Dobrý den, řeším teď výměnu kotle. Víte co, přijde mi to fakt jako něco, co je naprosto zbytečné. Mám 10 let starý kotel a když si k nám teď topenáři přinesli manometry pro měření tlaku, tak jsme zjistili , že ten kotel funguje jako zbrusu nový. Jen mu tam chybí ta klapka, kterou ta směrnice vyžaduje. Dá se s tím něco dělat? Díky
Milý pane, já naprosto chápu vaše rozhořčení. Bohužel ta realita je ale taková, že s tím vůbec nic neuděláte. Jako bohužel fakt vůbec nic. My jsme taky museli měnit a to do té míry, že jsme předělávali i kotelnu. Stačily naštěstí jednoduché stavební desky, abychom tu místnost nějak uzpůsobili, ale naštvalo mě to úplně stejně.
A nechcete se na to třeba vykašlat a dát si tam něco jiného? Napadá mě třeba tepelné čerpadlo. Jasně, musíte dát pak na zeď třeba protihlukové panely na zeď nebo něco takového, ale jako dá se to řešit nějak efektivně. A rozhodně máte jistotu toho, že to nebudete muset dalších 30 let řešit.
Taky to nebudu řešit, protože mám asi pět let starý kotel, pravidelné revize od kominíka a topím kvalitním uhlím. Konkrétně mě letos překvapila cena uhlíř ořech 2, která šla kvůli té mánii trochu dolů. Každopádně by mě stejně zajímalo, jak to budou úředníci kontrolovat? Domů si pustím jen toho, koho budu chtít.