den , co se týče tvarování tak vřele doporučuji záleží jaký chcete mít do budoucna habitus rostliny , dle svých zkušeností doporučujeme řez hned po odkvětu . [/citace] Děkuji. :kytka: Jestli můžu ještě jeden dotaz, lze přesadit tento strom při výšce 2m a obvodu kmene cca 14cm (stěhování)? A kdy je pro to nejvhodnější čas?
Dobrý den,ořezal jsem dva ořešáky (vlašáky) na hlavu ničily střechu.Budou ještě někdy rodit? Dekuji za odpověď a přeji hezký den.František
dobrý den , co se týče řezu ořešáku moc ho nedoporučuji a zak razantní zásach už vůbec ne , narostou vám strašně velké létorosty na kterých se možná za nějaký ten rok oběví květenství , má rada zní odstranit ořešák komplet a vysazet nový
Dobrý den, můžu už sázet rajčata a papriky do skleníku nebo až po zmrzlých? díky
Dobrý den , co se týče výsadby této zeleniny tak všem ještě doporučuji vyčkat ale ne zase do 3 zmrzlých ideální doba pro výsadbu je konec dubna , pokud už rostliny máte tak přes den radím otužovat , ve skleníku by se rostliny zbytečně nachladli a zpusobilo by to odálení květenství popřípadě násadu květů
dobry den mohli by sa pestovat begonie na chodbe panelaku,kde je rozptilene svetlo.Dakujem vam vopred za odpoved.dovidenia…
Děkuji za odpověď. Ještě bych se chtěla zeptat,koupila jsem ledový salát asi před měsícem ale zatím vypadá jako listový.Je to možné?díky
Dobrý den , setkávám se s tímto problémem docela často někteří prodejci jsou tak dobří že nepoznají co prodávají a lidem dokáži prodat cokoliv . Skuste mi poslat foto a povím Vám více . Nebo to poznáte sama má to uplně jinačí list tmavě zelené barvy ze zubatým okrajem .
záleží jaké má podmínky k růstu plodí po 3–5–8 letech je to různé i podle druhu
jednou jsem si uschovala tento odkaz přečtěte si
http://www.zahrada.cz/…oupit-52223/?…
Děkuji za odpověď. Už jsem nastudovala počasí. Zkusím tedy ráno truhlíky vyvenčit a na noc schovat. Loni jsem však otužování podcenila. Dala truhlíky na místo, kde byly po celé léto a ostré jarní sluníčko mi je spálilo…Letos raději začnu s otužováním ve stínu…Osobně si myslím, že bychom zaštipovat měly.
Já jsem ten příspěvek omylem smázla, no vypisovat to znova nebudu, ale jsem zvědavá, co poradí pan zahradník:-)
Přeji pěkný páteční den, tak jsem začala od včerejšího dne s otužováním balkonovek. Ráno je vyhodím na balkon, ale raději do stínu. Z loňské zkušenosti, kdy jsem je hned vystavila jarnímu silnému slunci a ještě zřejmě silně zalévala…nedopadlo to vůbec dobře.Zvažuji, zda je již nechat venku i přes noc, když nehrozí mrazíky. Co mi však činí velké potíže – zálivka. Balkonovky jsem letos vysadila do truhlíků Lebiš. A čekám zázraky. Se zálivkou se peru dnes a denně. Zda zalévat každý den a kolik…Na povrchu se hlína tváří vlhce, ale co u kořenů? Ještě nikdy jsem se nedočkala tak krásných záplav květin. Možná to zbytečně moc prožívám, ale můžete mi napsat názor? Přivítám jakýkoliv…Díky, mějte všichni prima víkend Elena.
Elen já mám samozavlažovací od Lebiše a zalévám jen do spodní zásobní misky je pravda že mám povětšinou muškáty a ty nemaj rádi přelití.Takže když voda dochází opět misku doplním ,rostliny si berou kolik potřebují .Ale to je jen moje zkušenost- jistě ti druzí napíší své zkušenosti .
