Zdravím vás, uvítala bych radu s výběrem sekačky. Téma co jsou zde v diskuzi jsou bohužel staré, takže budu ráda za každou radu :) Jakou máte vy? Jak jste s ní spokojený? Na co si při výběru dávat pozor? Jakou určitě ne? ;)
Abych to upřesnila. Máme poměrně velkou zahradu. Přibližně 300m² trávy. Povrch většinou nerovný a kolem plotu túje apod., takže sekání s nynější sekačkou, ještě po rodičích je to boj sekat kolem keřů a ostatních překážek :)
Uvítala bych nějakou lehkou, abych jí uvezla i já s touhle to je naprosto nemožné :) s košem a raději menší než větší a hlavně, abych nemusela za sebou tahat kabel. To je vždy děs, když jezdím kolem baráku a pes tahá za šňůru :)
S tou velikostí nevím. Pokud zvolím nějakou malou, tak budu po deseti minutách chodit na kompost vysypávat trávu, ale zas ty větší budou i těžší, že. Nenašli byste nějaký kompromis?
Moc děkuji za vaše rady a odpovědi :mavam:
Našla jsem článek o sekáčkách na trávu a jako správně vybrat, možná se ti to bude hodit http://www.utulnydum.cz/…brat-sekacku
Článků o sekačkách je internet plný viz taky Jak vybrat sekačku na trávu, ale být vámi zajdu do specializovaného obchodu a nechám si poradit od odborníku.
Ahoj, sháním sekačku- rozhoduju se mezi normální a robotickou. nemáte zkušenosti s těmi robotickými? Mám RD, členitý terén, a ccc450m2 plochy. díky
Na 450m2 by ti měla stačit elektrická normální a ta robotická nemám s ní zkušenosti, ale cena je tam pěkná počítej u těch vážně dobrý 50–60 tisíc…
Aha a vy máte tu elektrickou?
Kašli na elektriku, kup normální vyžínač Husqvarnu na strunu a jedeš. Já koupil před pár lety křoviňák, zahrada 1200m a kluk to dokáže posekat za den.Je to jeho zábava, moje ne, já se nevejdu ani do toho postroje. :) Tráva je rozflákana a nechávame ji ležet jako hnojivo. Hlavně nejezdí se strunou moc blízko ke stromům, nebo keřům, oflákaš kůru a stromky nebo keře zhebnou, radši tu trávu dotrhej ručně. U nás si natáhli elektriku k boudám a sekali to elektrickejma sekačkama, už zase přecházej na motorovky, je to pohodlnější. Ty sekačky jsou dnes perfektní, trocha benzínu a motorový olej a nadělá to práce. :mavam:
Se strunou se nadře a je to zbytečný! nemám elekrickou mám benzinovou, ale s el. mám taky zkušenosti.
Tak co se týče tý elektrický musíš mít přístup ke zdroji, seš omezenej kabelem, výkon je horší- zaleží na značce, a pak bacha třeba na vodu a kabel. Ale třeba švára má elektrickou a nestěžuje si.
Asi před rokem jsem řešila podobnej problém značku atd. kvalita/cena a byla mi doporučena honda a manžel je nadmíru spokojenej:) prověřte si to vždy- to je moje rada :)
Věřte mi, že se mi taky nechtělo vyhazovat takový peníze, ale přesvědčili mě a kamarád mě vzal sebou na nějakou předváděcí akci, co mají každej rok a tam už na mě byli odborníci a potom už jsem neměla pochyb, ptala jsem se i na ostatní značky, levnější varianty atd. a teď doporučuju já :D honda a ty stroje od nich jsou opravdu kvalitní
A na fb hondy píšou, že mají teď nějaký předváděcí akce v Praze, tak se půjdu přesvědčit