Dobrý den, máte někdo propojený vlastní pozemek a podnikání? Jakože vám na pozemku vyrostla třeba montovaná hala nebo dílna a vy chodíte vlastně do práce přes vlastní zahradu? Já nad tím přemýšlím. Mám fakt velký pozemek a možnost stavby haly. Jenže si říkám, jestli mi to moc nenaruší soukromý život jako takový. I když ten už vlastně teď taky skoro nemám. :D
Tohle je… přinejmenším hodně troufalý plán. Počítejte s tím, že přijdete o soukromí a budete prakticky pořád v práci. Já měl doma kdysi sklad, odkud jsem odesílal ekologické čističe do domácnosti a asi po roce jsem to prostě přesunul externě, abych oddělil práci a domov. Takže asi tak. :)
Já si naopak myslím, že to může být docela fajn, když máte prostor. Dovedl bych si představit, že dělám servis CNC strojů ze svého bydliště a nemusím jezdit na dílnu, kterou si pak ještě za poměrně dost peněz pronajímám. Takže já mám něco takového v hlavě už taky delší dobu. Jen potřebuji vyřešit nákup sousedního pozemku, což bude asi trochu oříšek.
Jako je to všechno fajn, ale dejte si pozor, aby vám to pak nepřerostlo přes hlavu. Firma na vlastním pozemku je fajn, ale pořád je to váš pozemek. Znám jednoho takového, který tak dlouho podnikatel, až musel zvát firmu na deratizace Kladno, protože to podnikání ho vlastně stála velká část hodnoty té nemovitosti jako takové.
Dovedu si tam představit třeba sklad pro eshop, který prodává vybavení do přírody nebo něco takového. Ale jako abych tam měl nějakou výrobnu, fluktuaci lidí a tak? To by mě asi nebavilo. Sám jsem teď šel z home office do pronajaté kanceláře, odkud podnikám. Je fajn mít rozdělený ten pracovní a soukromý prostor.