Diskuze

Volné diskuse

Vyhřívání bazénu

Anonymni 15.07.22

Dobrý den, omlouvám se, že otevírám nové téma, ale nikde jsem to tady nenašel. Máte někdo udělané vyhřívání bazénu zbytkovým teplem z rekuperace a klimatizace? Myslím teď především v zimních měsících, přes léto to nepotřebuji a navíc doma netopíme. Přemýšlím, že bych přes směšovač vody udělal terciální okruh a tím vyhříval bazén a částečně i vytápěl zimní zahradu. Prostě nějak využít to zbytkové teplo, jestli mi rozumíte. ;-) Děkuji za vaše chytré názory. ;-)

Reagovat
Anonymni 15.07.22

Zdravím vás, přemýšlíte nad tím správným směrem. My to máme taky udělané přes směšovací ventil a v zimě máme v bazénu příjemných 25 °C. Samozřejmě teda máme zastřešení. Ale výhoda je, že to nestojí ani o korunu navíc, protože ta voda tam teče v rámci toho okruhu samospádem. Určitě doporučuji, jděte do toho! :)

Reagovat
Anonymni 24.11.23

My máme na zahradě bazén bez ohřevu, takže do něj skoro nevlezu. Musí mít 30 stupňů, jinak je na mě ta voda studená. To jsem pak radši doma, kde si pustím klimatizaci a je mi příjemně :-) . Manžel je vodomil, takže ten je z dětmi v bazénu a já si hovím doma :-) .

Reagovat
Anonymni 14.12.23

Já vám nevím, jestli to vyhřívání bazénu je potřeba. Tak se otužujte, ne? To bych raději investoval do finské sauny a prohříval se tam. Jako pokud máte venkovní bazén, tak si tím vyhříváním prodloužíte sezonu o kolik? O měsíc? To většinou říkají firmy, ale většinou to tak není. Ale jako vaše věc.

Reagovat
Anonymni 05.01.24

Přes ten směšovač je to asi řešení, ale jen si vyřešte, jak se vám ohřívá voda. Co vím, tak někdy u FVE to neutáhnou rozváděčové skříně a lidi pak předělávají elektřinu. Ono to totiž sebere poměrně dost proudu a hlavně když to sepne, tak je to docela nápor na celou tu síť. :)

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.