Diskuze

Volné diskuse

Vyplatí se rekuperace

Anonymni 08.07.25

Dobrý den, jsem trochu na vážkách. Projektujeme nový rodinný dům, kde chceme s rodinou bydlet. No a já si říkám, že bych chtěl využít třeba moderní technologie. Napadají mě rekuperační technologie Pardubice a tak si říkám, že bych to chtěl asi taky. Ale vyplatí se to skutečně? Máte to někdo třeba už jednu dekádu a dokážete porovnat čísla?

Reagovat
Anonymni 09.07.25

Dobrý den, takhle od stolu se to fakt nedá říct. Hodně záleží na tom, jací jsou dodavatelé elektřiny ve vašem okolí. A jaké jsou ceny v regionu jako takovém. Nám se to doma vyplatí. Nemáme to teda dekádu, ale zhruba tři roky. Ale ty přínosy tam jsou znát. Hlavně v komfortu a pohodlném bydlení.

Reagovat
Anonymni 10.07.25

Jak tu říká kolega. Ono to fakt nejde říct takhle od stolu. Někde je lepší tepelné čerpadlo Praha, jindy rekuperace a jindy se vyplatí i kotel na tuhá paliva. Záleží taky na přístupu ke zdrojům, kolik do toho můžete na začátku investovat a tak. Za mě je ale fajn mít udělanou minimálně připravu na centrální jednotku, protože pak už se vám nebude chtít vrtat a bourat.

Reagovat
Anonymni 17.07.25

Já vám to řeknu asi takhle. Dneska jsou plné databáze knih různých publikací, které jsou právě na tohle téma. Jen teda shánějte něco, co je třeba maximálně pět let staré. Prostě ať tam jsou aktuální technologie. To je podle mě to nejdůležitější na tom všem. Případně pak různé časopisy.

Reagovat
Anonymni 22.07.25

Rekuperace je určitě fajn, přesná čísla vám nedám, ale jako za mě jako sekundární druh chlazení a vytápění je fajn. Ale určitě je fajn, když je u vás v okolí někde třeba půjčovna elektrocentrál nebo máte vlastní agregát. Jde o to, že v případě výpadku proudu najednou doma přestane cirkulovat vzduch.

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.