Diskuze

Pokojové rostliny

Pokojový ibišek - druh

JanouškaIrča 28.10.11

Dobrý den nevíte prosím co je to za druh ibišku a jak mám o něj pečovat?Mám ho po babičce a květ je teda krásnej, aspoň mě se líbí :-)

Reagovat
Tereza5555 28.10.11

Zdravím. O jaký druh jde nevím-my mu říkáme Ibišek plnokvětý. Péče o něj není těžká ani nijak zvláštní. Zálivka: tak aby nebyl mokrý ale ani přeschlý. Světlo dostatečné po celý rok. A v zimě mu dopřejte klid na světle s menším omezením zálivky. Co se týče teploty tak přes léto ho mám na balkóně a od prvních nočních chladných teplot (cca +5 stupňů Celsiových) jsem ho dala do bytu, kde je okolo 23 stupňů. Řez já provádím na podzim a pak ořezané větévky můžete použít jako řízky a zasadit je. Květ je opravdu nádherný ještě mi stále nasazuje poupata. Přeji mnoho zdaru při pěstování a doufám, že jsem Vám alespoň trochu pomohla. Se srdečným pozdravem Tereza.

Reagovat
60 20.11.11

Ahoj,tak vám závidím,jak vám krásně kvetou vaše ibišky a já jsem nešťastná,protože nejdříve mu opadali květy,to bylo asi před měsícem a teď se mu mladé listy kroutí.Zalévám opatrně,aby nebyl přemokřený,ani suchý,je na parapetu na okně,aby měl světlo,tak už nevím co mám dělat :-( :-( :think: Poraďte…

Reagovat
emilka12 21.11.11

Ahoj šedesátko.mě taky opadaly květy.Je to taky vzducem.podívej se jestli na květech nemáš molice nebo mšice.ja ty mušky hubím ahubím a pořad se jim u nas líbí.jdu prohnat psa.Zas me tu kouše do ruky

Reagovat
emilka12 21.11.11

:potlesk: Také ibišky v zimě zalévám zespodu.Raději méně a víckrát.snad se mu bude dařit.

Reagovat
P:M. 24.10.12

Dobrý den, krásný článek o ibišku, mám doma dva, v pěstování jsem nováček. Mě se bohužel stalo si škůdce donést i s ním, na listech dírky, vajíčka, insekticit i Frutaipon na lesk použit. Od půli září pak byl v pořádku, snažím se nepřelévat, z obchodu už byl i trochu sušší, před týdnem se začalo tvořit plno poupat a pak záhy opadaly všechny a listy žloutly. Už jsem nechápala proč, bud že málo pije či moc? když jsme trošku zalila, vypil to, ale dnes jsem se mu podívala do květináče a tak nějaké hnědé broučky zahlédla!! Rychle jsem s tím letěla, oklépavala jeměn od hlíny, ale je už neviděla, co dělat? Namočit se to nedá, to by shnily kořeny, stříkat se insekticidem asi též nesmějí?? Takže absolutně nevím, co s tím. Postříkala jsem aspon listy.. dodala novou hlíny, ale ten střed, to se nedá oddělit, nemáte prosím ještě nějakou radu? Mám ještě jeden, jiný druh a ten je v pořádku, takže tím že se začalo topit, to snad není. Děkuji

Reagovat
ORCHILA 04.03.13

Já jsem je měla taky na ibiškách, můžeš vyzkoušet i mýdlovou vodu- stříkat na listy, ale já používám ve spreji postřik na svilušky PERFEKT PLANT-INSECTICIDE, ale je dobře, že jsi jim vyměnila hlínu, oni se totiž schovají do hlíny a čekají na další příležitost takže pořád hlídat a dej si to kvítko bokem od dalších rostlin velice rádi přelézají a další stádium jsou mušky a ty ti přeletí, tak přeji hodně zdaru při hubení :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Reagovat
emilka12 04.03.13

Pm. Já používám tabák, Jestli kouříš tak mužeš používat špačky. Ja jsem si koupila a do vody na odstátí dám trochu tabáku a s tím zalívám kytky. :mavam:

Reagovat
Anonymni 22.04.24

Taky ho doma mám a vyhovuje mi, že není nijak náročný na péči. Jinak by se mnou už nebyl :-D . Nejsem totiž zrovna zdatný pěstitel květin. Obzvlášť těch, které se musí zimovat. Kolikrát se mi stane, že ráno zapomenu roztáhnout rolety den a noc v systému MINI , takže jde dovnitř málo světla. Jako by nestačilo, že už tak ho je přes zimu málo, ještě když ho utlumím roeltou.

Reagovat
Anonymni 11.06.26

Mě by zajímalo, jestli pokojový ibišek voní? Sháním nějakou pokojovou rostlinu, která bude mít příjemnou vůni. Je mi jasné, že neprovoní celý byt jako vonná svíčka, nebo bytové spreje , ale přes to by mě zajímalo, jestli máte někdo zkušenost buďto přímo s ibiškem, nebo jinou pokojovou květinou, která by měla příjemnou vůni?

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.