Dobrý den, po zkušenostech z posledních let už nechceme na dovolenou jezdit do hotelu, ale lákají nás spíš menší chalupy. Sice po nás nikdo neuklidí a kafe si ráno musím uvařit sám, ale prostě nám to za to stojí. Dokázali byste doporučit nějaké fajn ubytování? Hodně nás zatím láká Hájenka Kokořínsko, což je pěkné ubytování v přírodě. :) Ale jako co si budeme povídat, zatím si ty dveře necháváme otevřené.
Jako jo, tohle vypadá dobře, ale dejte si taky pozor na to, jestli tam budete mít všechno, co potřebujete. Já jsem zvyklý na internet v Plzni, takže prostě potřebuju mít nějaký takový ten komfort toho, že nejsem úplně odstřihnutý od civilizace. To je pro mě na dovolené taky hodně důležité. :)
Jo, to si taky myslím. A pak taky hlavně energie a elektřina. My máme na chalupě teda centrálu od Blaster Energy, takže když nám tam někdo přijede, dostanou školení a když se něco pokazí, tak si to můžou nějak vyřešit. Ale jako vždycky je to prostě problém. Nicméně je to asi něco, co se tak nějak pojí s tím ubytováním na samotě.
A pak taky zabezpečení, to je taky podle mě hodně důležité. Když vidím některé chalupy u lesa, tak mě jako bezpečáka trochu chytají mdloby. Jako ať mi někdo neříká, že cena hromosvodu je tak vysoká, že si to domácnosti nemůžou dovolit. To je prostě podle mě fakticky blbost na n tou.
Přiznám se, že to by se mi taky hodně líbilo. Jako ráno vstát a zajít si třeba do venkovní infrasauny, to musí být prostě pohoda. Kdysi jsme v něčem takovém byli, ale nebylo to ono. Tak teď hledáme něco, co má fakt trochu úroveň a bude to splňovat naše požadavky. :)
Ubytování u lesa má své kouzlo, ale pokud chcete být přírodě ještě blíž a nenechat se omezovat, zkuste zvážit cestování ve vlastním. Takovou variantou jsou obytné vozy Comfort Line od https://www.millerobytnevozy.cz/…comfort-line, které nabízejí neuvěřitelné pohodlí i pro delší pobyty v divočině. Můžete tak každý den usínat u jiného lesa, a přitom mít veškerý luxus a zázemí stále sebou.
To cestování obytňákem zní lákavě, zvlášť pro někoho, kdo má rád tu svobodu každý den zakotvit někde jinde. Já to mám ale nastavené tak, že když už chci trávit dovolenou opravdu v přírodě a mít k ní co nejblíž, raději volím stan nebo spaní pod širákem.
Nejvíc si ten pocit užívám u vody. Nejlepší je nechat všechno zajištění na půjčovna lodí Lužnice a prostě jen vyrazit na řeku. Tam je člověk opravdu venku, celý den na vzduchu, večer si udělá táborák a usíná přímo pod hvězdami – pro mě je to k nezaplacení a ten pravý relax bez složitého vybavení.