Dobrý den, dívám se tak kolem sebe a přijde mi, že lidi rozhodně nejsou prostě žádné žížalky a tak. No, jako já sama taky občas nosím šaty pro plnoštíhlé. Ale sama s tím něco dělám. Vím, že každý máme trochu jiné postavy, predispozice. Ale když vidím třeba některé holky z práce, které jsou jak pumpy a jsou s tím stavem spokojené, to mi fakt hlava nebere.
Jako ano, máte trochu pravdu, taky mi to tak trochu přijde. Ale je to podle mě hlavně o tom, že špatně jíme, špatně spíme a celkově se o sebe jako civilizace moc nestaráme. Sedavé zaměstnání tomu taky neprospívá. Ale jídlo dělá fakt hodně. Já jsem nedávno zjistil hlavně to, že třeba káva v akci nemusí být nutně nekvalitní. Je to jenom o dodavateli.
Jídlo, ale taky pohyb. Podívejte se třeba na to, jak vypadá statistika silničního provozu. Aut jezdí stále více a více a ještě k tomu tak, že v nich jezdí jenom jeden člověk. Takže pět lidí jezdí do práce jedním autem a to i přesto, že to mají třeba deset minut a mohli by chodit pěšky.
Obezita je v dnešní době velký strašák, ale nejdůležitější je prostě začít se hýbat i kdyby to mělo být jen pár kilometrů chůze v přírodě denně. Aby u toho člověk vydržel a neodradilo ho první špatné počasí nebo nepohodlí, je klíčové mít kvalitní boty a oblečení, které něco vydrží a člověk se v nich cítí dobře. Odolnou výbavu na ven, která vás nezradí ani v náročnějším terénu, nabízí třeba https://armik.cz/.
Tohle téma mi přijde hodně citlivé a zároveň důležité. Obezita podle mě není jen o jídle, ale i o psychice, zvycích a celkovém nastavení. Každý má jiný příběh a jiné možnosti, takže soudit někoho je strašně jednoduché, ale řešení už tolik ne. Je pravda, že v momentech, kdy je to náročnější mi teď do dne zapadá i Krupa Kratom, ale beru to jen dočasně. :)
Jako tohle mi přijde taky občas docela bizár, protože prostě co.. lidi se nehýbají, mají jenom to svoje a neřeší, co bude zítra. Takže asi tak. Jasně, taky mám svoje koníčky, které jsou spíše sedavé. Pracuji přes elektrické motory Bühler a celkově prostě dělám s jemnou elektronikou a tak. Ale zase na druhou stranu pravidelně, čili každý den, běhám.
Podle mě je to hodně o tom, že lidé mají málo pohybu. Ale taky docela špatně jedí. Na spoustu věcí jsme už zapomněli. Přitom možnosti jsou a to třeba i pro lidi, kteří něco nejedí nebo tak. Nedávno jsem zjistil, že existuje třeba vegan omega 3. Což mi přijde fakt super, protože když nemusím, tak maso nejím.