Dobrý den, nebo spíš večer všem. Chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás nemá zkušenost s tímto e-shopem: https://www.posuvnedverekjadru.cz/posuvne-dvere/. Musíme totiž teď koupit nové dveře, tyhle vycházejí dost levně, ale já nákupům přes internet moc nevěřím. Manžel se mi směje, že jsem hrozný strašpytel, ale já tomu prostě moc nevěřím. Takže budu ráda za jakékoliv recenze! :-)
Tyjo, tak s tímto eshopem bohužel zkušenost nemám. Myslím si ale, že v tom žádný problém nebude. Díval jsem se na to a vypadá to solidně. Majitel našeho bytu se teď také chystá rekonstruovat, tak jsem zvědavý jak to dopadne. Už dlouho jsem se chtěl přestěhovat do vlastního bytu, mimo jiné i kvůli tomu, abych si tam mohl nahlásit sídlo firmy, ale bohužel ty ceny bytů jsou dnes tak vysoké, že je pro mě pronájem jediná možná volba.
Tak hlavně si zjistěte, jestli ty dveře skutečně potřebujete. Udělat vložku do jádra je poměrně pracná sranda. Jako nákupu z internetu bych se nebál, je to o dost jistější než když byste to šli nakupovat do velkého hobby marketu. My jsme na internetu kupovali třeba veškeré osvětlení do domu a jsme naprosto spokojení. :-) A navíc jsme dostali dopravu zdarma. :-)
Já nakupuji běžně věci přes internet, i nábytek, naposledy jsem s ohledem na cenu kupovala i postel 180×200 cm přes internet a dopadlo to dobře, i když člověk nikdy neví, co mu přijde.. Zrovna u dveří bych šla spíše do kamenné prodejny a to už jen kvůli záruky, přece jen to není položka v řádu desítek či sto korun :) V takových věcech jsem také spíše zdrženlivější.
Jako rekonstrukce bytu je hodně náročná věc. Hlavně časově. Nebo finančně. Záleží, co do toho chcete investovat. Já osobně jsem si dělal hodně věcí sám. Bral jsem to jako možnost toho se něco málo přiučit. A docela mě to bavilo. Třeba štukování, to jsem si dělal sám. Do sluchátek jsem si hodil audioknihy a už jsem jel. :) Docela mě to bavilo. Ale samozřejmě jsem rád, že je to už hotové a za mnou. Náročné to je bezpochyby.
Tyjo, ty posuvné dveře vlastně nevypadají vůbec špatně. My už celkem dlouho přemýšlíme nad tím, že bychom si k nám domů taky koupili nějaké nové dveře. Chtěla bych ale určitě nějaké kvalitní, co nám zase třeba nějakých 10 let vydrží. Slyšela jsem, že dobré dveře jsou prý například od značky Hörmann, viz https://www.podlahyhajny.cz/dvere/ Nemáte je někdo doma?
Posuvné dveře nebrat. Špatně těsní a pokud si pořídíte třeba rekuperace Pardubice nebo klasickou klimatizaci, tak vám bude fungovat jenom na půl plynu. Jako jasně, šetří to místo, to bezesporu, ale my jsme to měli v jednom nájemním bytě a celou dobu jsem se s domovní přel o to, že je to zbytečné a že bych raději zařídil klasické dveře. ;-)
Zase mají ale přirozené větrání :-D . Ne každý chce zainvestovat do rekuperace , i když tomu teda nerozumím. Dřív byly v domech dřevěná okna, kterými táhlo a domy větraly a neplesnivěly. Dnes se všechno zaizoluje a plesniví, protože lidé neumí větrat a pak se jen diví a nechápou, v čem je problém.
No jako není to sranda, co si budeme povídat. My jsme to řešili, když nám dělali návrh kuchyně na míru v bytě. Taky docela dost málo prostoru, tak jsme řešili každý centimetr. Nakonec jsme ale pořídili klasické dveře i za cenu, že jsme se o pár centimetrů v chodbě obrali. Já si nedovedu představit, že bych v kuchyni pořád tahala „dveře ze zdi“ i když vím, že to tak třeba leckdy není.
Máte to vymyšlené docela pěkně. Mi se hodně líbí takové ty lamelové stěny, které se teď dávají do bytů jako příčka. Teda samozřejmě tam kde to jde. Hodně se mi líbí třeba to, jak to oddělení obývák od kuchyně u takových těch bytů, které jsou vlastně jenom jedna velká místnost maximálně s nějakými pilíři. ;-)
Chtěl bych se na něco zeptat. Jaké si myslíte, že jsou v dnešní době asi nejlepší druhy podlah do bytu? Právě rád bych u nás doma udělal nové podlahy a nevím moc co zvolit. Jako ideální volba se mi jeví vinylová podlaha, viz https://www.supellex.cz/…ove-podlahy/ Přemýšlel jsem ale i o laminátu. Vinyl je ale prý lepší. Co myslíte vy?
My jsme si teď zrekonstruovali byt podle našich představ a konečně to u nás vypadá tak, jak bych si představovala do budoucna. Jen teda manžel ještě říká že neví kam má pověsit horský kolo. Já jsem zásadně proti aby mu kolo viselo v obývacím pokoji, ale prý se to asi nedá jinak udělat..
Já pro vás mám také jeden příspěvek týkající se bydlení, ale není to teda byt. Jde o mobilheim, který jsme potřebovali pro klienta přepravit z Holandska do Česka. Šlo o známou osobnost která na všechno spěchala. Proto se nám vyplatilo kontaktovat firmu, která nabízí expresní přepravu aby nám nadrozměr převezli v nejkratším možném čase.
Taky jsem nedávno rekonstruovali byt a myslím, že věc kterou dost lidi podceňují jsou bezpečnostní dveře, protože ty jsou základem ochrany vašeho bytu. Sám jsem to nejdřív podcenil, ale pak nás vykradli a po přečtení článku na https://homezin.cz/…nostni-dvere jsem se rozhodl pro ty nejkvalitnější bezpečností dveře na trhu.
Nedávno jsem se rozhodla koupit si starší dům a celý ho zrekonstruovat podle svých představ. Na financování jsem využila investice do půjček, kde mi půjčili dostatek na koupi i rekonstrukci. Část je již hotová a já jsem se mohla nastěhovat do svého nového domu. Zatím každý, kdo mě navštívil se diví, že se mi podařilo ze starého domu vytvořit, tak moderní bydlení.
Během rekonstrukce bytu jsme ještě museli s manželem pořešit pojištění nemovitosti, protože znáte to. Nikdy nevíte co se vám stane v okolí za živelnou katastrofu. A já se prostě nechci starat o takové vysoké dlužné částky potom. Mám své práce nad hlavu, a to mně stačí.
Rekonstrukce bytu je vždy velká výzva, ale stojí za to! Pokud zvažujete změny okenního stínění, doporučuji se podívat na plissé rolety pro zavěšení na okenní křídlo bez vrtání do rámu. Jsou skvělé, pokud chcete zachovat původní stav oken a zároveň dodat moderní vzhled a funkčnost. Instalace je jednoduchá a zvládnete ji sami bez nutnosti zásahu do okenních rámů. Kromě toho vypadají velmi elegantně a nabízí i skvělou regulaci světla.