Děkuji Kyti za odpověď. Lebiš truhlíky zkouším poprvé. Na návodu píší, že mám nejprve zalévat z vrchu do doby, než se kytky zakoření a pak už jen do misky. V truhlíkách mám Pelargonium Zonale, Euphorbii a Verbeny. Mám už nechat truhlíky venku? Bojím se vyhodit je hned na slunce…Při takových teplotách co máme čekat…A také mám spousty bylinek v hliněných květináčích…Elena.
vysejte si ředkvičky , pažitku , petržel, mrkev a po zmrzlých kupte sadbu rajských, okurek , paprik a salátu ,ať máte co do kuchyně .
Sem tu nový, a chci jednu věc védět, že jak se zaštepují balkónová rajčata ? Vím že je dobré nechat hlavní výhonky a postranní vyštipovat ale mám zaštepit i vrchol ? A pokud ano kdy ? Děkuji předem :mavam:
Pokud chceš pěkný výnos nechej jen 4 patra a pěkně rostlinu zavlažuj ,aby měla i v misce pod květníkem vodu a nestrádala a přihnojuj . Pokud ti nezáleží na výnosu nechej rostlinu růst.
Kyti dík za radu ,taky jsem se poučila.Nechávali jsme rust rajčata do výšky jak to šlo. :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:
mám ji sama z květinářství tak nemám zkušenost ale našla jsem toto http://www.garden-centrum.cz/…ni-noha.html je tam návod
Ahoj, díky moc. To z odjazu je ten sáček se semeny, který mám doma. Teď jsem našla odkaz, kde to popisují líp http://osiva-semena.cz/…ia-5-ks.html – že prý máčet dva dny v teplé vodě. Tak to je ideální počasí, dám to na parapet:)
tak jsem zvědavá jestli se ti semena ujmou …hodně štěstí a trpělivosti..... :dance: :dance: :dance: :dance:
Prosím o radu, před rokem jsem zasázela stromek meruňku, krásně začíná kvést, ale osídlili mi ji mravenci.Co koupit za přípravek, čím postříkat.Děkuji :)
Dobrý den, chtěla bych si osázet okraj záhonu kontryhelem na střídavo ještě s nějakou trvalkou. Poradíte co by se tolik nerozrůstalo a působilo by příjemně v kombinaci s kontryhelem. Lem záhonu je na jihozápad. Díky.
V čem spočívá transformace Ledeburitu na eutektoidní čáře? Pořád jí nemužu pochopit.
Tedˇsi opravdu nevzpomenu kdy se stříná olověnec, na jaro nebo na podzim. Děkuji za rady. Pěkný deštivý den. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:
Jak dávat semínka jahod, aby vykíčila? Mě se to nikdy nepodařilo. Moc děkuji za odpověď všem. 8o
Alexandro možná jsi ji přelila, Mě se taky šklíbí nějake kytky ono je to těžké vyhovět kytkám když nemluví. :mavam:
Děkuji za názor. Je možné, že měla moc vody. Moc tepla, moc vody, asi jsem je prostě uvařila :(.
Dobrý den, dostala jsem semínka vlčího bobu. co s nima těď. Mám je na jaře nechat vyklíčit ve vatě, pak je přesadit do květináčku a až budou větší tak do záhonku? Mohu je pěstovat v záhonu obsypané kůrou? Nejsem v zahradničení vůbes zběhlá, poraďte prosím. Děkuji.
Vlčí bob je trvalka já seju trvalky asi v červnu a na jaře je přesazuji na místo kde je chci mít. Určitě je v záhonu s kůrou můžeš mít mám celý trvalkový záhon v kůře spíše ve štěpce.
