Dobrý den, rád bych se zeptal, zda neexistuje nějaký jednoduchý systém na zateplení garáže, která stojí sama na pozemku. Díval jsem se už na zateplovací systémy Karlovy Vary a poptával to. Ale nejsem z toho moc moudrý. Asi bych potřeboval někoho, kdo by mi to fakt vysvětlil jako pětiletému dítěti.
No, jako existuje. Ale bude vás to stát peníze. Je to vlastně stejné jako zateplování zahradního domku nebo uzavřené pergoly. Tak jsme to dělal já, když jsem si dělal takovou chlapskou místnost, kde se díváme na Oktagon TV a čas od času se tam jdeme prostě opít. :) Takže přeju hodně štěstí.
Rozhodně chválím to, že to zateplení řešíte. A na kolegu nade mnou moc nehleďte. Evidentně je to někdo, kdo dlouho parkoval někde před panelákem. Já jsem za garáž rád, mám tam zázemí a třeba nedávno jsem tam podle návodu zde opravoval ALU disky. Prostě taková dílna, kde dávám svému čtyřkolovému miláčkovi tu nejlepší možnou péči.
Jak tu spousta lidí říká, tak záleží na tom, co v té garáži budete chtít dělat. Já mám garáž i jako dílnu, kde mám stroje na CNC obrábění a v zimě tam trávím docela dost času. Takže si dovedete představit, že u nás je garáž vlastně takový obývák… vlastně tam auto parkuji minimálně, naopak tam mám třeba i počítač a tak. :D
Jako to je fajn, taky bych to chtěl někdy takhle mít. Ale co hluk? Máte tam třeba nějaké protihlukové stěny? Jde mi o to, že prostě ty stroje jsou hlučné, že? Protože co si budeme povídat, všichni jsme byli někdy někde na nějaké dílně a tak víme… A víme taky, co sousedi dokážou provádět.
Otázkou pak ale zůstává, jestli se z toho pak nestane taková ta montovaná hala. Teda ne nestane, to jsem napsal špatně. Ale jestli by nebyla lepší montovaná hala jako dílna a mít garáž mimo. Osobně nejsem moc fanda těch kombinací. Možná i z důvodu bezpečnosti. Viděl jsem pár garáží lehlých popelem právě proto, že se vedle kanystrů s benzínem třeba svářelo.
Souhlasím s vámi. Garáž je garáž a ne dílna. Máte tam auto, já tam mám třeba zimní pneu Nexen a to mi přijde naprosto v pohodě. Ale jako dělat z toho něco víc, nějakou dílnu? Jako já vím, prostoru je málo a tak. Ale přesně si nedovedu představit, že tam třeba něco řežu a mám u toho auto.