Zdravím, z loňského roku jsem si nechala hlízy Jiřin, dala je na tmavé místo přezimovat. Teď je mám takové scvrklé a ještě se mi tam neobjevil žádný klíček. Chci se zeptat jestli začne teprve hlíza klíčit nebo už dávno měla začít a já je můžu hodit do popelnice. Děkuji za reakce
Nevyhazovat, nemusíte se bát, klidně je příští týden zasadte do zahrádky a na podzim zase vykopat přeju hezký den JIRKA
Ty JIŘINY NEVYHAZUJTE klidně je zasadte i když nemají klíčky to je jak brambory můžete je zasadit a označit kolíkem na podzim je pak vykopte a uskladnit do kýble s mokrýma pilinama klidně se můžete s čímkoliv na mě obrátit hezký den JIRKA
Dobrý den, chci se zeptat na uskladněním jiřin, mám je ve sklepě, teplota 6–10 st. na zemi, nebo v bedýnkách, některé druhy zdárně klíčí, některé jsou scvrklé a klíček nikde. Jak jim mám vytvořit ideální podmínky při skladování, aby nevysychaly? Mám ty scvrklé zasadit? prohlédl jsem je a nahnilé hlízy odstranil. Další věc, objednal jsem hlízy a některé mi přišly ve stavu, že hlízy visí jakoby na špagátě. Bude z toho něco, nebo jsou poškozené? Díky za odpověď
Jiřiny mám moc ráda, protože když začnou na jaře klíčit, člověk už se těší na krásně rozkvetlou zahradu. Sama ráda zkouším pěstovat nové druhy květin a při plánování zahrady mě baví vybírat, co letos zase přibude. Když pak sháním semínka a další věci na zahradu, nakupuji třeba na https://www.chemicor.cz/…ani-rostlin/ :)