Mám prosbu…máme na zahrádce záhon s lesníma jahodama letos byl plný jahůdek ale už „neplodí“ záhon vypadá strašně x let se o něj nikdo nestaral chtěla bych jim vyměnit hlínu dát pod ně folii a celkově upravit ohrazení ale nevím jestli je můžu vyndat a přesadit už teď nebo počkat na podzim a nebo až na jaro nerada bych je zahubila maj plno jahůdek děkuju za radu
Počkej až na září teď v tom horku bys je zahubila.Pro smajlíčka.
Příspěvek upraven 08.08.13 v 16:06
Koupila sem si komuli. Krásně kvetla, přilákala i motýli ale už má květy odkvetlé a suché. Mám je ostříhat? Pokvete jestě znova? :?:
Marus, já mám komuli už několik let. Nejsem odborník, ale asi takto: Suché květy odstřihuji, pod nimi se většinou už tvoří další, takže jim tím udělám místo. Pozor na mšice, těm komule chutná. :)
Díky. Tak to skusim, protože ty suché květy nedělaji žádnou parádu. A pak ji budu kontrolovat, jestli se sní něco děje. :think:
Nekvetlo. A něco jsem sadil ale jestli to je z toho nebo samo to nevím.
[citace] @armyk píše: Nekvetlo. A něco jsem sadil ale jestli to je z toho nebo samo to nevím. [/citace] Trochu mi to připomíná jeden druh durmanu, viděla jsem něco podobného v Chorvatsku. Jinak nevím :think:
Je to letní durman, jestli vám vykvete semínka vypadají a příští rok nebudete vědět co s „mladými“
Fialka nemá mít velky květináč. Je pravda že jsem letos přesadila fialky a taky nekvetou. Neměla jsem je přesazovat a měla jsem je jen pohnojit. :mavam:
Záleží v jak velkém květináči je zasazená. Jestli má větší květináč tak se soustředí nakořeny. :mavam: :mavam:
Je mi lito meho cykazu, jak ho zachtanit? nevite? mohli byste mi napsat co dal? uz mho mam v chladu. na jaro ho asi cely ostriham??? :nevim: diky za rady.
Ahoj, dostala jsem minulý týden tuhle kytičku a začala mi docela dost opadávat. Nevíte co s ní? Děkuji za pomoc!!
Dobrý den, prosím pana zahradníka nebo někoho, kdo má zkušenosti s begoniemi, jestli můžu zkrátit řezem stonky begonií. Dle návodu na pěstování jsem dala hlízy na konci února do rašeliny a truhlíky postavila v bytě na parapety oken. Bohužel dnes už mám rostliny dost vysoké, ale slabé a vytáhlé. A to bych je ven měla dát až po „zmrzlých“. Je možné je seříznout? Rozvětví se do stran? Děkuji za odpověď.
Mám červený javůrek, jaký přesně druh nevím, ale ten obyčejný to není. Každý rok když vyraší má zvadlé listy. Vzpamatuje se až v létě. Četla jsem, že některý druh nesnáší dopolední slunce, jiný má rád plné. Máte někdo zkušenost? díky
Jak, nebo čím zabránit, aby se mi převislé surfínky lámaly. Jak se začnou ohýbat dolů, tak se začnou lámat, nebo se skřípnou o hranu truhlíku.
Dobrý den mám doma juku asi deset let ale začala se ted ohýbat dolu, bojím se aby se nezlomila, nevíte čím to je? Listy jsou porad zelené, barvu nemění. Dekuji
Dobrý den, dostala jsem tuto krásnou kytičku a nevím co je zač, tudíž ani jak se o ni starat, poradí mi někdo, prosím? děkuji předem
Dobrý den, dostala jsem od známé tuto kytku a nevím jak se jmenuje. Nevíte to náhodou?? Prý jí přivezla z Řecka Děkuji :nevim:
Já bych to viděla spíš na vřesoviště, borůvky a tam, kde je potřeba spíš kyselá půda.
Děkuji za radu, zkusím použít pod vřesy, borůvkám "pytlačím"v lese hrabanku.
Do kompostu se piliny též nehodí? Co tedy s nimi krom spálení?
