Na podzim plánujeme rekonstrukci bytu a já už to začínám plánovat. Je mi jasné, že jenom zubaté hladítko mi fakt stačit nebude. Ale co byste řekli, že bych si všechno měla pořídit? Jako věci na zdění? Věci na truhlařinu? Jako leccos si udělám, ale o nářadí jsem přišel před rokem a teď to potřebuji dokoupit.
Z vlastní zkušenosti vím, že to není jen o tom, co nového pořídit, ale taky kam vůbec dát všechny ty věci, co už doma máte. Nevím, jak velkou část bytu nebo domu se chystáte rekonstruovat, ale my dělali rovnou celé patro. Nakonec jsme si museli pronajmout skladovací kóji u Skladování Praha, protože jsme to všechno prostě neměli kam uskladnit, než bude hotovo. Takže ještě než se do toho pustíte, zkuste si třeba u známých vyprosit at vám půjčí na chvíli garáž nebo tak
No, to vám fakt stačit nebude. Ale je fajn, že k tomu přistupujete takhle. Ono je důležité, co chcete dělat. Já jsem investoval do svářečky MMA a pak ještě dalších strojů. Něco si necháte, něco pak prodáte. Dneska se s tím obchoduje poměrně čile. :) Takže bych se toho nebál.
No, jak to říká kolega. Záleží na tom, co všechno chcete dělat a čeho chcete dosáhnout. Já rekonstruoval apartmán 5 + 1, něco svépomocí, něco přes firmu. Nechal jsem si navrhnout kancelářský nábytek, protože jeden z důvodů, proč jsme kupovali větší byt, bylo i to, že tam budu mít vlastní kancelář s balkonkem. O tom jsem vždycky snil a teď to mám. :)
Důležité taky je to, co všechno chcete tahat a v jakém rozsahu to je. My jsme si nechávali zavádět optiku do bytu od internet Hradec Králové a tak pro nás bylo taky hodně důležité to, abychom tam měli internet ve zdi. Takže se sekalo, sekalo a sekalo. A pak elektrika, voda… je toho hodně. Přeji hodně štěstí.
Já bych se chtěl spíš zeptat na to, jak to děláte, když jedete na dovolenou a probíhá rekonstrukce. Máme zaplacený rekreační dům v Itálii, ale firma bude mít cca měsíc zpoždění s pracemi, takže zatímco jsme původně čekali, že bude vše hotovo, tak se u nás bude teď pracovat. Máme jim prostě věřit s tím, že kdyžtak si to předělají? A klíče jim dát?