Diskuze

Volné diskuse

Zabezpečení chalupy

Anonymni 24.10.25

Ahoj, chtěl jsem se vás zeptat, jaké byste zvolili zabezpečení chalupy proti přírodním živlům? Podotýkám, že je to chalupa na samotě, bez lesa. Takže je určitě jasné to, že mě neodradí ani cena hromosvodu, protože si nedovedu představit, že mi budou jednou hasiči volat, že ta chalupa vyhořela. Ale co dál? Například voda ve sklepě? Napadají mě třeba nějaké senzory.

Reagovat
Anonymni 27.10.25

Stejně jako v autě, tak je pasivní a aktivní bezpečnost. Jasně, určitě bych si tam dal alarm. A určitě nějaké zabezpečení proti blesku a tak. No a proti zlodějům? Prostě bych tam nic nenechával. U nás tam nezůstane ani sada na háčkování, kterou si manželka bere domů. Takže zloděj by tak maximálně vypáčil dveře, nechal se u toho vyfotit a nic z toho.

Reagovat
Anonymni 10.11.25

Dobře, že nad tím přemýšlíte. Jako ochrana proti blesku je určitě obrovsky důležitá. Zároveň bych taky řekl, že je důležité, v jakém stavu je rozvaděč elektřiny. Přijde mi, že ta elektroinstalace dost často bývá právě příčinou těch počátečních problémů a případně i požárů. Takže pozor na to a určitě pořádně kontrolovat.

Reagovat
Anonymni 10.11.25

Jako tohle je fakt hodně zajímavé téma. A musím říct, že to jsou zajímavé názory a hlavně různé úhly pohledu. Mě hlavně nejvíce zajímala výroba klíčů. Prostě ochrana proti zlodějům. To je podle mě asi to nejdůležitější, zvlášť když tu chalupu pak třeba na celou zimu opustíte. A jako nechcete, aby vám to pak někdo vybral.

Reagovat
Anonymni 10.11.25

Jasně, když jsme u toho, tak by se určitě mělo řešit i zabezpečení proti lidem. Ti totiž napáchají tu největší škodu. My jsme si na chalupu pořídili kvalitní hliníkové oplocení. Známý je policajt a vím od něj, že občas stačí málo a ta nejistota, kdo mě vidí, takže plot dokáže zloděje odradit.

Reagovat
Anonymni 24.11.25

Zabezpečení ve smyslu proti zlodějům nebo třeba i zabezpečení proti nějakým výpadkům energie a tak? Protože o tom druhém se tady zatím moc nemluví, což je podle mě obrovsky velká škoda. Takže já vám doporučím jednu věc a to je půjčovna elektrocentrál. Zkontrolujte si, jak blízko je od vaší chalupy.

Reagovat

Oblast Lednicko-valtického areálu návštěvníkům nabízí množství historických památek, malebné parky i krásné zahrady. Pojďte strávit dovolenou na Lednicko-valtický areál. Ubytovat se můžete v nejvíce navštěvovaných městech na stránkách ubytování Lednice nebo ubytování Valtice. Pokud před zahradami upřednostňujete přírodu a les, vyberte si chaty k pronájmu na okraji lesa v klidném a tichém prostředí. Dovolená v této lokalitě se vyplatí v každém ročním období a zvláště na podzim, kdy zde probíhají vinobraní.

Máte problém najít potřebné náčiní, když ho nejvíce potřebujete? Máte už dost nástrojů povalujících se bez ladu a skladu v dílně? Poradíme s pořízením vhodného kufru na nářadí.Ynaradi.cz.