Dobrý den, můžete prosím určit o jakou zahradní rostlinu se jedná z přiložených fotek semen?
A ja mam taku technicu otazku…nezobrazuju sa mi fotky ktore su v diskusiach:-(
Měla jsem krásné bílé muškáty, kvetly hodně, najednou začaly odspodu usychat, listy hnědnout, květy malé, vadly, zalévala i hnojila jsem, jsou na jižní straně, to se mně s červenými muškáty nikdy nestalo, všichni je obdivovaly, nakonec jsem ze dvou truhlíků vyhodila, jeden jsem dala na chodbu a uvidím, nevím, kde je chyba, nebyly přemokřené, ani suché, prostě uhynuly. Proč, děkuji,Jarmila.
Měla jsem krásné bílé muškáty, kvetly hodně, najednou začaly odspodu usychat, listy hnědnout, květy malé, vadly, zalévala i hnojila jsem, jsou na jižní straně, to se mně s červenými muškáty nikdy nestalo, všichni je obdivovaly, nakonec jsem ze dvou truhlíků vyhodila, jeden jsem dala na chodbu a uvidím, nevím, kde je chyba, nebyly přemokřené, ani suché, prostě uhynuly. Proč, děkuji,Jarmila.
Anna: Dobrý den, jsem začátečnice a zajímalo by mě co mohu zasadit mezi rajčata nemám moc velkou zahradu a chtěla bych využít každý kousek.Dekuji.Anna.
Ahojte, já bych se vás všech chtěla zeptat na názor na tuto stránku – https://www.fairtradecentrum.cz/…bez-kofeinu/ , pokud tedy s ní nějakou tu zkušenost máte… Já bych si odsud velice ráda pořídila bez kofeionovou kávu, ale stále nevím, zda to stojí za to, tak by se mi moc hodilo, kdybyste mi dali vědět :) Děkuji a mějte se krásně.
Já bych se chtěl zeptat, zda neznáte nebo nemáte zkušenosti s touto stránkou zde – https://napovime.cz/…uvu-na-auto/ , protože jsem si odsud chtěl nechat vytisknout kupní smlouvu na automobil, ale nevím, zda to má všechny potřebné náležitosti a tak přemýšlím, zda to má smysl vůbec tisknout a jestli ano, tak kdy :)
Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem zimních pneumatik. Já se teda zatím díval na web https://www.pneuok.cz/, ale jsem v tomto úplně mimo, tak bych se raději zeptal někoho, kdo se v tom vyzná, jelikož já se v tom třeba nevyznám vůbec. Budu moc rád za někoho pomoc. Díky.
They will whatever you like to have a great time and sentiment. Sex Girls in Pakistan Our VIP Lahore escorts are too appealing models who are seeking for those kinds of men who need sexual joy in their life. Call Girl City We have the best escorts in Lahore who feel exceptionally glad to satisfy you. visit our website:- https://oobbenlahore.com/…s-in-lahore/
There will be an escort girl for you to discover inside our distinctive partner types. Call Girl Website Each Girl in our eminent office is from high society, so they are very polite and instructed. Hot call girl utilize our gallery to see our ‚New Karachi Escorts‘ for instance. visit our website:- https://oobbenkarachi.com/…-in-karachi/
No tak to mně teda pověz. Myslíš si že používat kapkovou závlahu dává smysl a nebo právě naopak je lepší, když si člověk vezme konev a leje vodu z výšky na ty květiny a nebo obecně rostliny? My se o tom teď bavíme na katedře a nemůžeme se shodnout. Máte názor?
Já bych na vás měla pravda jeden dotaz. Spoříte si peníze na spořícím účtě a nebo jedete nějaký paralalení svět? Třeba mě zajímá jestli na vás už vyběhla ta reklama, že krypto směnárna Mycoiner má zalistované jak známé kryptoměny typu bitcoin a coin, tak ostatní měny. Jestli to k zahrádkářům také došlo.