Diskuze

Volné diskuse

Velká knihovna v bytě

Anonymni 25.02.26

Dobrý den, trochu se mi rozrostla databáze knih, které mám doma. Hodně toho mám sice v onlinu, ale jsou pak věci, kterých se nechci zbavovat. Kuchařky, manuály, prospekty a tak. Tak si říkám… jde nějak vyřešit velká knihovna v bytě? Napadá mě nějaké úložné místo třeba u stropu. Co si o tom myslíte?

Reagovat
Anonymni 26.02.26

Pokud na to nemáte vlastní prostor, tak bych do toho nešel. A dávat knihy ke stropu do prachu mi taky nepřijde úplně ok, pokud jste takový knihomol, jak se o sobě tvrdíte. Já si udělal vlastní menší místnost, stačí pár metrů. Udělal jsem tam laminátové podlahy a mám to jako takové svoje zákoutí. Ale chce to mít hlavně ten prostor, v tom si rozumíme. :)

Reagovat
Anonymni 26.02.26

Měl jsem to v bytě stejně, ale ne s knihovnou, ale takovou audiovizuální místností, kde jsem chtěl koukat na filmy a poslouchat hudbu. No, nakonec se to vyřešilo tím, že se děti odstěhovaly. :D Ne že by musely, chtěly pochopitelně. :D Ale jako teď mám místnost, na zdech jsou plakáty, různí MMA bojovníci a prostě to tak nějak funguje. :)

Reagovat
Anonymni 06.04.26

Velká knihovna je pro milovníka knih naprostý splněný sen, ale v bytě bývá občas oříšek ji zakomponovat tak, aby prostor nepůsobil přeplněně nebo těžkopádně. My jsme to u nás vyřešili kombinací polic na míru a zajímavého pozadí, kdy jsme za část regálů instalovali lamelové stěny. Lamely fungují i z hlediska akustiky, takže se v čtecím koutku cítím mnohem víc v klidu a izolovaný od běžného ruchu domácnosti.

Reagovat
Anonymni 16.04.26

Když máte prostor, tak si to klidně udělejte. Proč by ne, že? Já bych to taky chtěl. Jen bych měl strach o podlahu, protože to přeci jenom má nějakou hmotnost. Asi bych tam hned nedával polyuretanové podlahy, to mi přijde jako přepal, ale prostě něco, co dlouho vydrží určitě bych tam dal.

Reagovat
Anonymni 21.04.26

No jako když bych měl velkou knihovnu, tak bych tam chtěl mít asi spíš nějaké vzácnější knížky. Dneska totiž nedává moc smysl mít knihovnu, když to můžete mít v elektronické podobě. Na druhou stranu mít pár vzácných svazků jako investice je fajn. Ale k tomu to chce kvalitní zabezpečení a nějaké prvky chytré domácnosti. Na to máme doma už ale bedo ajax. :)

Reagovat
Anonymni 29.04.26

Úložný prostor u stropu je náhodou parádní řešení! Poličky lemující celou místnost těsně pod stropem vypadají moc dobře, pojmou toho docela dost a hlavně nepřekáží.

Z vlastní zkušenosti ale vím, jaké to je, když toho má člověk moc. My jsme se nedávno stěhovali do menšího a bohužel nám prostě nezbylo místo na mou obrovskou sbírku knih, plus se nevešel ani nějaký další nábytek a spousta dalších věcí. Nechtěla jsem se s těmi knížkami loučit, takže nás nakonec zachránilo Skladování Praha. Máme tam teď věci bezpečně uložené a doma se nám aspoň dá normálně hnout. Časem uvidíme jak se s tím poperem, ale prodávat se mi je fakt nechce.

Reagovat
Anonymni 29.04.26

Úložný prostor u stropu je náhodou parádní řešení! Poličky lemující celou místnost těsně pod stropem vypadají moc dobře, pojmou toho docela dost a hlavně nepřekáží.

Z vlastní zkušenosti ale vím, jaké to je, když toho má člověk moc. My jsme se nedávno stěhovali do menšího a bohužel nám prostě nezbylo místo na mou obrovskou sbírku knih, plus se nevešel ani nějaký další nábytek a spousta dalších věcí. Nechtěla jsem se s těmi knížkami loučit, takže nás nakonec zachránilo Skladování Praha. Máme tam teď věci bezpečně uložené a doma se nám aspoň dá normálně hnout. Časem uvidíme jak se s tím poperem, ale prodávat se mi je fakt nechce.

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.