Diskuze

Pokojové rostliny

Přežijí kytky mou "dovolenou"?

Mysicka31 24.05.11

Ahojky lidičky, chtěla bych se zeptat jak řešíte kytky když odjížte na více dní pryč? Pojedu teď na 5 dní k rodičům a kvůli těm vedrům řeším co s kytkama :-( Není to tedy poprvé a předpokládám že ani naposledy co odjíždím, většinou nebyl problém, akorát v únoru mi Azalka nepřežila mou 5 denní nepřítomnost :cry: až teď se z toho chuděra vzpamatovala a hezky se zase olistila a já zlá „macecha“ jí zase odjedu pryč :oops: Spíš si ale nevím rady jak s orchideí a necelý měsíc zasazenou fialkou :-( u té fialky mám fakt strach aby neuschla, kořínky až dolů asi ještě mít nebude :think: a papyrus mám teď v květníku co nemá tu upouštěcí/čerpací díru, nenašla jsem žádný vyhovující květináč, takže je rovnou takto, tak taky nevím jak s ním, ten jsem vždy hodila do velkého lavoru s vodou, ale tu to nebude mít kudy nasát :-( No a v truhlíkách na balkoně mám taky čerstvě naseto… chjo, co s tím vším :think: všechna okna i balkon máme na JJZ, takže přímé slunce od cca půl 1 až do západu :roll: S většinou si poradím, tam už je to „natrénované“ :mrgreen: ale fakt se bojím o ty nové přírůstky :-? Prosím, prosím o radu co s nimi, díky, díky moc :-)

Reagovat
kyti5 25.05.11

Myšičko, o fialku neměj strach dej ji vodu do misky a vydrží v pohodě já je zalejvám maximálně 1× za týden někdy i za dýl a kvetou stále. To samé s azalkou vodu do misky pod květináč s nic se neděje –5 dní není tolik, aby kytička nevydržela. Orchidej se zalévá tím stylem, že se 1× týdně namočí do kbelíku s vodou do které přidáš hnojivo na orchideje-takže opět žádná katastrofa. A papyrus, pokud je květník z plastu udělej díru vrtáčkem,/nebo­zízkem/,pakli­že je z keramiky -chtěl by vyměnit -to mu svědčit dlouhodobě nebude , ale věřím, že když ho před odjezdem víc zaliješ, tak to taky přežije.Ale rozhodně bych ho pak dala do květníku s otvorem dole.Věř že pšět dní není pro kytičky žádná pohroma. Před odjezdem zalij a buď v naprostém klidu. :lol: :lol:

Reagovat
Mysicka31 25.05.11

Kyti, právě že když jsme naposledy byli 5 dní pryč, tak ta azalka úplně oschla :-( taky jsem čuměla jak blázen… O fialku jako takovou mi nejde, mám jich víc a o ty se nebojím, také zálévám 1× někdy 2× do týdne, ale ta čerstvě zasazená nemá ještě pořádně puštěné kořeny a právě o tu se bojím, je to drobínek vypěstěný z odlouplého lístečku a zatím takové mimi :-) Ty „velké“ mi kvetou celý rok :-) nemají prý být na přímém slunci, ale na našem jižním okně se jim moc líbí a rostou a kvetou do krásy :lol: sluníčko mi je nespálilo, naopak jsou hezčí než když jsem je měla dál od okna na poličce, záhadné to kousky :mrgreen: Papyrus jsem přesazovala asi před měsícem a půl a právě do květníku bez otvoru, kupovala jsem takový ten hliněný či keramický nebo jaké to jsou a zrovna velikost jakou jsem potřebovala, tak neměla dole ten otvor… je to tam naznačené, ale ta díra tam prostě není, ten menší byl moc malý a ten větší taky neměl díru, nechápu :-? až o 2 čísla větší zase díru měl… plast jsem nechtěla… Myslíš že té orchidei vadí když ji zálévám zvrchu? Krapet zaliji, nechám tak hoďku, možná 2 a vodu co zbyde dole pak vyliji, zatím neprotestovala :mrgreen: a kvete nádherně a pořád má nová a nová poupátka :palec:

Reagovat
kyti5 25.05.11

nevím jak myslíš s orchidejí, ale zkušenost je taková, že to je lepší 1× týdně namočit .Každý to máme jinak

Reagovat
Magdalenka73 26.05.11

Pokojovky 5 dnů zvládnou v pohodě, já ani častěji nezalévám.Horší je to s kytkama venku, ty potřebují vodu v horku denně, tak to také řeším, co s nima přes dovolenou.

Reagovat
Seal 26.05.11

A co sousedi? My si se sousedkou vzájemně přes dovolenou kytky zaléváme :wink:

Reagovat
Magdalenka73 26.05.11

Tak to mi nezbývá,než takovou sousedku závidět :potlesk: My máme natolik konfliktní sousedy,že bych dům nejraděj prodala a šla do háje..Takže tudy cesta nevede. :wink: Zřejmě požádám opět bráchu, vloni odešel v jeho péči jen jeden přelitý květináč, což pro chlapa v tom množství mých kytek není zase tak strašná bilance,ne? :lol:

Reagovat
kyti5 27.05.11

jistě to brácha zvládne stačí když zaběhne jednou :-D :-D a hezkou dovču

Reagovat
CherryAnn 23.06.11

Mně prožily 7 dní v pohodě :wink:

Reagovat
60 23.06.11

Já mám štěstí,že mám hodného syna,vždycky,když jedu na dovolenou,stará se o zahradu,o psa i kočku : :lol: a pak posílá zprávu,,mami všechno v pořádku :palec: loni jsme přijeli po 10 dnech a první co jsem viděla na okně totálně chcípli kytky,zapoměl,ale zahr.v pořádku,pro­tože pršelo :palec:

Reagovat
Anonymni 24.02.20

Musím říct, že já to mám také docela dobře vyřešené. O květiny se mi v době dovolené stará naše sousedka. Máme s ní dobré vztahy, takže to není problém. Až letos pojedeme na dovolenou do Dubrovniku, viz http://www.ubytovanivchorvatsku.cz/dubrovnik/ tak to nejspíš udělám stejně.

Reagovat
Anonymni 10.02.21

Tak mně upřímně nešlo tolik o to, aby vydržely moje kytky mou dovolenou, ale abych to hlavně přežila já, protože co by potom kytky beze mne dělaly že? :-D Navíc, když jsem si dělala cestovní pojištění u https://www.ervpojistovna.cz/cs/uvod?… , tak jsem ani neměla v plánu odjet nějak na dlouhou dobu a máme docela dost dobře vymyšlený zavlažovací systém, takže jsem se o květinky tolik zase nebála :-)

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.