Zdravím všechny, řeším teď nové auto pro manželku. Chtěl bych něco, v čem se jí bude dobře jezdit a ideálně nebude moc stát provoz. Cenovka do milionu, to je tak nějak v pohodě. Přemýšlím nad tím, že bych kouknul i na dostupné elektromobily. Máte s nimi nějakou zkušenost v rámci toho, že ho máte jako druhé auto v domácnosti? Já jezdím dodávkou kvůli práci, takže tam je to jasně dané, že měnit se nebude.
Já se na to koukám z trochu jiného pohledu. Je to prostě nějaká technologie, kterou můžu nebo nemusím využít. Pokud mi to dává smysl, tak proč ne. Když mi to smysl nedává, tak sáhnu jinam. Je to stejné jako na stavbě. Třeba izolace. Máte spoustu možností. Někomu sedí stříkaná izolace, někdo dává vatu. Záleží na finančních a dalších možnostech.
Ahoj, my o elektromobilu jako druhém autě do rodiny zrovna taky hodně uvažujeme. Na takové to běžné denní popojíždění, nákupy a cesty do práce je to podle mě úplně ideální a provozně to vyjde o dost levněji. Do milionu už se dneska dají sehnat vážně pěkná a spolehlivá auta. Pořád ale trochu váháme kvůli dojezdu a dobíjení na víkendových výletech. Třeba když v létě jezdíme na vodu (naše oblíbená je půjčovna lodí Lužnice ), tak si úplně nedokážu představit, kde to tam budeme někde u kempu nebo v lese po cestě nabíjet. Takže jako auto kolem domu asi super, ale na tyhle naše delší letní výlety si s tím zatím nejsme úplně jistí. Určitě pak dej vědět, co jste nakonec pro manželku vybrali!