Diskuze

Balkonové rostliny

Voda pro zalívaní rostlin

Tomagio 12.05.15

Mám takový dotaz týkajíci se zalívaní rostlin . Při zalívaní rostlin stačí jenom normální tekoucí voda z vodovodního kohoutku, nebo ji je třeba někaj upravovat? Ptám se protože nevím, jestli tekoucí voda rostlinám škodí, nebo ne. Děkuji za názory.

Reagovat
Re: Tomagio | Alex 26.06.26

S tou vodou to není žádná velká věda, netřeba kolem toho složitě tancovat. U zahradních kytek to vůbec neřeš. Tam je nejlepší dešťovka z barelu, a když zrovna delší dobu neprší, klidně to vezmi normálně hadicí z kohoutku a hotovo, venku se to poddá. Naopak u domácích pokojovek, hlavně u takových těch citlivějších potvor, je to složitější. Těm chlorovaná nebo hodně tvrdá voda z vodovodu nedělá dobře, schovávají pak listy a dělají se jim hnusné suché fleky. Na tyhle fajnovky je nejlepší použít filtrovanou vodu, nebo aspoň nechat kohoutkovku den odstát. Já osobně to ale taky nijak přehnaně nehrotím. U nás doma kupuju akorát Filter Logic CFL-950B do kávovaru, abychom měli dobré kafe a mašina se nezanášela, ale zbytek vody na kytky prostě neřeším a leju to tam po odstátí rovnou z konve.

Reagovat
AlextheGreat 12.05.15

Zdravíčko kolego, všeobecně platí že pro některé druhy být škodlivá může čili nechte vodu z vodovodu odstát v nádobě alespoň 24 hodin lépe déle aby se odpařil chlor. Pokud máte možnost použijte k zalévání vodu dešťovou. S pozdravem Alex

Reagovat
Anonymni 15.06.26

Já zalévám odraženou dešťovou vodou :-) . Máme velkou retenční nádrž, ze které přečerpáváme vodu do sudu pomocí ponorného čerpadla , aby se voda odrazila, protože je lepší zalévat teplejší vodou, ve které není chlór atd. To se mi osvědčilo a zelenina i květiny mi krásně rostou :-) .

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.